Gradska Stipendija, Za Beograd
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Gradska Stipendija, Za Beograd
pyost |
Jan 22 2008, 04:15 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Uskoro će biti objavljena gradska stipendija za Beograd, ali dok se ne objavi zvanični konkurs, postoje sledeće informacije.
http://www.beograd.org.yu/cms/view.php?id=1303944 -------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
Hannibal Lecter |
Jan 22 2008, 10:54 PM
|
Group: Članovi Joined: 15-October 06 From: People's Democratic Republic of Konjarnik Member No.: 154 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Ilija Ivanišević Škola/Razred: Fizički fakultet, B smer, I godina, |
Ja sam mislio da nju dobija malo vise od 60 neumetnickih srednjoskolaca. No dobro...
-------------------- And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul There walks a lady we all know Who shines white light and wants to show How everything still turns to gold And if you listen very hard The truth will come to you at last When all are one and one is all To be a rock and not to roll Svi me žele, a ja sam nedodirljiv! |
maxydelanoche |
Jan 22 2008, 11:07 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
Sto je tako glupav odnos umetnicke - neumetnicke skole? Svasta... Nije da me se tice ali mi cudno... I bezveze.
-------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
pyost |
Jan 23 2008, 01:41 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Prosle godine je bilo 100 stipendija za srednjoskolce, bez podele. Tako da je ovo totalna glupost po meni...
-------------------- Baby, it's a violent world.
Turgon |
Jan 24 2008, 01:39 AM
|
Group: Članovi Joined: 3-February 07 From: Cambridge, UK Member No.: 424 Status: Van MGa Ime i prezime: Nikola Mrksic Škola/Razred: Trinity College, Cambridge 2014 |
JEEE MONEY
-------------------- |
maxydelanoche |
Jan 24 2008, 03:05 PM
|
Turgon nikada nije bio osoba koja juri diplome i novac oduvek je imao samo cistu i iskrenu zelju ka znanju
sarkazam ftw -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
Turgon |
Jan 25 2008, 02:30 AM
|
Group: Članovi Joined: 3-February 07 From: Cambridge, UK Member No.: 424 Status: Van MGa Ime i prezime: Nikola Mrksic Škola/Razred: Trinity College, Cambridge 2014 |
LOL!!! stani sto se ne radovati , kada vec sve ove godine radimo za dzabe ? mala nagrada nije na odmet da stimulise....ma kapiras
-------------------- |
maxydelanoche |
Jan 25 2008, 09:06 AM
|
Kapiram ovaj deo da nagrada stimulise kapiram kapiram...
-------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
pyost |
Feb 7 2008, 03:37 PM
|
Конкурс за доделу 300 стипендија талентованим средњошколцима и студентима у 2008. години ГРАД БЕОГРАД – ГРАДСКА УПРАВА Секретаријат за социјалну и дечју заштиту објављују КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ 300 СТИПЕНДИЈА ТАЛЕНТОВАНИМ СРЕДЊОШКОЛЦИМА И СТУДЕНТИМА, У 2008. ГОДИНИ Средњошколцима се додељује 100 стипендија, и то: 40 стипендија за уметничке и 60 стипендија за остале школе. Студентима се додељује 200 стипендија, и то: 110 стипендија природно-математичких и 60 стипендија друштвених и 30 стипендија уметничких високошколских установа (Сл.гласник бр.75/05). Издвајањем средстава за стипендирање средњошколаца и студената, Град настоји да подржи најбоље међу најбољим, те је у складу са тим утврдио формалне услове за учешће на конкурсу. Право учешћа на овом конкурсу имају средњошколци: – редовни ученици друге, треће или четврте године средњих школа у четворогодишњем трајању чији је оснивач Република Србија, aутономна покрајина, или јединица локалне самоуправе и друго правно и физичко лице; – са најмањом просечном оценом школовања 4,7; – са пребивалиштем на подручју Београда, најмање три године од датума расписивања конкурса (уверење о пребивалишту из МУП, Љермонтовљева 12а, не старије од шест месеци); Освојене награде са такмичења (градска, републичка, које организује Mинистарство просветe), као и међународна такмичења и олимпијаде, нису услов али су од значаја за добијање стипендије, будући да их комисија посебно бодује. Право учешћа на овом конкурсу имају студенти који су испунили следеће услове: – да су студенти на буџету, најмање треће године на некој од високошколских установа чији је оснивач Република Србија, аутономна покрајина и друго правно и физичко лице; – да имају регулисано пребивалиште на територији града Београда, најмање три године од дана расписивања конкурса (уверење о пребивалишту из МУП, Љермонтовљева 12а, не старије од шест месеци); – да имају просечну оцену током студија најмање 9,2; – да нису губили ни једну годину током школовања (студија), осим из оправданих здравствених разлога о чему се прилаже доказ конзилијума лекара о лечењу дужем од три месеца; – да су положили све испите из претходних година. Конкурс се не односи на апсолвенте и студенте на постдипломским и специјалистичким студијама. Рок за достављање пријава је 10. март 2008. године. Пријаву са бројем телефона за контакт (слободна форма, не постоји образац) и доказе о испуњавању услова конкурса доставити на адресу: Секретаријат за социјалну и дечју заштиту, ПИСАРНИЦА (соба 3), Тиршова 1, Београд, са назнаком „Пријава за конкурс за доделу стипендија талентованим средњошколцима и студентима, у 2008. години“. Особа за контакт: Радмила Урошевић, телефон: 3605-951. Непотпуне и неблаговреме пријаве неће се разматрати. Комисија ће утврдити ранг-листу кандидата у року од 30 дана од истека рока за достављање пријава, а на основу формалних услова и критеријума за доделу стипендија. Конкурс се објављује на основу Закључка в.д. градоначелника града Београда, број 5-172/08-Г, од 31. јануара 2008. године. -------------------- Baby, it's a violent world.
