Da Li Mg-forum Stvara Zavisnost?, Mozete li bez mg-foruma, ili ne???
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Da Li Mg-forum Stvara Zavisnost?, Mozete li bez mg-foruma, ili ne???
Hannibal Lecter |
Oct 6 2007, 12:56 PM
|
Group: Članovi Joined: 15-October 06 From: People's Democratic Republic of Konjarnik Member No.: 154 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Ilija Ivanišević Škola/Razred: Fizički fakultet, B smer, I godina, |
Pitanje je jednostavno, a od vas ocekujem da budete realni.
mislim da neki ljudi ovde NE MOGU bez foruma -------------------- And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul There walks a lady we all know Who shines white light and wants to show How everything still turns to gold And if you listen very hard The truth will come to you at last When all are one and one is all To be a rock and not to roll Svi me žele, a ja sam nedodirljiv! |
Puzzler |
Oct 6 2007, 01:24 PM
|
Group: Članovi Joined: 2-July 06 Member No.: 74 Status: Van MGa Škola/Razred: MG/IIb (proud of it) |
Stavio sam "Stvara zavisnost", iako bi tačnije bilo "StvaraO je zavisnost". Nekako mi je sve umrlo, ne znam.
-------------------- |
RZA |
Oct 6 2007, 02:11 PM
|
Njeno Ljubičanstvo Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 92 Status: Bivši učenik MGa |
ovaj topic vec postoji, cini mi se..
sto se tice teme: ne, mislim da nije da ljudi ne mogu bez foruma vec je cista navika nekima, nekima je mozdak dosadno.. i tako.. dodju na net. pa posete i forum, sto da ne.. isto kao sto je meni postao bitefight.. svaki dan posecujem, al neredovno zaista igram. posecujem vishe je zbog ljudi @puzzler: ovo poslednje.. tacno. This post has been edited by Spužva: Oct 6 2007, 02:12 PM -------------------- cold
|
Stefan_chemist |
Oct 6 2007, 05:34 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-September 07 From: Pančevo Member No.: 631 Status: Van MGa Škola/Razred: Pančevačka gimnazija |
Izaziva zavisnost
MG i jos ppar ostalih koje posecujem -------------------- |
Iva |
Oct 6 2007, 06:25 PM
|
Group: Članovi Joined: 30-June 06 Member No.: 71 Status: Van MGa |
Glasah za to da stvara naviku; a ta navika moze prerasti u zavisnost. Ne stvara cak ni naviku kod svih. I ne postaje ta navika uvek zavisnost.
Mogla bih bez mgf-a, ali ne zelim, mislim, verovatno sam zavisna . Zapravo, zavisna sam onda kad mi je dosadno, a to je sve cesce. Hocu da kazem, zavisi od osobe do osobe. I da, mislim da je stari topic lockovan.. -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
Gaara |
Oct 6 2007, 06:40 PM
|
Group: Članovi Joined: 24-October 06 Member No.: 164 Status: Učenik MGa |
Ja glasao stara navika(mada sam tek godinu dana na forumu).
Ne znam,meni se cini da forum od vec duze vreme umire ako ne i od samog pocetka... Svaki dan je sve losiji i losiji... Ovo je apel na adm i mod: Ako budete imali ovakva pravila kakva sad imate na forumu i ako budete gledali samo sebe svi ce otici sa foruma...Kad pogledate svi koji su neko vreme na forumu odu(Laza,Neonkica,Paydoman,Kipar,Kurjak,Anchi a Spuzva,Iva i Puzler sve redje ostavljaju postove) |
RZA |
Oct 6 2007, 06:58 PM
|
Njeno Ljubičanstvo Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 92 Status: Bivši učenik MGa |
QUOTE Ne znam,meni se cini da forum od vec duze vreme umire ako ne i od samog pocetka... Svaki dan je sve losiji i losiji... ah neshvaceni geniji, koji su ovo govorili jos davno.. ali hey: razmisli o tome da su 7, 1, 3, 4 razredi na ex.. doduse 7 i 1 nema na forumu u toj meri jedino sto je davalo neku zivost su bili onih par cetvrtaka.. i par trecaka.. mi sto smo ostali.. meh.. QUOTE Ovo je apel na adm i mod: Ako budete imali ovakva pravila kakva sad imate na forumu i ako budete gledali samo sebe svi ce otici sa foruma... nije to do pravila.. cak, mislim da su pravila i zadrzala ljude.. ljudima je u krvi da krse pravila, posto ih ovde ima, jelte, zanimljivo je i potraje koliko ih je, dok nismo prekrsili skoro sva moguca x).. sad vise nije zanimljivo.. QUOTE Kad pogledate svi koji su neko vreme na forumu odu(Laza,Neonkica,Paydoman,Kipar,Kurjak,Anchi a Spuzva,Iva i Puzler sve redje ostavljaju postove) gledaj to s druge strane: spameri su otisli, sto daje forumu priliku za profesionalnost! ehej, pa to je bitno! nebitno je sto je nezanimljivo, al bitno je da je profesionalno! htela sam jos nesto da na***m (napisem ) al zaboravila.. :\ -------------------- cold
|
Eli0t |
Oct 6 2007, 07:16 PM
|
Voodoo People Group: Administratori Joined: 25-January 06 Member No.: 1 Status: Bivši učenik MGa |
QUOTE Ne znam,meni se cini da forum od vec duze vreme umire ako ne i od samog pocetka... Svaki dan je sve losiji i losiji... Yeah, o ovome slusamo od samog pocetka, mada statistike govore suprotno... |
Eli0t |
Oct 6 2007, 07:19 PM
|
Voodoo People Group: Administratori Joined: 25-January 06 Member No.: 1 Status: Bivši učenik MGa |
Sto se pravila tice, ona ce svakako biti promenjena u skorijoj buducnosti, ali ne onako kako bi ste vi to zeleli..
