Astrologija?, 12+3 Mlechni put.
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Astrologija?, 12+3 Mlechni put.
c1k4_ml3kc3 |
Jan 31 2007, 05:23 AM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 07 From: 29.Stepen Jupitera Member No.: 419 Status: Van MGa |
Šta, za vas, predstavlja astrologija?
Da li ste samo ''još jedan/na'' osoba koja misli da su to čiste gluposti i bezciljno gatanje ili gledanje u šolju? Mislite li da je astrologija izmišljotina i zabava ''malih mozgova''(slepih umova)? Dakle - Pitanje je vrlo prosto - šta je Astrologija? -------------------- |
c1k4_ml3kc3 |
Feb 3 2007, 03:42 PM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 07 From: 29.Stepen Jupitera Member No.: 419 Status: Van MGa |
Carobni stapici?
Neću obrazložiti zbog čega sam otvorio temu - možete i sami da shvatite, ukoliko zaista želite da se potrudite, da otkrivanje astrologije zavisi samo od Vas. Najbolji dokaz da astrološki ''jezik'' postoji jeste lični horoskop svakog od pojedinaca. Imao sam prilike da učestvujem u polemisanju oko astrologije i horoskopa i nemam sada nameru da to činim opet - ja sam se potpuno uverio u astrologiju i imam svoju ličnu teoriju, koja je vezana za nju, koju ću čuvati dok ne objavim knjigu Kao prvo - Žao mi ukoliko sam te povredio zbog toga što sam te nazvao MaxiDeLaNoche - To je mnogo važno! Drugo - Astrologija MORA u škole i to će biti neminovno kroz nekoliko desetina godina - ja bih samo da ubrzam taj proces svojim otkrićem koje će ljudima dati jasnu i ''zdravu'' sliku o astrologiji! Treće - MaxY - Ukoliko si u horoskopu Jarac, Bik ili Devica - pomučiću se kako bih ti objasnio nešto što za tebe ne predstavlja materijalnu vrednost (mada sumnjam da si neki zemljani znak) :ninja: Potrebno je vreme kako bi se u horoskope uveo Ceres, Xena i ostala nebeska tela koja su otkrivena, a iz astrološke perspektive nisu proučena. Da bi se maksimalno otkrio uticaj, potrebno je pomno pratiti određeno nebesko telo i pratiti na šta utiče njegovo kretanje - kroz veliki niz godina(zbog toga što se ''sporo'' kreću oko Sunca - što su dalje, potrebno je više godina za proučavanje). Ipak - važno je pratiti uticaje koji se nalaze u našem mikrokosmosu - svako biće je kosmos za sebe i ono ponavlja sve što se dešava u kosmosu - neprekidno ponavljanje i ponavljanje... Svaki izrađen horoskop je validan(mada su sadašnji natalni i solarni horoskopi JAKO precizni), ali nedovoljno precizan(što će se vremenom otkloniti - pa će horoskopska analiza dati odgovor čak i na koju će nogu neko ustati... ) I koliko primećujem - ovde NEMA ljudi koji znaju šta je astrologija već samo onih koji ne prihvataju činjenicu da sami sebi ne kontrolišu život(ovo može delovati apstraktno i apsurdno zbog toga što svako ''misli'' i na osnovu svojih misli ''oseća'' da utiče na svoj život...Ali šta utiče na te misli?Šta ih pokreće? Šta je pokrenulo molekule? Da li smo mi samo neka vrsta pomahnitale mase? Da li smo mi, živa bića, u svemiru samo jedan kraj neke jednakosti? Zašto nas neke stvari privlače više, a neke manje? Zašto su ukusi različiti? Zašto neko vidi čitavu šumu, a neko samo jedno drvo? Na takva pitanja, 4000.godina izučvanja, astrologija je dala odgovor)... P.S. Nikada nije dovoljno ''donekle znati'' astrologiju. Smešno... Još jednom pitam - Šta je astrologija? (ne tražim definiciju reči niti korene latinskog - na šta se odnosi Astrologija?) This post has been edited by c1k4_ml3kc3: Feb 3 2007, 03:45 PM -------------------- |