Cirkus - Za Ili Protiv?
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Cirkus - Za Ili Protiv?
milanche |
Aug 11 2007, 12:31 PM
|
Group: Članovi Joined: 26-July 07 Member No.: 597 Status: Van MGa Škola/Razred: Gimnazija Zajecar, III razred (od 1. septembra) |
U Zajecar je dosao cirkus sa zivotinjama koje ce izvoditi mnoge akrobacije. Medjutim, cini mi se da je kod ljudi to izazvalo bes, jer ne podrzavaju vodje cirkusa da na taj nacin muce zivotinje i da ih cuvaju u kavezima zatvorene.
Da li je to u redu? Generalno, ja volim cirkuse i nisam protiv toga! Sta vi mislite o tome? This post has been edited by milanche: Aug 11 2007, 12:33 PM |
RZA |
Aug 11 2007, 12:41 PM
|
Njeno Ljubičanstvo Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 92 Status: Bivši učenik MGa |
pa cirkus nije ceo u zivotinjama..
meni licno nije nista zanimljivo da gledam zivotinje kako se vrte u krug, staju na neke stolice i dizu noge/ruke.. vishe volim da gledam akrobacije i klovnove tako da bi mi cirkus zaista bio bolji bez zivotinja.. al ipak to ne bi bilo cirkus onda. a to sto se bune za zivotinje.. vishe se muce ljudi u africi gde nemaju sta da jedu, ili oni zatvorenici po ratovima............ maaaaaa.. :\ This post has been edited by Spužva: Aug 11 2007, 12:41 PM -------------------- cold
|
The snorks |
Aug 11 2007, 01:23 PM
|
Group: Članovi Joined: 23-June 07 Member No.: 542 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Matf / II |
Mislim da su tacke sa zivotnjama apsolutno nepotrbne,to je cisto mucenje za zivotinju!
Bas kao i ceo proces dresure,drzanje u kavezu i sl. |
^_NiN0_^ |
Aug 11 2007, 02:00 PM
|
Moderator Group: Moderatori Joined: 29-January 06 Member No.: 4 Status: Učenik MGa |
Profesionalni cirkusi vode brigu osvojim zivotinjama , cak sam cuo da ih pustaju posle.
Slazem se sa Spuzvom da se moze i bez zivotinja, cak sta vise glavna atrakcija su ljudi akrobate i sl. -------------------- Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin Yo-yo, yo-yo, yo Yo!hambin, Yo!hambina, Yo!hambiiina (Mala matura deca kokaina® Velika matura deca Yo!hambina) |
Legenda |
Aug 11 2007, 04:15 PM
|
Grafički dizajner Group: Saradnik Joined: 5-March 06 Member No.: 37 Status: Učenik MGa Škola/Razred: IV d |
E i ja se slazem sa vama
Zivotinje se dovode uglavnom zbog manje dece zbog marka npr. |
Grashak |
Aug 11 2007, 04:45 PM
|
Group: Članovi Joined: 16-March 06 From: drugi sprat, 4 vrata desno!111 Member No.: 42 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: IVc i dalje kooonza BWEEEEEEE |
QUOTE(milanche @ Aug 11 2007, 12:31 PM) U Zajecar je dosao cirkus sa zivotinjama koje ce izvoditi mnoge akrobacije. Medjutim, cini mi se da je kod ljudi to izazvalo bes, jer ne podrzavaju vodje cirkusa da na taj nacin muce zivotinje i da ih cuvaju u kavezima zatvorene. Da li je to u redu? Generalno, ja volim cirkuse i nisam protiv toga! Sta vi mislite o tome? pto je malo licemerno od tih ljudi... jer verovatno vecina tih ljudi koji se bune protiv cirkusa ima pse, macke il neko drugo stvorenjce kod kuce... ondak, verovatno su bili u ZOOvrtu i tako dalje u nekom trenutku u zivotu... sto se ne bune i protiv ZOO vrtova..? sustinski receno ne bi trebalo dirati uopste zivotinje iz njihoog prirodnog stanista niti stanista unistavati.. aliiiiiiiiiiiiiiiiiiii..... veca je nesreca sad po te zivotinje da niko ne ode na predstavu, jer ce one biti te koje ispastaju, jer nece biti para za hranu i odrzavanje zivotinja (pre nego ljudi zar ne?) tako da prave vecu stetu nego korist.... plus te zivotinje ako budu pustene posto se od dana kad su odvojene od majki rade za ljude, one nefe umeti da se snadju same... i tako dalje.... -------------------- You spin me right round baby, Right round! Weeeee!!