maxydelanoche |
Feb 7 2008, 04:24 PM
|
QUOTE – са пребивалиштем на подручју Београда, најмање три године од датума расписивања конкурса (уверење о пребивалишту из МУП, Љермонтовљева 12а, не старије од шест месеци); Ima li neko informacije da li su prihvatali potvrde od Osnovne skole u Beogradu, ako pre srednje ucenik nije uopste imao prijavljeno mesto prebivalista? ^^ -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
pyost |
Feb 7 2008, 04:30 PM
|
Kako molim? Za to iskoristi ovaj telefon u poslednem pasusu... A usput i pitaj da li mogu ucenici privatnih skola da konkurisu.
-------------------- Baby, it's a violent world.
maxydelanoche |
Feb 7 2008, 04:35 PM
|
Zbog uslova:
QUOTE – редовни ученици друге, треће или четврте године средњих школа у четворогодишњем трајању чији је оснивач Република Србија, aутономна покрајина, или јединица локалне самоуправе и друго правно и физичко лице; pretpostavljam da mogu. Nije da znam sta tacno fizicko/pravno lice znaci ali to cu svakako pitati. Inace, za ovo sto sam pitala... blah, you don't wanna know... -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Hannibal Lecter |
Apr 21 2008, 04:08 PM
|
Group: Članovi Joined: 15-October 06 From: People's Democratic Republic of Konjarnik Member No.: 154 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Ilija Ivanišević Škola/Razred: Fizički fakultet, B smer, I godina, |
Je l' zna neko sta je sa ovim stipendijama?
Trebalo bi da su vec objavili listu -------------------- And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul There walks a lady we all know Who shines white light and wants to show How everything still turns to gold And if you listen very hard The truth will come to you at last When all are one and one is all To be a rock and not to roll Svi me žele, a ja sam nedodirljiv! |
maxydelanoche |
Apr 21 2008, 04:27 PM
|
Hey... meni i jos nekima koje znam je javljeno telefonom
dobila sam ^^ Liste nema na netu koliko sam skontala, ali bi trebalo da ti jave danas, sutra, ako si dobio radi poredjenja, osoba iz moje skole je sa jednom trecom republickom nagradom dobila ovu stipendiju -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Wolfbrother |
Apr 21 2008, 04:30 PM
|
Group: Članovi Joined: 26-December 07 Member No.: 825 Status: Bivši učenik MGa |
-------------------- "It's a known fact... math is the spawn of satan. Algebra? SATANIC! Pre-cal? SATANIC! Calculus? SATANIC! it is all horrible!"
|
Hannibal Lecter |
Apr 21 2008, 04:41 PM
|
QUOTE(maxydelanoche @ Apr 21 2008, 04:27 PM) a zasto meni stalno kasni ocu reci sto mi ne jave kad i drugima nego moram sam da zovem -------------------- And as we wind on down the road
The snorks |
Apr 21 2008, 04:47 PM
|
Group: Članovi Joined: 23-June 07 Member No.: 542 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Matf / II |
QUOTE(maxydelanoche @ Apr 21 2008, 04:27 PM) Stvarno? Jesu li ti rekli kada mozes da podignes pare?Ocekujem da brat dobije to isto samo za studente,a isto tako ocekujem da me casti sa bar 3000 QUOTE(Hannibal Lecter @ Apr 21 2008, 04:41 PM) Pa kad ne vodis racuna |
maxydelanoche |
Apr 21 2008, 04:55 PM
|
QUOTE(Wolfbrother @ Apr 21 2008, 05:30 PM) Pa nisam za dzabe izdvojila tako QUOTE(Hannibal Lecter @ Apr 21 2008, 05:41 PM) Ali ti zato PMS traje duplo duze ^^ QUOTE(The snorks @ Apr 21 2008, 05:47 PM) Stvarno? Jesu li ti rekli kada mozes da podignes pare?Ocekujem da brat dobije to isto samo za studente,a isto tako ocekujem da me casti sa bar 3000 Da, stvarno sam dobila stipendiju nemam pojma nista, nisam se ja javila na telefon srecno sa slihtanjem bratu -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Slovenatz |
Apr 21 2008, 05:14 PM
|
Group: Članovi Joined: 25-February 07 From: Šupak kosmosa Member No.: 454 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG-IIId |
Treba sutra da odnesemo papire i potpisemo do srede u 5
-------------------- |
Hannibal Lecter |
Apr 21 2008, 05:37 PM
|
Dakle, nisam dobio 10000000%
Mislim, pozvacu sutra, ali bi mi vec javili A imam prosek 5,00, nagradu na republickom i svu jebenu dokumentaciju :kill: -------------------- And as we wind on down the road