Skolovanje Van Zemlje, u k***c sve
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Skolovanje Van Zemlje, u k***c sve
Kipar |
May 8 2007, 03:39 PM
|
Group: Članovi Joined: 28-October 06 Member No.: 170 Status: Učenik MGa Škola/Razred: Matematicka IVc bio , sada vec kolega sa FON-a |
Do bre dan sam bi zeshci protivnik ovoga. Ali shta da se radi. Kada su u vladi kreteni i idioti a na celu najveci od svih. Zao mi je shto nisam otishao ranije. Ko od vas planira da upisuje skole? Dajte mi neke linkove za univerzitete u evropi , privatne i drzavne ja sam odlucio da palim preko grane. Samo hocu da je predavanje na engleskom.
-------------------- Lepa rec i gvozdena vrata otvara , ali gvozdena stangla otvara lobanju.
|
smorko_gusic |
May 9 2007, 08:22 PM
|
Trandža Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 93 Status: Učenik MGa |
Grasak jer mi se cini ili ti imas zabludu da su putovanja u inostranstvo i skolovanje u inostranstvu isto?????
This post has been edited by smorko_gusic: May 9 2007, 08:24 PM -------------------- "Rus je svetski šampion, napisao Tihi Don
režirao Rat i Mir, i leteo u svemir. Pametan je Medvedov, biće dobar dok je nov, a kad jednom bude star, biće opet ista stvar. Jednog dana lično on, ukinuće Tihi Don, biće opet Rat i Mir, i progonstva u Sibir. Moj standard se zove JUS Ne mogu da budem Rus!" (R.Č.) |
tijana |
May 9 2007, 08:27 PM
|
Group: Članovi Joined: 24-March 07 Member No.: 479 Status: Učenik MGa Škola/Razred: 4e |
QUOTE(smorko_gusic @ May 9 2007, 09:22 PM) Grasak jer mi se cini ili ti imas zabludu da su putovanja u inostranstvo i skolovanje u inostranstvu isto????? *** kako ste i ti i kipar ograniceni...Grasak je upravu za sve sto je rekla i u potpunosti se slazem sa njom...a vi shvatite to kako hocete... -------------------- Happiness comes from inside.....
|
Kipar |
May 9 2007, 10:51 PM
|
Group: Članovi Joined: 28-October 06 Member No.: 170 Status: Učenik MGa Škola/Razred: Matematicka IVc bio , sada vec kolega sa FON-a |
QUOTE(tijana @ May 9 2007, 08:27 PM) *** kako ste i ti i kipar ograniceni...Grasak je upravu za sve sto je rekla i u potpunosti se slazem sa njom...a vi shvatite to kako hocete... e ogranicena si ti , i malo iskompleksirana.... Procitaj moj proshlu poruku mozda promenish mishljenje. Ja nisam ogranicen. Otvoren sam za svashta. A inteligentniji sam i obrazovaniji od velike vecine , to shto ja dodjem u skolu i pocnem da se sprdam , to nishta ne govori o meni. Mene zabole shta ce neki ljudi koji nisu nikakav faktor u mom zivotu da misle o meni , neka pricaju shta hoce. Ali kada meni kazesh da sam ogranicen , ja tebe moram da spustim. Misli ti o meni shta hocesh , nemoj meni da prodajesh to... Postoje samo 7-8 osoba van odeljenja chije mishljenje uvazavam i cenim. Ko sam ja? Kakav sam ja? ne znash , cuti i ne seri molim te... -------------------- Lepa rec i gvozdena vrata otvara , ali gvozdena stangla otvara lobanju.