|
Maja13 |
Aug 11 2007, 06:45 PM
|
Group: Članovi Joined: 20-July 07 Member No.: 583 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Marina Pavlović Škola/Razred: Ib |
Ja volim cirkuse, pogotovo klovnove. Cirkus oduvek dozivljavam kao mesto gde odredjeni ljudi mogu da pokazu sta sve mogu i po cemu se razlikuju od ostalih. Bljuvaci vatre na primer, ili hodaci po zici, akrobate. Mislim da svi oni ipak zasluzuju postovanje.
|
Iva |
Aug 11 2007, 09:32 PM
|
Group: Članovi Joined: 30-June 06 Member No.: 71 Status: Van MGa |
Ja ne volim cirkuse, ne volim ni zivotinje.. nemoj da ovo neko krivo tumaci, mislim.. ni zoo ne volim.. a klovnovi, pa.. do pre par godina sam imala zestoku fobiju
-------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
jeele |
Aug 12 2007, 08:38 AM
|
Group: Članovi Joined: 6-September 06 From: van sebe Member No.: 89 Status: Van MGa Ime i prezime: Jelena Dimov Škola/Razred: MG, IVe |
ja do par godina NISAM imala fobiju...
onda sam citala i gledala IT (stephen king pisao), i shvatila da sam to jako daaavno gledala, i sad imam fobiju... postoje profesionalni cirkusi...ako je sve tacno sto pise tamo onda su zivotinje k'o u rezervatu i da bi ubili dosadu malo trckaraju i dizu noge... Medjutim (kad ime simka tu je), mislim da je u pocetku i trebala samo da bude sa akrobacijama...ljudi i tako te vrste... mislim da bi tako i trebalo da bude... eh, lepo sto smo se svi slozili -------------------- |
Iva |
Aug 12 2007, 12:35 PM
|
meni fobija (clowns) nije od filma.. nego, nemam pojma.. nekako su mi.. sta znam..
A za zivotinje, pa ono.. ma ne znam, nisam bas u tom animal-rights fazonu ali mislim da to nije losa stvar.. -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
Slovenatz |
Aug 12 2007, 01:39 PM
|
Group: Članovi Joined: 25-February 07 From: Šupak kosmosa Member No.: 454 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG-IIId |
Cirkusi su super stvar, ti ljudi se stvarno trude i to apsolutno podrzavam.
Sto se tice zivotinja, stvarno se divim ljudima koji se ceo zivot bore za prava zivotinja, pored toliko ljudi koji svakodnevno umiru zbog ratova/gladi/raznih bolesti... (odlicno prikazano u South Park: Douch and Turd). A u zemljama u kojima zivotinje najvise stradaju su obicno slabo razvijene, gde i ljudi stradaju i ekonomska situacija je (jako) losa. Sto se tice zivotinja u cirkusima, ako bi pustili te zivotinje u divljinu uginule bi od gladi ili neceg drugog jako brzo, posto ne bi umele da se snadju u divljini. -------------------- |
Iva |
Aug 12 2007, 08:54 PM
|
Ma gle, Slovenatz, podrzavam te u ovom sto kazes za ova prava itd, ali, da te zivotinje nisu ni bile uzimane za cirkus in the first place, ne bi morale da imaju problema sa snalazenjem u divljini..
-------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
The snorks |
Aug 12 2007, 09:15 PM
|
Group: Članovi Joined: 23-June 07 Member No.: 542 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Matf / II |
QUOTE(Slovenatz @ Aug 12 2007, 01:39 PM) Sto se tice zivotinja u cirkusima, ako bi pustili te zivotinje u divljinu uginule bi od gladi ili neceg drugog jako brzo, posto ne bi umele da se snadju u divljini. Da to si u potpunosti u pravu! A sto se tice zoo-vrtova pa cak je i to u vecini slucajeva mucenje za zivotinju osim ako nema izgleda da prezivi u prirodnom stanistu(tipa mladunci koje je napustila majka,jedinke koje imaju urodjeni nedostatak i sl.)! Ali na zalost u realitetu nije sve tako sjajno... This post has been edited by The snorks: Aug 12 2007, 09:19 PM |
Iva |
Aug 12 2007, 09:26 PM
|
Time što uzimaju životinje i ograničavaju ih u zoo vrtovima, cirkusima i sl., smanjuju im šanse za snalaženje van tih granica, ne?
|
The snorks |
Aug 12 2007, 09:39 PM
|
Slazem se sa tobom!
