Drzavno Takmicenje Iz Fizike, mrzim elasticne sile
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Drzavno Takmicenje Iz Fizike, mrzim elasticne sile
maxydelanoche |
May 5 2008, 08:11 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
Spremate li se?!
i zasto ja postavljam temu P.S. Mrzim i elektrostatiku. -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
Slovenatz |
May 5 2008, 08:15 PM
|
Group: Članovi Joined: 25-February 07 From: Šupak kosmosa Member No.: 454 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG-IIId |
Ja sam radio uglavnom iz 2M i one knjige koju smo dobili prosle godine. Zavrsio sam termodinamiku ( nadam se ), sad prelazim na elektrostatiku. Bar ce takmicenje biti van Beograda, da malo putujemo
-------------------- |
maxydelanoche |
May 5 2008, 08:19 PM
|
o.O al' zato putujemo ujutru
-------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
Slovenatz |
May 5 2008, 08:20 PM
|
Group: Članovi Joined: 25-February 07 From: Šupak kosmosa Member No.: 454 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG-IIId |
w00t? Ko ti je to rekao? Tako smo i na informatiku u osmom.. DAMN!
-------------------- |
maxydelanoche |
May 5 2008, 08:23 PM
|
eeeeee... rekla mi pticica na grani
blah... odoh da radim -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
pyost |
May 5 2008, 08:24 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
U 7:30 krece autobus u petak, iz Admirala Geprata
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
Slovenatz |
May 5 2008, 09:13 PM
|
Posto bi bilo neoprostivo da odemo tamo i naspavamo se za takmicenje
-------------------- |
pyost |
May 5 2008, 09:27 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Nema skola dovoljno para...
Slovenatz |
May 5 2008, 09:35 PM
|
Znaci opet ce biti odnos ljudi i tuseva 30:1.. Ura
-------------------- |
The snorks |
May 5 2008, 09:37 PM
|
Group: Članovi Joined: 23-June 07 Member No.: 542 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Matf / II |
E ali ce zato da vam plate smestaj petak/subota
Bar tako je kadelburg rekla takmicarima iz mog odeljenja |
Radinac |
May 5 2008, 09:50 PM
|
Group: Članovi Joined: 7-August 07 Member No.: 612 Ime i prezime: Cedomir Radinac |
QUOTE(The snorks @ May 5 2008, 10:37 PM) E ali ce zato da vam plate smestaj petak/subota Bar tako je kadelburg rekla takmicarima iz mog odeljenja Verovatno kod tebe ima nekog iz Opšte grupe, a oni bi trebalo da imaju eksperiment u subotu. Ne verujem da će ostalima biti plaćen smeštaj. Pozvana su 102 takmičara iz MG, još i profani, samo to je za tri busa / ili ceo hotel -------------------- "True friends stab you in the front."
Oscar Wilde |
The snorks |
May 5 2008, 09:53 PM
|
Group: Članovi Joined: 23-June 07 Member No.: 542 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Matf / II |
QUOTE(Radinac @ May 5 2008, 10:50 PM) Verovatno kod tebe ima nekog iz Opšte grupe, a oni bi trebalo da imaju eksperiment u subotu. Ne verujem da će ostalima biti plaćen smeštaj. Pozvana su 102 takmičara iz MG, još i profani, samo to je za tri busa / ili ceo hotel Vidis, moguce je... Kako god, ziveli izbori (zbog kojih je takmicenje u petak) i takmicenje jer me neki gubimo fiziku This post has been edited by The snorks: May 5 2008, 09:55 PM |
pyost |
May 5 2008, 09:54 PM
|
Ma jok, imamo svi nocenje izmedju petka i subote, kao i rucak/veceru u petak i dorucak u subotu
Slovenatz |
May 5 2008, 10:12 PM
|
Ostacemo sigurno petak/subota, zbog dodele nagrada. Ali moramo da putujemo u petak
-------------------- |
calamity |
May 5 2008, 11:15 PM
|
Group: Članovi Joined: 4-April 07 From: Cambridge, MA, USA Member No.: 491 Status: Van MGa Škola/Razred: MIT junior, RAF alumna, Grobarska alumna |
QUOTE Verovatno kod tebe ima nekog iz Opšte grupe, a oni bi trebalo da imaju eksperiment u subotu. Huh? Kakav bre eksperiment? Valjda je na republickom/drzavnom samo onaj misaoni retardirani? Meh... not that I care Ionako se trkam s Grashkom do dna liste |
VIP <3 |
May 5 2008, 11:30 PM
|
Group: Članovi Joined: 7-February 07 Member No.: 425 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Tatjana Nikolic Škola/Razred: '90 IVd |
QUOTE(Radinac @ May 5 2008, 10:50 PM) Verovatno kod tebe ima nekog iz Opšte grupe, a oni bi trebalo da imaju eksperiment u subotu. Ne verujem da će ostalima biti plaćen smeštaj. Pozvana su 102 takmičara iz MG, još i profani, samo to je za tri busa / ili ceo hotel Ne postoji experiment u subotu Pobogu, to je bilo na Saveznom samo A zadnje Savezno smo imali... 2005 -------------------- Opsti kriminal. |
SBS |
May 6 2008, 12:33 AM
|
Group: Moderatori Joined: 25-April 08 Member No.: 1.043 Status: Van MGa |
Ja sam nešto malo cepo, inače nisam nikad manje pred republičko, jer nije humano da se cepa na raspustu
a stvarno mi nije jasno, ZNAČI bolje da su platili ČETVRTA+PETAK, kako bi smo se naspavali pred takmičenje a još se vraćamo u subotu ujtru, taman da stignem na astronomiju I još motam da se ustajem u 6.45 -------------------- зашто цитирати песму, кад једноставно можеш рећи своје мишљење: " Не волим кнедле са шљивама"!!!
Now i wanna sniff some glue! |
Vladimir |
May 6 2008, 10:29 AM
|
Group: Članovi Joined: 3-March 08 Member No.: 932 Status: Van MGa |
Eeeeee, mi iz unutrasnjosti putujemo u cetvrtak.
Samo, ja mrzim povrsinski napon i tako to, a elektrostatiku jos nisam dotakao, tj. jesam malo Kulonov zakon ali samo 10-ak zadataka. E da, mi smo smesteni u Sremskim Karlovcima. Tako da... This post has been edited by Vladimir: May 6 2008, 10:30 AM -------------------- Carpe diem quam minimum credula postero!
|
VIP <3 |
May 6 2008, 10:41 AM
|
Group: Članovi Joined: 7-February 07 Member No.: 425 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Tatjana Nikolic Škola/Razred: '90 IVd |
Jaoj blago vama Ocu ja u S Karlovce Primas me da budemo cimeri? (Viva la Petnica )
-------------------- Opsti kriminal. |
Radinac |
May 6 2008, 10:52 AM
|
Group: Članovi Joined: 7-August 07 Member No.: 612 Ime i prezime: Cedomir Radinac |
QUOTE(pyost @ May 5 2008, 10:54 PM) Ma jok, imamo svi nocenje izmedju petka i subote, kao i rucak/veceru u petak i dorucak u subotu Znači ipak se direktor otvorio. Pa pošto je matematika bila u BG (naravno i informatika), valjda je nešto preteklo. A možda su iz Ministarstva, sem što su školi dodelili status od nacionalnog značaja, dali i neku kintu kao što su tada obećali. Mada, da je Dragović ostao, verovatno bi svi bez osvojene nagrade išli posle objavljivanja rezultata kući, pa neka se sada neko žali na novog direktora. QUOTE(calamity @ May 7 2008, 12:15 AM) Meh... not that I care Ionako se trkam s Grashkom do dna liste Eh, voleo sam da čitam njene postove. Od kako je mlekce počeo da piše eseje ona je digla ruke od foruma. (Bar ja to tako vidim.) Dobro, nije to jedini razlog zašto mi je mlekce na ignore listi. -------------------- "True friends stab you in the front."
Oscar Wilde |