Sta Svirate?
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Sta Svirate?
Kuzman |
Jun 13 2007, 08:43 AM
|
Group: Članovi Joined: 19-February 07 Member No.: 450 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Kuzmanovic Marko Škola/Razred: 07D |
Nisam znao da ima toliko umetnickih dusa u mg-u!
Sta svirate(instrument), koju muziku, ko su vam uzori,.... Ja sviram gitaru. Najvise volim da sviram bluz, hard rock, i pomalo jazz. Uglavnom sam zbog bluza i rocka poceo da sviram. Sad mnogi misle da je lako svirati gitaru, i da moze bukvalno ko hoce. Pa moze a na sta ce to liciti je druga prica. A za to da li je lako. Zavisi iskljucivo od stila sviranja, i onog sto se svira. Ko hoce da bude perverzan nadje nacina. Najgadniji su mi metal solo gitaristi kada opale po nekom solou koji smori do bola, i samo pokazu da mogu brzo da sviraju. Cemu brzina, ako nema osecaja u tome. Bend sam kao nesto pokusavao da napravim, ali od toga nije nista ispalo. -------------------- |
jeele |
Jun 13 2007, 09:01 AM
|
Group: Članovi Joined: 6-September 06 From: van sebe Member No.: 89 Status: Van MGa Ime i prezime: Jelena Dimov Škola/Razred: MG, IVe |
sviram klavir...kao obavezno sam u skoli imala da naucim gitaru...pa sam usput i violinu...i udaraljke raznorazne sam izucavala...
dosta sam muzicki orijentisana... uglavnom sviram klasiku...rock skidam lako, imam tezgu sa deckom u jednom kaficu u novom sadu...i restoranu/kafani kolarac ovde kod nas...sviramo improvizacije...moderna klasika, rock balade...balade...ljudi padaju na ljubavne pesme sta reci... ove pop pesmice jaaaako lako skidam, i to samo ako neko trazi...ovako ne... -------------------- |
Kipar |
Jun 13 2007, 10:17 AM
|
Group: Članovi Joined: 28-October 06 Member No.: 170 Status: Učenik MGa Škola/Razred: Matematicka IVc bio , sada vec kolega sa FON-a |
''...isecem jednu bukvu i napravim frulu
imam burgije za drvo da izbushim rupu i tako ceo dan ja sviram kurcu ...'' -------------------- Lepa rec i gvozdena vrata otvara , ali gvozdena stangla otvara lobanju.
|
Eli0t |
Jun 13 2007, 12:51 PM
|
Voodoo People Group: Administratori Joined: 25-January 06 Member No.: 1 Status: Bivši učenik MGa |
QUOTE Najgadniji su mi metal solo gitaristi kada opale po nekom solou koji smori do bola, i samo pokazu da mogu brzo da sviraju. Pa zar nije u tome poenta? Necemo ovde o ukusima, al ne cudi me sto te to "smara" ako slusas jazz i blues.. duh Inace, pokusavam da sviram gitaru, uzmem jednom u 4-5 dana da vezbam.. Ne ide bas lako ovako solo, a nikako da nadjem nekoga ko moze redovno da me obucava.. Valjda cu sad preko raspusta poceti malo intezivnije da sviram.. Btw, gitaru (elektricnu) sam kupio prvenstveno radi metala tj. radi "soliranja" raznih metalskih pesama.. |
VEX |
Jun 13 2007, 03:18 PM
|
Group: Članovi Joined: 12-March 07 From: Gde sednem Member No.: 467 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG II |
Ja sviram violinu i zavrsio sam osnovnu muz.
|
paydoman |
Jun 13 2007, 03:54 PM
|
Baja mod Group: Članovi Joined: 7-February 07 From: Marulićeva 8 Member No.: 426 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Luka Škola/Razred: IV 1 |
ja sviram u fruty loopsu.. mada mi se obriso pre mesec kad mi crko komp..
-------------------- dozvolite mi forum diskusije sadasnjih ucenika mga -.-
|
pyost |
Jun 13 2007, 04:39 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
QUOTE(Eli0t @ Jun 13 2007, 01:51 PM) Naravno da nije To je totalno bezveze, i uopste ne pokazuje gitaristicki talenat. Eric Clapton i Santana, na primer, to su dobri gitaristi - ali oni nigde ne zure, zar ne -------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
jeele |
Jun 13 2007, 07:29 PM
|
Group: Članovi Joined: 6-September 06 From: van sebe Member No.: 89 Status: Van MGa Ime i prezime: Jelena Dimov Škola/Razred: MG, IVe |
hocu da naucim da sviram frulu...ili klarinet... moze i flauta...
-------------------- |
RZA |
Jun 13 2007, 07:38 PM
|
Njeno Ljubičanstvo Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 92 Status: Bivši učenik MGa |
moze jovan da te nauci da sviras frulu..
// i still find it hard to imagine jovan with that thing in his mouth -------------------- cold
|
pyost |
Jun 13 2007, 07:51 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Gitaru
-------------------- Baby, it's a violent world.
