Plagijati, Ako nađete neki, prijavite!!!
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Plagijati, Ako nađete neki, prijavite!!!
Puzzler |
Nov 3 2006, 08:12 PM
|
Group: Članovi Joined: 2-July 06 Member No.: 74 Status: Van MGa Škola/Razred: MG/IIb (proud of it) |
Evo ovako...
Pošto smo svi svesni muzičke situacije u nas (a bogami i u svetu ), očigledno je da je uopšteni trend obrađivanje, ili čak otvorena krađa nekih starih pesama... U ovoj temi prijavite svaki takav plagijat!!! Spužva i ja smo već započeli diskusiju u temi Madonna... A vi nastavite -------------------- |
RZA |
Nov 3 2006, 08:15 PM
|
Njeno Ljubičanstvo Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 92 Status: Bivši učenik MGa |
ma.. u redu je ako platis da obradis pesmu.. i da pravi autor to zna.. a ne kod nas u Grandu..
-------------------- cold
|
milija |
Nov 3 2006, 08:28 PM
|
Group: Članovi Joined: 6-March 06 Member No.: 38 Ime i prezime: Milija Jovicic |
Call on me - Eric Prydz
Jedna od mojih omiljenih, ostali mixovi mu i nisu bas nesto, ne verujem da je iko slushao orginal verziju vokala (osim u mixu) Call on me. -------------------- Izadji i bori se
Zivot je kuchka, i ja sam makro. |
Puzzler |
Nov 3 2006, 09:03 PM
|
Group: Članovi Joined: 2-July 06 Member No.: 74 Status: Van MGa Škola/Razred: MG/IIb (proud of it) |
Evo ja da navedem Madonnine obrade
Rose Royce - Love don't live here anymore... (obradila za album Like a virgin) Elvis - Fever (sa albuma Erotica) Marvin Gaye - I want you (sa Something to remember) Frozen <=> Salvatore Acquaviva - Ma vie fout le camp (jedini pokušaj da joj se nakači plagijat, koji je nažalost, uspeo ) i naravno... ABBA - Gimme! Gimme! Gimme! (A man after midnight) (obradila kao Hung up) Eto, iskrenost ne boli -------------------- |
^_NiN0_^ |
Nov 3 2006, 09:33 PM
|
Moderator Group: Moderatori Joined: 29-January 06 Member No.: 4 Status: Učenik MGa |
Avrile Lavinge - Knocking on a heaven's door!
Him - Solitary man, Him - Wicked game -------------------- Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin Yo-yo, yo-yo, yo Yo!hambin, Yo!hambina, Yo!hambiiina (Mala matura deca kokaina® Velika matura deca Yo!hambina) |
pyost |
Nov 3 2006, 10:26 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Ljudi, morate da pravite razliku izmedju plagijata, obrade pesme i koriscenja jednog njenog dela.
Obrada pesme je kada neki izvodjac odsvira/otpeva pesmu nekog drugog autora, istu kakva je i u originalu. To sve grupe rade na svojim koncertima, i na engleskom se to zove cover. I bas to je Avril Lavigne uradila sa pesmom "Knockin' on heaven's door". Druga stvar su koriscenja jednog njenog dela. Tada se koristi melodija neke pesme za stvaranje nove. Ukoliko je sve legalno, tj. originalni autor je dao dozvolu, sve je u redu. U suprotnom, ovakva pesma spada pod plagijate (to su nasi narodnjaci). -------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
Puzzler |
Nov 3 2006, 10:48 PM
|
QUOTE(pyost @ Nov 3 2006, 10:26 PM) Ljudi, morate da pravite razliku izmedju plagijata, obrade pesme i koriscenja jednog njenog dela. Obrada pesme je kada neki izvodjac odsvira/otpeva pesmu nekog drugog autora, istu kakva je i u originalu. To sve grupe rade na svojim koncertima, i na engleskom se to zove cover. I bas to je Avril Lavigne uradila sa pesmom "Knockin' on heaven's door". Druga stvar su koriscenja jednog njenog dela. Tada se koristi melodija neke pesme za stvaranje nove. Ukoliko je sve legalno, tj. originalni autor je dao dozvolu, sve je u redu. U suprotnom, ovakva pesma spada pod plagijate (to su nasi narodnjaci). Ti to zbog Coldplaya -------------------- |
pyost |
Nov 3 2006, 10:57 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Izmedju ostalog, zato sto mi je jako vazno da ljudi ne napadaju nepotrebno nevine grupe
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
Iva |
Nov 3 2006, 11:38 PM
|
Group: Članovi Joined: 30-June 06 Member No.: 71 Status: Van MGa |
Pa Knockin' on heavens door je pesma koja se mnogo puta prepevavala...
-------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
^_NiN0_^ |
Nov 3 2006, 11:52 PM
|
Moderator Group: Moderatori Joined: 29-January 06 Member No.: 4 Status: Učenik MGa |
Zato sam i spomenuo
-------------------- Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin Yo-yo, yo-yo, yo Yo!hambin, Yo!hambina, Yo!hambiiina (Mala matura deca kokaina® Velika matura deca Yo!hambina) |
Anchi |
Nov 3 2006, 11:57 PM
|
Group: Članovi Joined: 27-July 06 Member No.: 76 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG |
Mnogo Karleusinih pesama.. Mrzi me da nabrajam.
Samo.. Kad ih ona otpeva izgledaju 100 puta gore! |
RZA |
Nov 4 2006, 12:37 AM
|
Njeno Ljubičanstvo Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 92 Status: Bivši učenik MGa |
ne.. karleusa ne prepevava pesme.. nego uzme muziku.. stavi neke svoje perverzne reci i to je to.. a jesu mnogo losije od originala
-------------------- cold
|
jeele |
Nov 4 2006, 09:24 AM
|
Group: Članovi Joined: 6-September 06 From: van sebe Member No.: 89 Status: Van MGa Ime i prezime: Jelena Dimov Škola/Razred: MG, IVe |
uf...mnogo sam ih primetila...
na primer no brain na monteviziji...ona pesma koja je pobedila... plagijat na djurdjevdan... onda...rihanna (ako se tako pise...) ona njena sentimentalna pesma ... kad kaze ''i don't wanna be a murderer''...e pa ta pesma...plagijat ...avril lavigne...ono ''i'm standing on a bridge...'' zaboravila sam kako se zovu pesme, ali te dve... itd. dalje...zdravko colic je imao mnogo plagijata uglavnom na stare balade...massimo takodje... pesma aleksandre kovac (c'mon boy) je plagijat na sean paula-...mada samo je uzela glavnu melodiju...tako da ajde proslo je... onda...od siddharte se uzima dosta toga... ma sve se vrti u krug... inace, nekad se i dogovaraju i uzimaju pare jedni drugima samo na par melodija... -------------------- |
Iva |
Nov 4 2006, 05:22 PM
|
Group: Članovi Joined: 30-June 06 Member No.: 71 Status: Van MGa |
Pa i Bijelo Dugme je uzimalo dosta melodija i samo su menjali text
-------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
jeele |
Nov 4 2006, 05:36 PM
|
Group: Članovi Joined: 6-September 06 From: van sebe Member No.: 89 Status: Van MGa Ime i prezime: Jelena Dimov Škola/Razred: MG, IVe |
njihove melodije su uglavnom bazirane na etnomuzikologiji, sa rock stilom preko...
nisam cula mnogo pesama od njih, ali ako jesu... na kraju krajeva, izgleda onda da ih vecina to radi -------------------- |