Veliki Brat, i ostali reality showovi
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Veliki Brat, i ostali reality showovi
Laza_91 |
Aug 30 2006, 10:14 PM
|
Group: Članovi Joined: 20-May 06 Member No.: 63 |
Da li gledate Velikog brata? Sta uopste mislite o reality showovima? (Izvinjavam se ako sam nesto pogresno napisao)
|
RZA |
Nov 7 2006, 05:14 PM
|
Njeno Ljubičanstvo Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 92 Status: Bivši učenik MGa |
Sve je to ok.. al.. u ljudskoj je prirodi to.. radoznalost.. svako je pogledao VB-a.. svako.. i svako hoce da vidi, cuje neki trac..
koliko god pljuvali VB.. uvek ce biti onih koji ce gledati i kojima ce to biti zanimljivo.. i sto je najgore, oni koji ga najvise pljuju.. znaju sve ili cak redovno prate.. meni ne smeta da pogledam, ali me ne privlaci.. ne daj boze da se ja gadim na to ili na te ljude.. maloumnost... nije to maloumnost.. i to nije svima cilj novac.. nekima jeste nekima nije... ne moze to tako da se osudjuje.. QUOTE I, zasto je uopste zabava gledati druge ljude sta rade 24/7, kao da nemamo svoje zivote? Kakva je to zabava? zasto je the sims najpopularnija igrica?.. kad se svodi na pracenje tudjih zivota.. nije poenta u tome da nemas zivot ili tako nesto.. dobro.... uporedjivati igricu i stvarni zivot nije isto.. ali ima slicnosti.. QUOTE To sto se oni glupiraju u budalisu za novac nije nikakva olaksavajuca okolnost, to je jadno, bedno, pohlepno i za svaku kritiku. ne ne ne.. pogresno shvatanje.. bar pomeni.. ne mozes ti da ostanes miran 100 dana.. naravno da ce svakoga da uhvati nesto, kad ce da se zeza ili budalise.. pa pogledaj samo, niko od nas nije izdrzao 100 dana da se ne smmeje ili zeza ili slicno.. .. ne mora to odmah da znaci da se zeza zbog para.. QUOTE Narodu kome je pun ..... svih zezanja oko Kosova, opadanja eura, poskupljenja 'leba i nafte, BB dodje kao potencijalno mesto za opustanje umesto gledanje nekih od kultnih filmova, muzike, citanja... Veliki mediji imaju velike uticaje, nazalost uticaji su zgrtanje novca od nacije otupljene turbo folkom, inflacijom, kupovinom na "buvljacima", NATO agresijom, homoseksualaca i svih ostalih neizbeznih stvari. Narode budjenje, ne morate da gledate BB ako to ne zelite, iskljucite se, to nije tesko zivimo u Srbiji. Zemlja koja je ionako na okrajku svetskih kulturno-naucnih dogadjanja. Tezimo u Evropu, da ali prvo poradimo na nama samima, BB pokazuje kakav je to jedan prosecan Srbin kako onaj pred ekranom tako onaj pred kamerama. Psuje lik u BB-u, psuje moj komsija.... Idilicna slika nema sta. khm.. da rascistimo nesto.. VB.. i gledanje VB-a.. nema veze sa srpskim mentalitetom i Srbijom.. nije samo u Srbiji najgledaniji.. kod nas nije toliko koliko je u najnaprednijim Evropskim zemljama!!! da li to znaci da su Britanci, Nemci itd itd maloumni.. ili cak glupi.. a opet najrazvijeniji?! pa svi vi spominjete samo pare i pare.. zasto neko ne gleda na drugu stranu?! .. ovo radi zbog para, ono radi zbog para.. QUOTE gde nekoliko freek-ova celu noc bulji u video stream putem neta i kao da je video zlatnu zicu pritiska nenormalno (gotovo lupa) Print Screen i prebacuje slike za dnevno izdanje to im je posao.. ne rade oni to iz zadovoljstva.. ako mislis na radnike novina.. QUOTE Kako bi bilo da umesto BB-a, B92 emituje neki dobar dokumentarac o Srbiji, ne da to bude politicki vec nesto sto ce opustati, recimo priroda itd. Dokumentarci o Ratku Mladicu, Crvenim beretkama, Ceci i plejadi ostlih trenutno politicko-drustvenih cinilaca su trenutni pogodak. Hvatati Ratkove bisere sa snimaka TV Beograda i RTRS nije tezak posao, tipa: "Sta hoce ta Danska nema je k'o pola Srbije". Snimanjem Slobinih zivotnih dozivljaja i na kraju BB-om je samo jedan od karika lanca koji izgleda pocinju da pritezu narod u Srbiji da k'o "manit" (rekli bi u selima Srbije) gleda i divi se i navija... So true.. ja sam mnogo volela ranije b92 zbog nekih lepih naucnih emisija o ljudima.. od anatomije do psihe.. mnogo sam volela Plavu planetu.. ali ne secam se kad sam poslednji put videla tako nesto na bilo kojoj srpskoj televiziji.. zato sad pretezno gledam Disoovery, Viasat History, Viasat Explorer.. gde ima mnogo lepih dokumentaraca od istorije(koju mrzim!) do sporta, i svaki rado pogledam kad imam vremena.. nadam se da sam mozda malkice otvorila oci.. da nije sve tako crno u VB-u.. nece niko ispasti idiot, imbecil, bolesnik ili tako nesto ako 1 sat dnevno utrosi na gledanj VB-a... ali je druga prica da neko gleda nocu kako spavaju.. a vi samo te slucajeve spominjete.. mozda sam se negde pogresno izrazila ili me neko pogresno shvati.. ja pogledam VB tu i tamo.. pogledala sam sad na raspustu.. a pre toga.. 20 dana i nesto nisam gledala.. This post has been edited by Spužva: Nov 7 2006, 05:29 PM -------------------- cold
|