Valkyrie |
Jun 13 2007, 08:09 PM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 06 From: Нови Београд Member No.: 10 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Milica P. Stanković Škola/Razred: 4c |
Clapton добар гитариста?? Само је извикан и промовисан до даске. Има једну добру ствар (Layla, и ето можда још Cocaine), коју су btw Derek and the Dominos одсвирали десет пута боље.
Hendrix, људи, Hendrix... -------------------- Judging by the pictures... Hell looks more interesting.
Жив човек, греши проф. Петковић То је као кад се пробудиш ујутру, погледаш у огледало и кажеш себи: "Хеј - ти се ложиш на лешеве." проф Репац All of my life, I have been fascinated by the big questions that face us, and have tried to find scientific answers to them. Perhaps that is why I have sold more books on physics than Madonna has on sex. - Stephen Hawking |
pyost |
Jun 13 2007, 08:16 PM
|
QUOTE(Valkyrie @ Jun 13 2007, 09:09 PM) Clapton добар гитариста?? Само је извикан и промовисан до даске. Има једну добру ствар (Layla, и ето можда још Cocaine), коју су btw Derek and the Dominos одсвирали десет пута боље. Mozda on jeste "izvikan i promovisan do daske", ali to ne menja cinjenicu da jako dobro svira. Meni jesu njegove pesme prilicno dosadne, ali me je zato MTV Unplugged odusevio. -------------------- Baby, it's a violent world.
maxydelanoche |
Jun 13 2007, 08:34 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
Ja znam da sviram sintisajzer. Ozb, "Biljana platno belese" i "Zuta kuca"
-------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
RZA |
Jun 13 2007, 08:37 PM
|
Njeno Ljubičanstvo Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 92 Status: Bivši učenik MGa |
i 'tamo daleko' i 'jovano jovanke'
LOL znam dosta na sintisajzeru.. al to ti je isto ko na klaviru.. doduse na klaviru imas ono lepo da stisnes koliko jako hoces.. i na klaviru mnogo lepse zvuci meseceva sonata nego na sintisajzeru.. -------------------- cold
|
smorko_gusic |
Jun 13 2007, 08:59 PM
|
Trandža Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 93 Status: Učenik MGa |
"Zuta kuca je najjaca pesma!
Mozes da je sviras na svakom instrumentu za koji imas i najmanju pretstavu kako radi... Inace sviram gitaru s vremena na vreme, upadnem u trip pa mi se svira svaki dan, a onda duugo vremena ne, pa opet isto... Izgleda sam manijakolno-depresivan u muzickom pogledu... -------------------- "Rus je svetski šampion, napisao Tihi Don
režirao Rat i Mir, i leteo u svemir. Pametan je Medvedov, biće dobar dok je nov, a kad jednom bude star, biće opet ista stvar. Jednog dana lično on, ukinuće Tihi Don, biće opet Rat i Mir, i progonstva u Sibir. Moj standard se zove JUS Ne mogu da budem Rus!" (R.Č.) |
Pera Detlic |
Jun 13 2007, 09:07 PM
|
Group: Članovi Joined: 14-February 07 From: D plejs ver aj liv Member No.: 442 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG/IVc |
ili si jednostavno budala
-------------------- Pritisni Alt+F4 za IQ test
|
Valkyrie |
Jun 13 2007, 10:21 PM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 06 From: Нови Београд Member No.: 10 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Milica P. Stanković Škola/Razred: 4c |
QUOTE(pyost) Meni jesu njegove pesme prilicno dosadne, ali me je zato MTV Unplugged odusevio. ... отприлике. Ту се слажем с тобом. -------------------- Judging by the pictures... Hell looks more interesting.
Жив човек, греши проф. Петковић То је као кад се пробудиш ујутру, погледаш у огледало и кажеш себи: "Хеј - ти се ложиш на лешеве." проф Репац All of my life, I have been fascinated by the big questions that face us, and have tried to find scientific answers to them. Perhaps that is why I have sold more books on physics than Madonna has on sex. - Stephen Hawking |
Neonkitza |
Jun 13 2007, 10:23 PM
|
Spammerkitza Group: Članovi Joined: 26-August 06 From: WoW Beta Member No.: 80 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Studentkinja ETF-a |
|
Ana |
Jun 14 2007, 12:55 AM
|
Group: Članovi Joined: 30-June 06 Member No.: 72 Status: Van MGa |
.... a metalika? ajde neka neko ko zna napise kako se svira nothing else matters.
-------------------- |
Eli0t |
Jun 14 2007, 01:10 AM
|
Voodoo People Group: Administratori Joined: 25-January 06 Member No.: 1 Status: Bivši učenik MGa |
Lako..
Intro: CODE e|--------0-------|--------0-------|--------0-------|--------0----7--| B|------0---0-----|------0---0-----|------0---0-----|------0---0-----| G|----0-------0---|----0-------0---|----0-------0---|----0-----------| D|----------------|----------------|----------------|----------------| A|----------------|----------------|----------------|----------------| E|-0--------------|-0--------------|-0--------------|-0--------------| Celu tablaturu potrazi ovde |