Astrologija?, 12+3 Mlechni put.
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Astrologija?, 12+3 Mlechni put.
c1k4_ml3kc3 |
Jan 31 2007, 05:23 AM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 07 From: 29.Stepen Jupitera Member No.: 419 Status: Van MGa |
Šta, za vas, predstavlja astrologija?
Da li ste samo ''još jedan/na'' osoba koja misli da su to čiste gluposti i bezciljno gatanje ili gledanje u šolju? Mislite li da je astrologija izmišljotina i zabava ''malih mozgova''(slepih umova)? Dakle - Pitanje je vrlo prosto - šta je Astrologija? -------------------- |
c1k4_ml3kc3 |
Feb 27 2007, 12:20 AM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 07 From: 29.Stepen Jupitera Member No.: 419 Status: Van MGa |
Ne mogu konkretno da odgovaram nekome ko ustvari i ne zna sta je astrologija kapirash?
enivej : [/]Očekujete od mene da objasnim koji su uticaji, kakve su razlike između astrologije i horoskopa(kao kada bi tražili od mene da objasnim razliku izm nečijeg CV-a i latinice). Ja to ne mogu i neću da lupetam koješta. U astrologiju i sve ono što nosi sa sobom(a tu je i dobro, a i loše) sam se uverio 100% i gotova priča. Ja, takođe, imam mnogo pitanja i pretpostavki oko tačnosti horoskopa(a ne astrologije). Ja nisam najadekvatnija osoba koja može na lep i racionalan način objasniti bukvalno sve oko astrologije. Ima gomila knjiga, a i ’’google’’ je Vaš prijatelj! Dao sam link ka forumu radiosvastare http://www.radiosvastara.com/forum i tamo možete pitati sve što vas interesuje – siguran sam da će ljudi dati jasan odgovor na sva pitanja koja se tiču i astrologije, a i horoskopa. Horoskopi Pre svega – Natalni horoskop: Da bi se ovaj horoskop izradio korektno – Potrebno je Vreme, Mesto i Datum rođenja(zašto rođenja, pitam se i ja obzirom da beba oživi ranije, ne znam – ali povezuje se s tim da svetlost ima ’’neke veze’’, kao i vazduh koji bebac udahne nakon rođenja). Vreme je jako bitno kako bi se potvrdila korektnost analize (meni lično – svaki minut je važan – dok drugi astrolozi ponekad i zanemare po čitavih 30 minuta) Nakon što se natalni horoskop uradi-koji izgleda otprilike ovako: pojedinac je u centru , a ovaj krug predstavlja sliku nebeskih tela(Sunce, Merkur,Mesec...), sazvedja(Ovan, Bik, Blizanci...), Kuća(svaka kuća predstavlja po jedan aspekt života i ima ih ukupno dvanaest) i stepeni (po 30* ekliptike dato je svakom sazveđu) – Svaki stepen u sebi nosi određeno značenje – primera radi – 1* = Ovan i ima sve karakteristike Ovna(Napredak, Želja za Borbom, Impulsivnost ITD), 2* = Bik( Staloženost, Tvrdoglavost, Priroda ITD), 3*=Blizanci (Lepršavost, Komunikacija, Telefoni ITD) i tako dalje... Svaka planeta(i njihovi uticaji nad čovekom – tj – ’’kakvi uticaji’’) je sebi svojstvena i donosi određeno značenje – Na primer – Merkur : On ’’vlada’’ Blizancima i Devicom – Blizanci, sami po sebi su hitri, obožavaju komunikaciona sredstva, ne mogu da zamisle život bez telefona, uglavnom nose naočari, jako su pametni i uglavnom ’’lepršaju’’ dok pričaju – njima su reči od većeg značaja nego jedno postignuto delo – jako su nemirni i živahni(osim ukoliko im je Ascedent u Jarcu ili Devici) – Oni nose Merkurovu osobinu brzine(pošto se i sam Merkur najbrže okreće oko Sunca). Devica je oličenje preciznosti, pedanterije, velike količine hladnoće. Obzirom da je Merkur vrlo ’’sitan’’ – Device poprimaju njegovo oličenje jednostavnosti – Pitajte neku osobu rođenu u znaku Device ’’Drvo ili Šuma’’ – reći će Drvo P.S. Ovo su i najveći čistunci i vole red i praktičnost. Merkur, takođe, ima veliki značaj kada je u pitanju trgovina, pogotovo metalnim novcem! Merkur nam se ’’smeje’’ kada otkaže neki aparat ili ima poteškoća u komunikacijama(tada je u nepovoljnom položaju)... Zamislite sada da upravo Vi radite horoskop – Potrebno je da znate na šta se sve odnosi jedna planeta(šta to sve obuhvata simbolistika koju predstavlja – od prodavnice do hemijske olovke), zatim na šta se sve odnosi stepen u kojem je planeta, zatim na šta se sve odnosi sazveđe u kojem se planeta i stepen nalaze, zatim na šta se sve odnosi i kuća u kojoj se nalaze i planeta i stepen, a i sazveđe + kakav aspekt upravo TA planeta pravi sa nekom drugom, trećom ili četvrtom planetom(koje se nalaze na potpuno drugačijem mestu, na potpuno drugačijem stepenu i u nekoj drugoj kući pa + koji je aspekt jači ukoliko se uporede u natalnoj karti kod svakog od pojedinca Samo da bi se dobio tačan redosled događaja, aktivnosti ili same prirode čoveka) – Pogledajte samo koliko je tu varijacija obzirom da se svakog trenutka planete pomeraju(neka brže, a neka sporije) i idu od stepena do stepena, iz sazveđa do sazveđa i to opet sve zavisi sa kog mesta, sa planete Zemlje, mi ’’posmatramo’’ nebo. Dakle – Sve se rotira – od samih nas, pa do planeta, sazvedja ITD! Da se rode dve iste osobe, malo je puno nemoguće (kao što je jednom praktikovano u nekom od univerziteta - posmatrali su živote ljudi – koji su se rodili u istoj bolnici – minut, dva razlike – Naučnici su želeli da dokažu kako je, po ’’rečima’’ astrologa – svako od njih morao da ima slične životne puteve – obzirom da su im i planete vrlo slično postavljene). Ono što je zanemareno – to je i horoskop Majke i Oca kao i aspekt koji simbolizuje DNK – Ukoliko bi se uradio uporedni horoskop Oca i Majke – Dobio bi se i životni pravac(odnosno i Južni Mesečev Čvor - Karma) pojedinca(Neki astrolozi povezuju južni čvor i sa DNK i tu je, opet, dokazano da astrologija ima svoju simbolistiku, koja se lako može potvrditi, koja obuhvata sve segmente nečijeg života i sl). Kada neko radi analizu(a to nije nimalo lako) – bavi se isključivo matematikom i ’’teorijama’’ koje je izvukao/la iz astroloških knjiga o ’’uticajima’’ planeta itd. Zbog toga ja mislim da je bavljenje horoskopima ustvari i jedan vid istraživanja – a korektnost i tačnost teorije dobijamo praktičnim radom, odnosno praćenjem pojedinca kojem radimo analizu(pojedincu se UVEK obistini gotovo sve što astrolog pomene) – Ovo je jedino NAUČNO sredstvo predskazivanja budućnosti na osnovu planetarnih uticaja koje astrolozi izučavaju na pojedincima, a ne, nažalost kako neki očekuju, u svemiru objashnjavajuci zashto postoji neko konkretno delovanje koje utiche na nas. Neka naučnici otkrivaju ’’ZAŠTO’’, a astrolozi se bave svojim ’’KAKO’’...!!! P.S – Jezik astrologije se polako otkriva – za sada, najsigurniji metod jeste upravo izrada horoskopa i traženje istinitosti u svim teorijama i/ili iskustvima astrologa koji su se bavili izučavanjem ovog ,,jezika’’ kroz, gotovo, pet hiljada godina. Svakodnevno se ’’rađaju’’ nove teorije, svako pokušava da dođe do orginalnijeg pristupa čitavoj tematici i postoje ljudi(astrolozi ) koji se bave i negativnijim uticajima horoskopa koji utichu na psihu u samom odnosu astrolog-klijent – Pitajte njih za savet ili otklonite svaku sumnju postavljanjem pitanja koja vas muče oko toga. Toliko...[/i] I za kraj - Sub Zero, my fav This post has been edited by c1k4_ml3kc3: Feb 27 2007, 08:58 AM -------------------- |