Ukidanje školarina, Roditelji tuže zbog đačke školarine
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Ukidanje školarina, Roditelji tuže zbog đačke školarine
harry |
Mar 26 2007, 02:26 PM
|
Group: Članovi Joined: 13-November 06 Member No.: 189 Ime i prezime: Bogdan Savić Škola/Razred: matematicka gimnazije/Ie |
Kakvi su vaši komentari na ukidanje školarina nama 'eovcima'
|
Iva |
Mar 26 2007, 06:32 PM
|
Group: Članovi Joined: 30-June 06 Member No.: 71 Status: Van MGa |
QUOTE(Pyost) Roditelji Eovaca su svojevoljno odlucili da svoju decu upisu u Matematicku gimnaziju QUOTE i onda je to značilo neku sumu novca i onda je u tom trenutku to bilo 95.000 dinara Da, za 95 000... QUOTE(Pyost) iako ovi na prijemnom ispitu nisu pokazali dovoljno znanje da udju na budzet A da li je u pitanju samo znanje, iskljucivo znanje? Ja mislim da nije. Isto kao i sa "klasicnim" prijemnim ispitima (mada su oni ipak znatno laksi, a dobijaju se i zadaci unapred...). QUOTE(Pyost) Takodje, pojavila se neka buka oko vanrednih ucenika. QUOTE Naime, ovi đaci matematičke gimnazije, iako su upisani kao redovni studenti, u gimnaziji se vode kao vanredni Hm... QUOTE(Pyost) Ucenici samofinansirajucih odeljenja imaju isti tretman kao i ostali Sta bi sa onim profesorima koji otvoreno kazu da su protiv toga? Mislim da je to ranije bilo negde pominjano... QUOTE(Pyost) Po meni, ovo ukidanje skolarina je glupost Reci da 150 000 nije mnogo za Mg!!! QUOTE(Pyost) Ipak, MG prima 80 ucenika na budzet, tako da se oni visak Mislim da si upotrebio suvise tesku rec... I jos nesto... neko nije uspeo ni da "upadne" u samofinansirajuce odeljenje... tako da.... -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
harry |
Mar 26 2007, 06:39 PM
|
Group: Članovi Joined: 13-November 06 Member No.: 189 Ime i prezime: Bogdan Savić Škola/Razred: matematicka gimnazije/Ie |
QUOTE(Iva @ Mar 26 2007, 06:32 PM) A da li je u pitanju samo znanje, iskljucivo znanje? Ja mislim da nije. Isto kao i sa "klasicnim" prijemnim ispitima (mada su oni ipak znatno laksi, a dobijaju se i zadaci unapred...). Hm... Mislim da si upotrebio suvise tesku rec... I jos nesto... neko nije uspeo ni da "upadne" u samofinansirajuce odeljenje... tako da.... Slazem se s tobom.Da je skolarine ostala 90000 to bi bilo sasvim u redu.Cinjenica je da je to protiv zakonito ali da je ostalo 90000 niko se ne bi bunio.Tim povecanjem skola je sama sebi napravila problem. Sto se tice onog VISKA bilo bi glupo da ovi koji su poceli kao samofinansirajuce na zavrse na budzetu |
pyost |
Mar 26 2007, 06:40 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
QUOTE(harry @ Mar 26 2007, 06:39 PM) da je ostalo 90000 niko se ne bi bunio Jesi li siguran QUOTE(harry @ Mar 26 2007, 06:39 PM) Sto se tice onog VISKA bilo bi glupo da ovi koji su poceli kao samofinansirajuce na zavrse na budzetu Dakle, ti ocekujes da skola ostane sa manje para, a istim brojem ucenika? Pa jedva se i sada snalazi, kako bi tek to funkcionisalo? -------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
harry |
Mar 26 2007, 06:43 PM
|
QUOTE(pyost @ Mar 26 2007, 06:40 PM) Jesi li siguran Dakle, ti ocekujes da skola ostane sa manje para, a istim brojem ucenika? Pa jedva se i sada snalazi, kako bi tek to funkcionisalo? MG je drzavna skola.Ona NE FUNKCIONISE SA nasim parama(barem ne bi trebala )Ako si dobro procitao na sajtu lepo pise da je MG skola koja godisnje upisauje 100 DJAKA NA BUDZETU |
tijana |
Mar 26 2007, 07:24 PM
|
Group: Članovi Joined: 24-March 07 Member No.: 479 Status: Učenik MGa Škola/Razred: 4e |
QUOTE(harry @ Mar 26 2007, 06:43 PM) MG je drzavna skola.Ona NE FUNKCIONISE SA nasim parama(barem ne bi trebala )Ako si dobro procitao na sajtu lepo pise da je MG skola koja godisnje upisauje 100 DJAKA NA BUDZETU Alo ljudi sta se gubite...mi eovci nismo vandredni ucenici uopste.vi ste bre ludi ako tako pricate.prvo samofinansirajuce odeljenje a ne vandredno..nemojte da spominjete pojmove koje ne znate ni da koristite.pojam vandrednog ucenika znaci da on u skolu ne ide i da prelazi u sledeci razred tako sto polaze ispite.e Harry jel si ti iz 1e?pomozi mi malo sa ovima sto seru iz d odeljenja sto se prave pametni recite mi da li je logicno da neke osobe koje su upale na budzet imaju manji dosta manji prosek nego mi iz e odeljenja.u mom odeljenju je par njih koji su 5,00 i skoro celo odeljenje je odlicno i vrlo dobro.to sto smo se mi zeznuli na prijemnom ne znaci da nismo za mg.posto smo mi svojim ocenama pokazali da znamo i da pripadamo matematickoj gimnaziji zato bolje ti iz d nemoj da lupas gluposti.moj drugovi su osvojili dosta nagrada na takmicenjima.i te filozofije da smo mi eovci glupi ostavi za samog sebe da ti ne bi dosla sutra i naterala te da sve knjige pojedes.Zato neces ti da raspravljas da li treba ili ne treba ukidati skolarine.mi se vodimo kao redovni i nismo vandredni.i dobra je stvar sto necemo placati posto nije ovo privatna skola vec drzavna i te pare ne idu nasoj skoli vec ministrastvu koje daje za gradnju skole.kako se pre skola snalazila kad nije bilo samofinansirajuceg odeljenja? ajde reci mi molim te tako ce isto i kad ne bude bilo funkcionisace i kome bre ti imas da govoris da je visak mi smo zasluzili da budemo deo matematicke posto ona prima 100 ljudi po generaciji i tako je i pre bilo kad nije bilo mentorskog odeljenja pre nekoliko godina bilo je i f odeljenje -------------------- Happiness comes from inside.....
|
pyost |
Mar 26 2007, 07:27 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
QUOTE(tijana @ Mar 26 2007, 07:24 PM) recite mi da li je logicno da neke osobe koje su upale na budzet imaju manji dosta manji prosek nego mi iz e odeljenja A zasto ne bi bilo? A i ako vam je takav stav ("mi smo redovno, mi smo odlicni, ne treba placamo, treba da budemo deo budzeta"), onda lepo i treba ukinuti E. Ali bukvalno ukinuti. -------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |