Astrologija?, 12+3 Mlechni put.
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Astrologija?, 12+3 Mlechni put.
c1k4_ml3kc3 |
Jan 31 2007, 05:23 AM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 07 From: 29.Stepen Jupitera Member No.: 419 Status: Van MGa |
Šta, za vas, predstavlja astrologija?
Da li ste samo ''još jedan/na'' osoba koja misli da su to čiste gluposti i bezciljno gatanje ili gledanje u šolju? Mislite li da je astrologija izmišljotina i zabava ''malih mozgova''(slepih umova)? Dakle - Pitanje je vrlo prosto - šta je Astrologija? -------------------- |
c1k4_ml3kc3 |
Mar 4 2007, 12:35 AM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 07 From: 29.Stepen Jupitera Member No.: 419 Status: Van MGa |
PRiznajem da mi fali diplomatichnost, ali vec sam NAPISAO, a duznost moderatora jeste da PROCITA sve napisano pre nego li donese neku odluku.
Napomena od: Ljuba da nisam citao ne bih saznao o cemu se pise ovde @-Maxy - Ne morash da uchestvujesh u ovoj ''raspravi''(za tebe je ovo vishe oblik svadjanja, koliko primecujem) P.S. - Napisala si da pratish svaki od mojih post-ova, ali takodje ne verujem ni tebi na tome. Astrologija jeste istinita i NEMASH nikakvo pravo da kazesh da nije zbog toga shto i ne znash o chemu pishesh. Ja se trudim da iole pomognem nekima da dodju do nechega shto bi im pomoglo u zivotima, ali ti, poshto imash lichne sumnje ili nedoumice, me u tome sprechavash (jer ja se trudim da pomognem svima, pa i tebi). Ko to ne moze da primeti, neka mi se i ne obraca. QUOTE Mene argumenti u korist astrologije nisu ubedili Prvo : Ja zaista ne znam gde si ti nashla argumente. Necu tolerisati ovako odvaljenu GLUPOST obzirom da nisi prouchavala astrologiju. Navedi mi knjige (i pisce) koje si chitala, a vezani su za astrologiju. kao i koliko si horoskopa nekome izradila? ( OVO JE JEDINA MOGUCNOST ARGUMENTACIJE ASTROLOGIJE I MUKA MI JE OD TOGA DA PONAVLJAM ISTO ) DRUGO :Takodje sam NAPISAO da ja nisam osoba koja na NAJadekvatniji nachin MOZE dokazati korektnost astrologije, ali znam DA JE ISTINITA. Trece :Problem je jedini shto niko nece da se potrudi da je malo bolje upozna i zbog toga sam ja kriv kada neko odvali neku glupost + to ce biti ljudi koji ce se sutra baviti nekim naukama? Jadne buduce generacije! Cetvrto : Uspeli ste da me izritirate do te mere da sam morao da pripalim cigaru. P.P.P.P.P.S QUOTE A ako ti nikada nisi proucavao fiziku, astrofiziku i astronomiju i filozofiju do kraja, onda ti nemas prava da kontriras mojim stavovima. Ja sam apsolutni filozof Fizika sama nije izuchena do kraja. Astrofizika josh manje. Astronomija je druga polovina Astrologije. Ne bih rekao da si ti dala ikakav doprinos temi, osim svojim lichnim ubedjenjima ili potvrdom o raznoraznim ''sajtovima koje si posetila'' - Daj mi naziv tih sajtova. Budi preciznija kada vec neshto kazesh poput ''Astrologija nije istinita'', morash da imash JAKO dobre razloge da isto i kazesh(A da ne spada u potpuni oblik filozofije u vidu ''Nothing matters''). Ja ti svime ukazujem da greshish. Takodje sam i naveo shta je potrebno kako bi se dokazala istinitost astrologije i ZAO MI JE shto TI cekash da ja postavim ''neshto novo'' - ne radi se ovde o tome koliko cu argumenata ja prikupiti u korist astrologije vec da li ce iko naici na samu problematiku, odnosno reshavanje problema oko horoskopa-astrologije i sl(obzirom da je istinita i da se vrlo lako moze potvrditi) Zamolicu da od sada NIKO vishe ne kaze da je astrologija neistinita, a da pritom NEMA korektne dokaze o tome da je IZUCHAVAO/LA pomenutu oblast. U protivnom cu se JA zaliti moderatorima za spamovanje teme moze i tako, zar ne? :lol2: This post has been edited by ser_fanky Lj@B: Mar 4 2007, 04:35 PM -------------------- |