Recenzije Albuma..., vaša mišljenja
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Recenzije Albuma..., vaša mišljenja
Puzzler |
Apr 13 2007, 01:05 PM
|
Group: Članovi Joined: 2-July 06 Member No.: 74 Status: Van MGa Škola/Razred: MG/IIb (proud of it) |
Ovako...
Pošto forumu očigledno nešto ovih dana ne ide popularnost (uh, ta otrovna iskrenost...), ovakva tema bi možda bila zanimljiva! Ideja je ovakva: Svi često slušamo mp3 muziku, zar ne? I često preslušamo i nešto ne tako zanimljivo, iako su kritike albuma sjajne... Pa zašto ne bismo jedni drugima preporučili neki album za slušanje? Uopšteno, svako može da da kritiku nekog albuma, i kaže da li ga vredi poslušati. Uopšte to ne treba da bude neko novije izdanje (iako ću se ja najčešće takvim baviti )... Tu je pyost, on mi deluje kao super poznavalac muzike, pa Ljuba, Eli0t, Iva, Maxy itd. Svi sigurno imate neki muzički ukus, right? Pa izdvojte svojih 10-ak minuta da podelite sa nama mišljenje o nekom albumu... Još jedna pogodnost bi bila da za svaki album koji recenziramo, ponudimo i link, pa svako ko želi da presluša, može da se obrati preko PM-a. I naravno, komentari posle slušanja se podrazumevaju. Još jedna molba adminima... Za ovakav topic možda bi bio koristan ovakav smajli (za ocenjivanje ). Hvala! Pa da počnem... Nadam se da će neko nastaviti. -------------------- |
Puzzler |
Jun 24 2007, 03:07 PM
|
Group: Članovi Joined: 2-July 06 Member No.: 74 Status: Van MGa Škola/Razred: MG/IIb (proud of it) |
Rihanna - Good Girl Gone Bad
"Bad" is the new "good". 19-ogodišnja pevačica koja je već postala najomraženija na ovom forumu, uspela je za manje od dve godine da probije svoje mesto na svetskoj muzičkoj sceni. Svi se sećamo njenog debi-singla, "Pon De Replay", inspirisanog njenim poreklom (Barbados) u mixu sa R'n'B zvukom. Tu je bio i manje uspešan "If It's Lovin' that You Want"... Na sledećem albumu, koji je izašao 10 meseci kasnije (?!?), već je bio novi hit "S.O.S", sa semplom iz pesme "Tainted love", i kasnije "Unfaithful", divna pathetic balada. Naslov ovog albuma ne može da bude precizniji po pitanju žanrovskog crossovera koji je ova mlada pevačica napravila... Umesto samo R'n'B stila sa primesama njenog barbadoskog porekla, tu su sad i dance, rock i electro, i ovaj preokret će joj zasigurno doneti još gomilu fanova (including me!). Svaka pesma je producirana sa mnogo truda, i to se da osetiti... Oseća se trud, želja da se novi stil približi publici, što je jako teško primetiti na Beyonceinom "B'Day", jer je snimljen za dve nedelje (?!?). Za sve fanove Beyonce, žao mi je. Sad je Bee izgubila trku, i po kvalitetu, stilu, a i po broju solo albuma (Rihanna - 3, Beyonce - 2). Neki će reći: Pa to je komercijala, to je kič, puj, mrzimo pozere itd. Ali nije u tome poenta. Poenta je da će ovaj album imati promociju, pesme će biti tu, hteli vi to ili ne. I znate šta? To nije bez razloga... Već sad se slobodno može reći da je ovo album prve polovine 2007. (možda bude i album godine, ako ne bude iznenadjenja do kraja 2007), jer kvalitet je prisutan... Uprkos razlikovanju ukusa kod ljudi, svi se moraju složiti sa korišćenjem impresivnih muzičkih elemanata na ovom albumu. Primeri: - u prvom singlu "Umbrella" već imamo klasičnu R'n'B matricu i bas liniju, ali tu je nešto što daje šmek... Ona rock deonica u refrenu, koja se tako nezaboravno lepi za refren, čiji tekst ne može da bude bolja metafora za uspone i padove u ljubavi... "Kad Sunce sija/ sijaćemo i mi zajedno/ rekla sam ti da sam ovde zauvek/ rekla sam da ću ti uvek biti prijatelj/ položila zakletvu/ i održaću je do kraja./ Sad, kad pada kiša više nego ikad/ Znaj da još imamo jedno drugo/ Možeš da staneš ispod mog kišobrana..." Očekujem popularnost ove pesme u Engleskoj I još jedan jako simpatičan element je ona James-Bondovska deonica u prelazu... - "Push Up On Me" je jedna od sjajnih pesama, uz fast-electronic zvuk, liči na Ciaru... Takođe sadrži sample pesme Lajonela Ričija iz pesme "Running With The Night" - "Don't Stop The Music", apsolutno najbolja pesma albuma, sempluje pesmu Majkla Džeksona "Wanna Be Startin' Somethin'", i to baš onaj deo sa kraja, "mamase-mamasa-mamacoosa", što pesmi daje posebnu čar, posebno što sve to ide preko brze dance matrice... - "Breakin' Dishes", buntovnička pesma, u čisto Beyonce-stilu, o frajeru koji vara jadnu devojku... "Lomim sudove... Neću stati dok ne vidim policijska svetla..." - "Shut Up And Drive", odlična rock stvar (?!?) koja sempluje New Order i "Blue Monday", gde rock zvuk služi kao jednostavna zamena za zvuk motora automobila, a sam automobil je metafora za Rihannu, koja traži "svog vozača"... - "Hate That I Love You" sa Ne-Yom... Šta reći, strava... - "Say It", malo slabiji moment albuma, ali nije za potcenjivanje... Sempluje Mad Cobra - Flex. - "Sell me Candy", "Lemme get That" i "Rehab"... Zašto kao jednu celinu? Pa, to je celina koju je producirao lično Timbaland, najveći majstor pop muzike današnjice... Sjajno za slušanje, a za fanove Justina, možete ga čuti u "Rehab", kao prateći vokal. - "Question Existing", jedina introvertna pesma na albumu, u kojoj Rihanna ispituje novostečenu slavu... - "Good Girl Gone Bad", još jedna pesma u Beyonce-stilu (čak je i produkcija jako slična "Irreplaceable"), ali ova kao da nosi mnogo bolju poruku, obraća se momcima... "Lako je dobroj devojci da postane loša/ a kad se to desi, verujte da je zauvek/ Nemojte biti razlog/ Nemojte biti razlog/ Naučite da nas poštujete..." - "Cry", bonus pesma, koja može jednostavno da bude nastavak "Unfaithful"... Bolje bi bilo da su zadnje dve pesme jednostavno zamenile mesta... I to je to... Za kraj, prokometarisao bih još jednu pojavu. U početku, bio sam zastrašen brzinom kojom se Rihanna probila, i mislio sam da je One-Hit-Wonder, ali očigledno nije tako. Ono što stoji je da je izdala 3 albuma za manje od dve godine, i to je zastrašujuće... Pomislio sam "Gotovo, the world goes "Grand"!", ali nije tako, jer je Rihanna ovde ostavila jedan album koji će ostati jedan od najboljih R'n'B albuma ever. Ono što ne valja je činjenica da će sad doći neke nove Rihanne koje će nam, nažalost, isporučivati mnogo lošije pesme, u istom vremenskom roku. Strašno, zar ne? -------------------- |