Ali tvrdim i da zoo-vrtovi mogu i biti korisni ali pod uslovima koje sam navela u prethodnom postu(nazalost nije tako)!A opet postoji razlika izmedju cirkusa i zoo-vrtova...Nekako mi se cini da se zivotinje u cirkusima mnogo vise pate |
Devojka sa mesecom u očima |
Aug 13 2007, 10:12 AM
|
Group: Članovi Joined: 3-August 07 From: in front of computer :D Member No.: 608 Status: Van MGa Škola/Razred: (jedina) gimnazija (u ovom gradu) II |
Ja se takodje slazem sa tim da zivotinje pate, ali mislim da stvarno ne treba ceo zivot posvetiti borbi za prava zivotinja. Pa niko nije posvetio ceo zivot ni borbi za prava ljudi (da ne spominjemo borbe za prava zena). I sad vi 'ocete tu neka prava za zivotinje. U arapskim zemljama su mnoge zene tretirane gore nego te zivotinje iz cirkusa. Sto neko njima ne pomogne i pochne da se bavi pitanjem prava zena u nerazvijenim zemljama, a ne pitanjam prava zivotinja u razvijenim.
Thank goodness there are people like you in the world! You are tolerant and conscious of others, and people are generally drawn to your kind open demeanor. You give help when it is needed and enjoy the happiness of others. Sometimes you may have bad days, but you try not to take it out on other people. Your goodness inspires people to be the same way, and you know that your friends will do the same things for you that you do for them. |
Iva |
Aug 13 2007, 02:59 PM
|
QUOTE(sleeping beauty) U arapskim zemljama su mnoge zene tretirane gore nego te zivotinje iz cirkusa. E bas to.. respect, sleeping beauty!! Sto je najgore, ne samo u arapskim zemljama, vec i na zapadu.. Francuska i Nemacka, ajme, prepune su muslimanki totalno zamotanih u one njihove krpe.. sto je najgore, ima mnogo extremnih slucajeva. Do te mere ekstremnih da zena em ima skroz zavijenu glavu, pa bi joj se videle samo oci (bukvalno), nego ima jos i suncane naocare, i veo preko! Jos da ima rukavice.. . Ili, ima fora kad imaju nesto metalno na faci, zapravo preko ociju i usta . Nekako sumnjam da te zene sasvim dobrovoljno pristaju na tu torturu ili vec kako da nazovem . I jos, u nekim zemljama na Bliskom istoku se zakonom kaznjavaju "prestupi" protiv ovakvog oblacenja, ali za ovo nemam neku proverenu informaciju, samo sam cula. I sve ovo dok njihovi muzevi idu sasvim komotno obuceni. Uf, bas sam skrenula s teme . -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
milanche |
Aug 13 2007, 06:51 PM
|
Group: Članovi Joined: 26-July 07 Member No.: 597 Status: Van MGa Škola/Razred: Gimnazija Zajecar, III razred (od 1. septembra) |
Hehe, koliko komentara.
Sve u svemu, na cirkus nisam otisao, 500 dinara karta. Vreme je takodje bilo veoma lose, pa ne znam ni da li su ljudi uopste isli. Sve u svemu, smatram da su cirkusi skroz OK, ne mislim da sam bezosecajan ako podrzavam ljude iz cirkusa koji biju zivotinje da bi ih naucili da rade ono sto rade! Smatram da se oni ipak dobro brinu o njima i da im nista ne fali. |
Iva |
Aug 13 2007, 07:35 PM
|
Hahha 500 din.. mnogo za cirkus.. hocu reci, tesko da bih toliko izdvojila za takvu manifestaciju.
|
LoshMeeBre |
Aug 13 2007, 09:05 PM
|
Neko mudo Group: Članovi Joined: 28-January 06 From: MunZe Member No.: 3 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Milos Vucenovic Škola/Razred: Student ETFa |
QUOTE(Spužva @ Aug 11 2007, 12:41 PM) a to sto se bune za zivotinje.. vishe se muce ljudi u africi gde nemaju sta da jedu, ili oni zatvorenici po ratovima............ maaaaaa.. :\ Word Up To mi ide najvise na K kod tih udruzenja za zastitu zivotinja.. Ok, ok nisam ja za satiranje zivotinja, ali brate da stavis zivotinju ispred coveka.. To mi je udruzenje za fanatike i za bogatase koji pokusavaju da podignu svoj rejting u drustvu.. ''Kao treba nesto da ucinimo dobro.. Mozda da doniramo bolnicki materijal.. Hm? Ali tako cu doci u kontakt sa ljudima, oni su prljavi i ssiromasni.. Neee.. Eto boricu se za prava zivotinja.. One su slatke.. a i tako su slatke na bundi..'' etc. -------------------- |