Sajam
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Sajam
Stefan_chemist |
Oct 28 2007, 07:18 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-September 07 From: Pančevo Member No.: 631 Status: Van MGa Škola/Razred: Pančevačka gimnazija |
Kako je bilo? Kako ste se proveli?
Ja sam bas sad stigao iz Beograda, juce sam bio na sajmu (spavao sam kod sestre u BG-u). Bilo je strava, 4 sata smo se zadrzali na sajmu (moja sestra(ne rodjena) i ujna) , verovatno bismo i jos ostali da nisu pocele da me BAS bole noge (posto smo jedno 45 minuta cekali 55icu).... Dobro sam prosao ove godine, 9 knjiga sam kupio... Srecom, nisam naisao na Plato-ov stand... Da jesam, verovatno bismo sestra i ja gladovali ceo dan (posto je i ona sve pare dala za knjige ) Naj-knjiga koju sam ove god na sajmu kupio je "Ilustrovana kratka povest vremena" od Stivena Hokinga (teorijska / astrofizika, a on je jedan od najvecih naucnika posle Ajnstajna). Kad sam vec kod njega, kupio sam i "Albert Ajnstajn - moje delo" (o njegovoj opstepoznatoj teoriji relativnosti). Kupio sam i VI deo Narnije, kupio sam jednu finu zbirkicu iz mate... Kupih i jos par finih knjigica (naravno fiziko-hemijsko-matematickih, sta bih ja drugo mogao ) Sve u svemu bilo je super! Ne pitajte me koliko sam para potrosio... P.S. Nadam se da nema vec otvorene teme (o ovome).. Proverio sam -------------------- |
smorko_gusic |
Oct 30 2007, 11:18 AM
|
Trandža Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 93 Status: Učenik MGa |
sto se mene tice "Koju igru igras" uopste nije zanimljiva, samo ti nabraja neke psiholoske igre, koje u tako cistom obliku kao u knjizi nikad ne mozes da sretnes u stvarnosti
-------------------- "Rus je svetski šampion, napisao Tihi Don
režirao Rat i Mir, i leteo u svemir. Pametan je Medvedov, biće dobar dok je nov, a kad jednom bude star, biće opet ista stvar. Jednog dana lično on, ukinuće Tihi Don, biće opet Rat i Mir, i progonstva u Sibir. Moj standard se zove JUS Ne mogu da budem Rus!" (R.Č.) |
Grashak |
Nov 1 2007, 10:11 PM
|
Group: Članovi Joined: 16-March 06 From: drugi sprat, 4 vrata desno!111 Member No.: 42 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: IVc i dalje kooonza BWEEEEEEE |
QUOTE(smorko_gusic @ Oct 30 2007, 11:18 AM) sto se mene tice "Koju igru igras" uopste nije zanimljiva, samo ti nabraja neke psiholoske igre, koje u tako cistom obliku kao u knjizi nikad ne mozes da sretnes u stvarnosti .... ne bih se slozila... QUOTE(Slovenatz @ Oct 31 2007, 08:25 AM) oke,zar stvarno postoje ljudi koji to citaju QUOTE(Lignjoslav @ Oct 31 2007, 08:36 AM) Sta god citas, citanje je dobra stvar... Ja mnogo volim da citam i bio sam na sajmu ove godine i kupio gomilu knjiga i vec sam jednu procitao (celu ) citanje jeste dobra stvar, al ne mogu se slozitit da sta god citas, citanje je dobra stvar.. jako su retke knjige, pogotovo knjige koje su u skorije vreme pisane, koje su zapravo stvarno vredne citanja.. imam osecaj da se svakog meseca izdaje po nekoliko stotina hiljada knjiga, a od toga ne mozes ni jednu izdvojiti da treba da je citas i da je vredna doticnog.. bolje da igras igrice svaka ti cast ako si na sajmu nasao knjigu koja je vredna citanja... iz godine u godinu dokazuje se da na sajmu ne vredi traziti knjige.. (osim naravno skupa, fensi izdanja na engleskom u platou ili recnici i slicne strucne knjige iz stranog jezika, koje su znacajno jeftinije) cuh za barry trottera, videh ga cak sto vise, i svaki put ga iznova otkrivam u platou, posto svaki put zaboravimd a postoji jel citao neko? -------------------- You spin me right round baby, Right round! Weeeee!!
|
Radinac |
Nov 3 2007, 01:37 PM
|
Group: Članovi Joined: 7-August 07 Member No.: 612 Ime i prezime: Cedomir Radinac |
QUOTE(Grashak @ Nov 1 2007, 10:11 PM) ... ne mogu se slozitit da sta god citas, citanje je dobra stvar... jako su retke knjige, pogotovo knjige koje su u skorije vreme pisane, koje su zapravo stvarno vredne citanja... Istina. Na nekoj konferenciji za novinare Teodora Sterdžena (ili je to bio Rej Bredberi?) novinar je pitao kako može da piše SF, kada je 90% SF đubre. Sterdžen mu je odgovorio da je 90% celokupne literature đubre pa se knjige ipak objavljuju. E sad, s obzirom da je Sterdžen umro pre više od 20 godina, a broj novih knjiga svake godine raste, verovatno je granica od 90% đubreta odavno premašena. Što naravno ne znači da odustajem od čitanja. QUOTE(Grashak @ Nov 1 2007, 10:11 PM) ... iz godine u godinu dokazuje se da na sajmu ne vredi traziti knjige... Hm, oštro.Ja naivno verujem da i dalje vredi i da ima odličnih novih knjiga. O polovnim knjigama sa galerije hale 14 da i ne govorim, tamo je gotovo sve dobro jer se prodavcima ne isplati da vuku đubre koje neće moći da prodaju. Tako sam kupio i Sterdženov “Više nego ljudski” za 100 din. Po istoj, pa i nižoj ceni je bilo mnoštvo izvanrednih naslova, već pomenuti Erik Bern, SF-a u izobilju, Isak Asimov, Filip Dik, Ursula Le Gvin... ali tražio sam, po preporuci, Vilijema Gibsona, „Neuromanser“, na žalost bezuspešno. I, poražavajuće za chemista, HP se takođe prodavao po besmisleno niskim cenama, i koliko sam primetio ne naročito uspešno, valjda su svi kupili još dok je bio friško štampan. Priznajem da sam i ja jedan od tih bolesnika. -------------------- "True friends stab you in the front."
Oscar Wilde |