Odliv Mozga
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Odliv Mozga
kockica |
Feb 4 2009, 08:13 PM
|
Group: Članovi Joined: 12-August 08 Member No.: 1.082 Status: Van MGa |
|
Karlito |
Oct 16 2009, 10:23 PM
|
Group: Članovi Joined: 10-October 09 Member No.: 1.189 Status: Van MGa Škola/Razred: Saobracajni fakultet, apsolvent |
Ово исто, само на други начин и у другим темама сам и ја рекао:
QUOTE(”SBS”) Ovo se potpuno slazem s tobom, mislim da MG NIKAD nece stvoriti nekog Nobelovca ili tako nesto, bar na ovom sistemu na kojem sada radi, a to je da se pretvaramo u masine za radjenje zadataka i takmicenja, FFS NISMO UOPSTE IMALI VALIDNE JEBENE VEZBE IZ FIZIKE, ja mislim da je matematickoj jedino bitno da osvojimo gomilu nagrada, da bi ispalo u nekim vestima, WOW imaju 200 nagrada na takmicenjima i koji ***** posle mi imamo od tih takmicenja, jeste da imamo znanje, ali nam to potpuno ubija kreativnost… Што је свакако израз "фрустрације", "комплекса", и добар разлог да "се оперишем од МГ једном заувек". Свакако претставља и једну јакоооо ружну активност која се зове "просипање памети", нарочито ако то радиш пред ученицима МГ. QUOTE(”Iva”) Ali, ništa lično, po novinama prečesto izlaze članci na temu jednog jadnog sirotog genijalca kojeg niko ne želi da podrži i koji ispašta zbog svoje genijalnosti. Hm.. QUOTE(”Djole”) Zena samo skrece paznju na upravo ono sto je soc rekao, da drzavi najvise odgovara da drzi tu iluziju uspeha preko takmicenja, dok zapravo nama takmicari nicemu posle ne sluze. Mogu da postanu profesori i da treniraju nove takmicare i tako u krug. Dok na vlasti moze da bude neko sa zavrsenom srednjom skolom, najinteligentniji ce biti u nekom svom zatvorenom krugu. Добра запажања, и то је разлог зашто би ипак математичко-технички стручњаци ипак требало да имају нека знања из домена друштвених наука, макар ради тимског рада, и умећа представљања пред другима и у јавности. QUOTE(”Kipar”) Kapiram da jedino ljudi koji zele da se bave naukom mogu da odu jer ovde nemaju uslova. Ali one price , bolja plata , bolji zivot. To su bre ***** koje nemaju muda i toliko su nesigurni u sebe da nemam reci. Prosle su 90 bolje je vreme ja sam apsolutno siguran da ovde moze da uspe svako ko ima ideju..I dobre KADROVE Е, еее, ниси у праву. У Србији је се може лако и добро продати кичма, снага, безбедност и живчано здравље. У Србији не очекујте послодавце са платама преко 1000 евра који ће вас пригрлити. У државном сектору се здрав мозак сматра паразитом, и уколико не закржља, и не прилагоди се "да шефе" систему, биће одстрањен заједно са телом, или ће бити годинама омаловажаван од неких вештијих и намазанијих који су се прогурали захваљујући партијској књижици и сл. У приватном сектору у већини случајева гледаће за што мање паре исцеде последњу кап за што мање паре. Мада у мањем броју случајева има наде... Знање пласирати и продати је много тежа вештина од знање знати! This post has been edited by Karlito: Oct 16 2009, 10:35 PM |