|
tijana |
May 10 2007, 01:50 PM
|
Group: Članovi Joined: 24-March 07 Member No.: 479 Status: Učenik MGa Škola/Razred: 4e |
QUOTE e ogranicena si ti , i malo iskompleksirana.... Procitaj moj proshlu poruku mozda promenish mishljenje. Ja nisam ogranicen. Otvoren sam za svashta. A inteligentniji sam i obrazovaniji od velike vecine , to shto ja dodjem u skolu i pocnem da se sprdam , to nishta ne govori o meni. Mene zabole shta ce neki ljudi koji nisu nikakav faktor u mom zivotu da misle o meni , neka pricaju shta hoce. Ali kada meni kazesh da sam ogranicen , ja tebe moram da spustim. Misli ti o meni shta hocesh , nemoj meni da prodajesh to... Postoje samo 7-8 osoba van odeljenja chije mishljenje uvazavam i cenim. Ko sam ja? Kakav sam ja? ne znash , cuti i ne seri molim te... Prvo ako hoces da tebe neko ne vredja nemoj ti nekog da vredjas...A to mislim na sebe i na maxy sto si uvredio...tako da to cuti i ne seri prvo primeni na sebe pa onda drugima govori..Iskreno boli me dupe sta ti radis u skoli posto me to ne zanima..Mene ne zanima sta ti mislis iliti bilo ko drugi sa kojim se ne druzim niti imam ikakav kontakt. Uvazavam misljenje i cenim samo par ljudi iz skole sa kojima se druzim...A za ostale me bas briga..NE zanima me ni ko si ni sta si..tako da...ti tvoj post ovaj nema veze sa temom... QUOTE Hey hey hey... Take it easy... Samo polako! Deder, ne treba nam jos jedno mass delete postova (svideo mi se izraz koji je neko od admina negde upotrebio ) Ti si prvi poceo, cini mi se, time sto si meni rekao da sa mnom nesto nije u redu sto jeste bilo ograniceno, al' ja cu preci preko toga... Let's see... Da, ja volim ulice, grad u kome zivim, naselje u kome zivim, imam jako dobre prijatelje, imam porodicu, familiju, bla bla... To sto bih ja eventuelno iskoristila priliku da odem iz zemlje ako mi se ukaze da studiram s one strane grane ne znaci da ja ne volim nista ovde. To znaci da ja ne volim sto se umesto unapred, razvoj drzave krece unazad. Znaci da ne volim sto ce se desetka na faxu dobijati pecenim prasetom. Znaci da ne volim sto ce mi trebati godine da dobijem vizu da odem na odmor u neku stranu zemlju. Znaci da ne volim sto ce mi mnoge mogucnosti biti uskracene ako ostanem ovde gde jesam. Znaci da ne volim sto gledam kako moji vrsnjaci dobijaju neopravdane jer su zakasnili na cas zbog zastoja na mostu, a profe su im ogranicene. Znaci da... Takodje, ako ostanem u zemlji, prezivecu. I uzivacu. Ne znas me licno pa mozda ne razumes, ali u svakom slucaju... A sada... 'Ajde neka vas ne mrzi da citate moj post Maxy upravu si.... QUOTE that's what i said... to sa oziljcima je bila cisto sentimentalnost e kipar ti si prvi poceo da se vredjas, chill out.. pazi kapiram ja tu tvoju pricu... ali.............. mislim to za kanadu sam i ja cula i sve je to kul.. ali JA zelim to da vidim. OK? kao i svaka druga normalna osoba.. ne zelim da mi neko PRICA. Mozda se ja budem osecala tamo ugodno.. a mozda i ne... ako mi nije ugodno, onda odem odatle.. promenim mesto... a prijateljstva.. brate ako su STVARNO prijatelji, shvatice.. shvatice tvoju potrebu, tvoju zelju.. zapravo, nece ti dozvoliti da ostanes ovde, vec ce te punom snagom podrzati i dati ti prijateljske savete... Pa definitivno se slazem sa tobom...ali sto pricas kipru kad to on ne kapira...ne vredi to njemu govoriti...Mislim logicno je da ce pravi prijatelji podrzati u toj situaciji..nece ti sigurno reci:E ostani u ovoj budjavoj Srbiji i imaj sve 10-ke tako sto ces da podmicujes profesore, umesto da odes u inostranstvo da studiras. Za te pare sto ljudi podmicuju profesore mogu da odu i inostranstvo i zive tamo i da uzivaju.. A to da su ljudi u inostranstvu hladni to nije tacno...Prvo dosta stranaca svake godine dolazi u Srbiju i ja ih upoznajem preko drugarice i oni su totalno opusteni i ql...A sta i ja sam obisla dosta zemalja ali nije isto kad ides ovako preko raspusta i da studiras tamo...Treba ti vremena da upoznas druge ljude, njihove obicaje, drzavu, grad...ovako sto ostajes preko raspusta samo povrsno nesto vidis... This post has been edited by tijana: May 10 2007, 03:18 PM -------------------- Happiness comes from inside.....
|