Astrologija?, 12+3 Mlechni put.
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Astrologija?, 12+3 Mlechni put.
c1k4_ml3kc3 |
Jan 31 2007, 05:23 AM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 07 From: 29.Stepen Jupitera Member No.: 419 Status: Van MGa |
Šta, za vas, predstavlja astrologija?
Da li ste samo ''još jedan/na'' osoba koja misli da su to čiste gluposti i bezciljno gatanje ili gledanje u šolju? Mislite li da je astrologija izmišljotina i zabava ''malih mozgova''(slepih umova)? Dakle - Pitanje je vrlo prosto - šta je Astrologija? -------------------- |
c1k4_ml3kc3 |
Feb 1 2007, 09:04 PM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 07 From: 29.Stepen Jupitera Member No.: 419 Status: Van MGa |
Moglo bi se reći da mi fali pomalo diplomatičnosti I uzdržanosti – sam ću sebe uvaliti u prilike u kojima ću naići pitanje za koje nisam stručan.
Moram da pitam osobu koja je post-ovala na forumu P.b.g – zašto blati astrologiju? Mene bi, lično, bilo sramota da pričam o nečemu šta ne poznajem dovoljno ili pak samo površno – time drugima odajem loš utisak o sebi što svakako ne godi ukoliko imam da kažem nešto jako važno (zamisli mene da pričam o tome kako je funkcija karburatora loša zbog toga što se meni lično ne sviđa šraf i zato što se stalno reklamira preko TV-a kod ljudi koji i ne pričaju o karburatorima, već o ulju za gume kako bi mravi lepše disali nakon što ih točak zgazi- a uopšte mi nije važno da li karburator radi ili ne kao i da li je on samo deo jednog motora, koji se nalazi u traktoru – traktor ore njivu kako bi bilo pšenice od koje bi nastalo brašno i sa ostalim sastojcima ukombinovalo u hleb koji ćeš ti ujutru pojesti pre nego što počneš sa ostalim dnevnim aktivnostima...apsurd)(Ili da kazem kako su kola losha zato shto su svi rekli da im je izgled losh – a nikada nisam ni bio u kolima, a ni znao kakve su performanse auta?!) Ja bih pre rekao da ti vidiš ono što je upravo loše – kao što su ljudi koji su opovrgnuli astrologiju I time joj pridodali značaj jedne vrste zabave. Ja ti ne mogu lično reći ’’zbog čega’’ je u New Yorku bila neka nesreća, ali definitivno sam siguran da ne možeš imati dve potpuno iste osobe. Najbolji način da ti to dokažem jeste sama genetika – Mogu dve bebe da se rode istovremeno u nekoj bolnici I imaće sličnosti, pogtovo u temperamentu, ličnim osobinama I sl – ali bebe, takođe, nasleđuju I položaj planeta majke I oca baš u trenutku začeća – oni vidno utiču na raznoj deteta – a čim se dete rodi, ono je ’’priča za sebe’’. Kao što sam već napisao – astrologija ne postoji dve hiljade godina već gotovo duplo više. Trinaesti znak zodijaka postoji, ali nije u punoj snazi da bi ga astrolozi potpuno prihvatili(ja sam Zmijonoša) I dodali mu ekliptiku – veruj – ima ljudi koji ne žele da remete ono što već znaju I žele da se isključivo obogate korišćenjem astrologije – ja sam veliki protivnik tome. Dakle – ja sam potpuno svestan svih negativnih uticaja koje izučavanje ili korišćenje horoskopa ima u svetu u kojem danas živimo. Na astrologiju se ne možeš (bukvalno) osloniti kako bi znao da li ćeš pomeriti prstić levo ili obrvu – dakle to su velike sitnice kojima astrolozi ne pridodaju značaj (lično: ne znam ko je još želeo da čuje nešto banalno o svom životu – poput primera koji je naveo admin?!) Postoje astrolozi, srpski (mi i BiH, Indija) imamo najbolje i najveće astrologe na svetu – kod nas astrologija postaje ’’popularnija’’, a nedavno je otkriven i poseban kod koji otkriva serijske ubice – ruski astrolog je pomogao policiji da reši slučaj i pronađe čoveka koji je ubio tri žrtve. U horoskopu se, takođe, videlo da će upravo ON tako jako uticati da će na kraju i pobediti u potrazi za ubicom – na osnovu svih elemenata koje je tražio u horoskopima žrtava(koje su bile maksimalno različite) otkrio je da im je svima bio isti aspekt koji ukazuje na nasilnu smrt itd... Ako želite da vidite gde srpski i BiH astrolozi komentarišu, pričaju itd – posetite sajt http://www.radiosvastara.com/forum/ Tu su sve samo učeni i obrazovani ljudi koji su otkrili veliki značaj astrologije kao i tumačenje simbolistike, koja se prenosila vekovima, da bi pronašli adekvatno dešavanje ili sklonost određene osobe ka nečemu. I ovo je vrlo dobar sajt/ovi – http://www.astrologyinserbia.com http://www.astrologos.com http://www.astrology.com Josh jednom cu zamoliti sve osobe(koje imaju ’’karburator stav’’ o astrologiji), kako iste ne bi zvuchale jako glupo-prvo se maksimalno uvirite u neshto i tek onda prichajte ili pi****e o istom pred ljudima koji, ustvari, znaju o chemu prichaju. :lol2: This post has been edited by c1k4_ml3kc3: Feb 1 2007, 09:06 PM -------------------- |