Recenzije Albuma..., vaša mišljenja
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Recenzije Albuma..., vaša mišljenja
Puzzler |
Apr 13 2007, 01:05 PM
|
Group: Članovi Joined: 2-July 06 Member No.: 74 Status: Van MGa Škola/Razred: MG/IIb (proud of it) |
Ovako...
Pošto forumu očigledno nešto ovih dana ne ide popularnost (uh, ta otrovna iskrenost...), ovakva tema bi možda bila zanimljiva! Ideja je ovakva: Svi često slušamo mp3 muziku, zar ne? I često preslušamo i nešto ne tako zanimljivo, iako su kritike albuma sjajne... Pa zašto ne bismo jedni drugima preporučili neki album za slušanje? Uopšteno, svako može da da kritiku nekog albuma, i kaže da li ga vredi poslušati. Uopšte to ne treba da bude neko novije izdanje (iako ću se ja najčešće takvim baviti )... Tu je pyost, on mi deluje kao super poznavalac muzike, pa Ljuba, Eli0t, Iva, Maxy itd. Svi sigurno imate neki muzički ukus, right? Pa izdvojte svojih 10-ak minuta da podelite sa nama mišljenje o nekom albumu... Još jedna pogodnost bi bila da za svaki album koji recenziramo, ponudimo i link, pa svako ko želi da presluša, može da se obrati preko PM-a. I naravno, komentari posle slušanja se podrazumevaju. Još jedna molba adminima... Za ovakav topic možda bi bio koristan ovakav smajli (za ocenjivanje ). Hvala! Pa da počnem... Nadam se da će neko nastaviti. -------------------- |
pyost |
May 20 2007, 01:15 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Lily Allen, "Alright Still"
Datum izdavanja: 17. jul 2006. Izdavač: Regal Records "Prvi album, a pun pogodak" - ovo je sasvim dovoljan opis debi albuma ove mlade britanske pevačice (22 godine). Retko viđamo umetnike koji se probiju na vrh sa svojim prvim albumom (kao što su Arctic Monkeys, The Killers i sl.), pa je samim tim njen uspeh još veći. Da mi je neko pre mesec dana rekao da ću danas preslušavati istu ska/pop pesmu po nekoliko puta, ne bih mu poverovao. Istinu za uzeti, kombinacija ova dva žanra nije nešto što je popularno. A ipak, način na koji Lily Allen prezentuje svoju muziku je jedinstven. Ona je opuštena i ravnodušna, njena muzika je jedna velika za*bancija - kao Bad Copy, samo pristojnije. Naravno, nije ceo album takav. Kao što se moglo očekivati od ženskog autora, neke pesme su romantiče, neke se rugaju, a neke su tužne - ali u srži, sve zrače energijom i veselošću (da, čak i one tužne). Sasvim je moguće da ćete sebe zateći kako zviždućete/pevate neku od njenih pesama bes posebnog razloga. Što bi Englezi rekli, pesme su catchy Prva pesma, "Smile", je istovremeno i prvi singl, koji je dostigao prvo mesto na UK Singles Chart. U njoj govori u neuspeloj ljubavi ("you were ****ing that girl next door") koju je uz pomoć prijatelja prebolela i sada uživa kada njen bivši pati: At first when I see you cry / Yeah It makes me smile, yeah it makes me smile / At worst I feel bad for a while / But then I just smile, I go ahead and smile. Sledeća pesma na albumu, po meni jedna od najboljih, je "Knock 'Em Out". Zapravo, ne može se u potpunosti nazvati pesmom, jer u velikoj meri vuče na rap. Osim što je najbolja, verovatno je i najsmešnija - kako devojke mrze kada ih "muvaju" They're like, "Alright", what ya saying, "Yeah can I take your digits?" And you're like, "No not in a million years, you're nasty please leave me alone." Oh yeah, actually yeah I'm pregnant, having a baby in like 6 months so no, yeah, yeah... Nah I've gotta go cos my house is on fire, I've got herpes, err no I've got syphilis... AIDS, AIDS, I've got AIDS! Classic Od ostalih pesama bih izdvojio "Littlest Things" (uvod je skoro isti kao kod pesme "Karma Police" grupa Radiohead), "LDN" i "Nan You're a Window Shopper" Ukupna ocena: 9/10 (nisam mogao da ispišem 4,5 ) S obzirom da je u pitanju debi album, definitvno zaslužuje ovu ocenu. Uz simpatične melodije, "opuštene" tekstove i njen dobar glas, album ne bio smeo da dobije ispod osmice. A pošto ja jednostavno volim britanske muzičare - to je devetka Lista pesama 1. Smile 2. Knock 'Em Out 3. LDN 4. Everything's Just Wonderful 5. Not Big 6. Friday Night 7. Shame for You 8. Littlest Things 9. Take What You Take 10. Friend of Mine 11. Alfie 12. Nan You're a Window Shopper 13. Smile (version revisited) -------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |