Studiranje U USA, MIT, Yale, CalTech, Princeton,... itd.
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Studiranje U USA, MIT, Yale, CalTech, Princeton,... itd.
Valkyrie |
Mar 5 2009, 11:05 PM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 06 From: Нови Београд Member No.: 10 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Milica P. Stanković Škola/Razred: 4c |
Za sve učenike zainteresovane za studije u Americi (primetila sam da ih je u Matematičkoj svake godine sve više), informacije o detaljima upisa možete pogledati i na blogu International Academic Center - Belgrade, koji je danas ogranak educationUSA mreže. Za njihov blog sam počela da pišem skoro, kao učenica koja je prošla celokupan proces aplikacije, i ubuduće ću za kategoriju "Students" pisati neke korisne informacije, davati linkove i savete. Mislim da je to dobro mesto da se počne, ili bar dobije osnovna ideja o tome kako studije u Americi funkcionišu.
http://iacbg.org/blog/?cat=24 Naravno, ako imate pitanja, slobodno me kontaktirajte na PM ili mail. Pitanja takođe možete postaviti i na blogu i na ovoj temi. Drago mi je da mogu da pomognem, jer znam koliko bi meni bilo jednostavnije da nisam sama prolazila kroz ovo i skupljala informacije. Pravo vreme da razmišljate o studijama u Americi i da počnete pripreme je kraj trećeg razreda gimnazije. Što znači da generacija '91. slobodno može da počne -------------------- Judging by the pictures... Hell looks more interesting.
Жив човек, греши проф. Петковић То је као кад се пробудиш ујутру, погледаш у огледало и кажеш себи: "Хеј - ти се ложиш на лешеве." проф Репац All of my life, I have been fascinated by the big questions that face us, and have tried to find scientific answers to them. Perhaps that is why I have sold more books on physics than Madonna has on sex. - Stephen Hawking |
Grashak |
Apr 2 2009, 01:10 PM
|
Group: Članovi Joined: 16-March 06 From: drugi sprat, 4 vrata desno!111 Member No.: 42 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: IVc i dalje kooonza BWEEEEEEE |
QUOTE(Kipar @ Apr 2 2009, 09:37 AM) nije lupetanje, ti momci veslaci su otisli na kolumbiju bez problema jer su vrhunski veslaci. Osvajali su zlata na medjunarodnim takmicenjima. Ovo nije lupanje kontre nego tako stoje stvari. Ti koja ne pratis sport ne znas koliko amerikanci ulazu u njega i kakav je odnos nacije prema olimpijskim igrama. Ako Amerika ne osvoji najvise zlata to je neuspeh.. Za stipendiju ne znam kolika je pretpostavljam da je full posto ne verujem da bas svi mogu da priuste to sebi.. koji dobri studenti, dobra investicija??? Imaju oni super kadar vec sada a jos bolji im je u steku. Ko ce pametan da investira u tebe??? Ti si psihicki nestabilna, eventualno teroristi. lol to sto ne pratim sport ne znaci da ne mogu da slozim dva i dva i da znam koliko ameri ulazu u njega. sama cinjenica da prosecna plata sportskog trenera na harvardu isl je jedno 5 puta veca od prosecne plate dekana na vecini US unija -.- i vec sam spomenula u postu da se apsolutno slazem da su mnogo bolja kratkorocna investicija. ali uzmi u obzir ovo sto si ti rekao .. vrhunski veslaci.. ja sam sigurna da kad bi se vrhunski ucenici prijavili za studije u US da bi procenat upisanih drasticno skocio.. a kad imas 15 dobrih ljudi da se prijave po generaciji, pa nije ni cudno ako prime samo nekoliko. 