BTW, sta vam to smeta kod sadasnjih pravila? |
NeverMore21 |
Oct 6 2007, 07:24 PM
|
Group: Članovi Joined: 21-September 06 From: 21. блок Member No.: 115 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Bojan Zukic Škola/Razred: Matematicka gimnazija IVb |
To sto ne smemo da quotujemo post iznad !!!
-------------------- |
Iva |
Oct 6 2007, 07:24 PM
|
Group: Članovi Joined: 30-June 06 Member No.: 71 Status: Van MGa |
A sta bi se menjalo kod pravila?
Btw, sve redje pisem, jer nemam na sta da odgovaram . Anyway, subota je vece. Ajte u grad ljudi.. .. -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
Eli0t |
Oct 6 2007, 07:32 PM
|
QUOTE To sto ne smemo da quotujemo post iznad !!! Pa smes ti da quotujes post iznad, samo sto ce ti post biti obrisan |
maxydelanoche |
Oct 6 2007, 07:36 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
QUOTE(NeverMore21 @ Oct 6 2007, 08:24 PM) To pravilo postoji? Zomg. Ja sam navikla da posetim forum bar 4, 5 (6, 7, 8...) puta dnevno, procitam nove postove i slicno... -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
Gaara |
Oct 6 2007, 07:46 PM
|
Group: Članovi Joined: 24-October 06 Member No.: 164 Status: Učenik MGa |
|
Eli0t |
Oct 6 2007, 07:53 PM
|
QUOTE Najvise mi smeta kada zakljucate neki topic... I meni smeta kada moram da zakljucam neki topic, a to radim jedino kada tema nema veze sa mozgom ili kada normalan topic ode u totalni off.. QUOTE Smetaju mi glupi warnovi(pogotovo sto ne mogu da vidim tudje) Glupi warnovi? I zasto bi neko hteo da vidi tudje? Da bi se takmicili "ciji je veci"? QUOTE Mislim,treba da postoje neka pravila ali vi idete iz krajnosti u krajnost... Sva pravila su sasvim ok, s tim sto treba dodati jos neke stvari... Otvori pravila i pastuj ovde deo koji ti smeta.. |
RZA |
Oct 6 2007, 08:03 PM
|
pa ne smetaju pravila...
ova sto su napisana.. trebalo bi to update-ovati.. posto ocigledno ima jos onoliko usmenih pravila.. e, da. btw: QUOTE Nije dozvoljeno koristiti [SIZE] [/SIZE] tagove u potpisu. zasto ovo? il bar da se stavi neko ogranicenje u velicinu.. :\ -------------------- cold
|
maxydelanoche |
Oct 6 2007, 08:08 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
QUOTE(Spužva @ Oct 6 2007, 09:03 PM) Dobro de, to je sasvim logicno. Meni licno jako smetaju izrazito upadljivi potpisi. A potpisi sa [size] tagom bi bili preterano takvi... -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
RZA |
Oct 6 2007, 08:09 PM
|
ne.. al da se malo uveca, il naglasi rec..
lepo sam rekla.. da ima neko ogranicenje.. al ne skroz da se iskljuci.. :\ -------------------- cold
|
Hannibal Lecter |
Oct 6 2007, 09:11 PM
|
Group: Članovi Joined: 15-October 06 From: People's Democratic Republic of Konjarnik Member No.: 154 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Ilija Ivanišević Škola/Razred: Fizički fakultet, B smer, I godina, |
QUOTE(Eli0t @ Oct 6 2007, 07:16 PM) Nesto vam ne valjaju statisitke. Kad je otvoren neki novi topic? Ove nedelje osim ovog je samo Milanche otvorio za avatar i username za kontrolni iz geometrije. Cak su i asocijacije zamrle. A pored svega toga neke ljude svaki dan vidjam na forumu i kao ne stvara zavisnost. EPA STVARA -------------------- And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul There walks a lady we all know Who shines white light and wants to show How everything still turns to gold And if you listen very hard The truth will come to you at last When all are one and one is all To be a rock and not to roll Svi me žele, a ja sam nedodirljiv! |
Eli0t |
Oct 6 2007, 09:35 PM
|
QUOTE Kad je otvoren neki novi topic? Today, 12:56 PM |