10% je i daje visok procenat sa obzirom na odnos internacionalni/US ucenici. a i opet ti to pricas ko da je, eto tako, sa neba, pa si vrhunski sportista. plus da ne pricam da zavisi i od toga sta ces dalje u zivotu da radis. brate drugarice iz osnovne, decko isto veslac, cini mi se da je tad bio u cetvercu sto je dobio srebro il tako nesto u sidneju, decko doso ovde na studije, dal na stanford il tako nesto.. te 4 godine je opet veslo ko magarac, iso na sledece olimpijske igre u dvojcu, zavrsio negde u tih 4 plus/minus dve godine faks i znas sta je uradio posle toga? vratio se u srbiju. upisao ponovo faks i ima neki osrednji posao. sportisti su jako dobra investicija.. za one koje investiraju u njih.. al posle tih nekoliko godina dok mogu da sljakaju sta god da rade, mogu samo da ga popuse. osim ako im sport nije bio samo ulaz za faks. al ko sto vec rekoh, slab ti je to ulaz, jer neces biti jednak ko neko ko je zapravo dosao tu na osnovu akademskih uspeha. sportisti su placeni za sport, ovi drugi su placeni da uce. sto se tice americkog super kadra HAHAHAHAHA nemoj da me nasmejavas... znaci.. lol. "njihov" super kadar su vecinom internacionalni ucenici i/ili deca internacionalnih ucenika. pa sto mislis da odjednom skoci taj procenat internacionalnih ucenika sa osnovnih studija od 10% na oko 40% za dokotorske?? zato sto ameri nemaju super kadar. od ovih presotalih 60%, jedno 70% ce biti "ameri" tj, prva generacija amera u porodici, deca profesora indijaca i azijata. pa brate, skoro svi moji profesori i asistenti (phd studenti) imaju akcenat. vecina studenata su azijati/indijci. nemaju oni ni prvu postavu, a kamoli u steku. ovde na dokotroskim studijama imas jedno 5 ljudi samo na astronomiji iz srbije. toliko o "steku" a sto se tice potnecijalnog terorisanja i psihcike nestabilnosti.. daaaaa, sportisti su toliko mentalno stabilniji od nekog ko sljaku matu ili slicno... fala bogu pa je miladin kovacevic zapoceo tuchu jer ga je neko prekinuo u sred citanja "div, grad, curl and all that" kad je bio bas na svom omiljenom poglavlju vektroske analize -.- hebga, sva sreca za mene da su ovi ovde tolikooooo glupi pa su investirali u psihiciku labilnu osobu, pa sam ja ladila bulju u diznilendu na 25 stepeni usred januara -.- lol VIP da mi je samo znati sto si se ustekala toliku kipru u bulju.. bedak je samo sto ameri ne investiraju jos vise u internacionalce, ruke dajem da bi mnogi ljudi iz MGa bili mnogo bolji ucenici ovde nego 99% amera. generalno sam primetila da intl ucenici su dosta uspesniji, i jedini problem sa srbijom je sto, dok MG mozda prolazi kao jaka skola u rusiji, ne verujem da u US ikog puno briga. imam drugaricu ovde poljakinju, dolazi iz najjace skole tamo, IB i sve te gluposti eUropske, medjutim, koliko god je pripremljenija za americki nacin skolovanja (da ne govorim da je imala 4 god srednje gradivo na engleskom) ona se mnogo vise cima oko vecine casova.. al, eto, za ljude koje su odbijeni, sta da kazem, ameri moraju prvo da se postaraju za ove svoje, inace ce da im skacu po lobanji, al uvek su tu postdiplomske, za koje stvarno cenim da bilo ko ko hoce bilo kakvu karijeru u zivotu, dal posle u srbiji, evropi il gde god.. US je najbolja pocetna destinacija, osim ako ih ova ekoomska kriza ne ujebe do kraja. (u sta cisto sumnjam, posto vecina dobrih faksova ovde se vec godinama pripremala za ovo i dok smanjuju troskove drasticno za ove naredne dve godine, dok ih vidim da zalivaju travu svako ****** vece po 2 sata, cenim da se nisu puno iscimali...) -------------------- You spin me right round baby, Right round! Weeeee!!
|