Harry Potter, For kids?!?
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Harry Potter, For kids?!?
Puzzler |
Jul 11 2006, 08:32 PM
|
Group: Članovi Joined: 2-July 06 Member No.: 74 Status: Van MGa Škola/Razred: MG/IIb (proud of it) |
Evo, konačno i ja da se pojavim među živima na MG forumu... Nego, da se vratim temi.
Poveden primerom ser_fanky Lj@b-a, i ja sam potegao pitanje o nekoj knjizi tj. u ovom slučaju, serijalu knjiga. Pa, šta mislite? Znam da mnogi u MG-u smatraju ovaj serijal za čistu glupost, ali ipak očekujem par fanova. Pošto niko nije pokrenuo ovu temu, neka to budem ja... Šta je moje mišljenje o "Harry Potter" serijalu? Sve je to počelo prilično detinjasto, jer prva tri dela su u tom fazonu, za mlađe (ja sam počeo da čitam serijal u tim godinama) ... Ali sledeća tri su apsolutno bestseleri, skoro pa za odrasle! Složenost likova, zapleti, misterije... Šta reći? Čak su i moji profesori srpskog u (sada bivšoj) osnovnoj školi posvedočili da je to zaista odlična knjiga. Milioni ne mogu pogrešiti! Ili ipak mogu?!? Setih se primera u nas tako favorizovanog turbo-folka, najgore pošasti u muzičkoj istoriji Srbije... Ali, da li se može povući paralela između ova dva primera? Da li je "Harry Potter" mediokritetna zabava, poput turbo-folka? Čekam vaše mišljenje, mišljenje (nadam se ) pametnih ljudi! -------------------- |
Devojka sa mesecom u očima |
Jan 6 2008, 01:34 AM
|
Group: Članovi Joined: 3-August 07 From: in front of computer :D Member No.: 608 Status: Van MGa Škola/Razred: (jedina) gimnazija (u ovom gradu) II |
QUOTE(ser_fanky Lj@B @ Jan 5 2008, 12:54 AM) Ne verujem da je ona mislila da ikome napakosti knjigom (sekte i sl.), vec je smislila komercijalu koju ce svi da citaju. OKej, ne znam koliko si upucen, ali Hari POter je bash za neupucene . Veruj mi, bila sam opsednuta Harijem u trecem i chetvrtom razredu (chitaj pre nekih pet godina ) i jaaaaako je loshe uticao na mene . Inache sam prochitala samo prva chetiri dela. (Mislim da internet deluje malo poput Harija na mene ). NIje prijatno ni malo. Na kraju, malo je pricha da je neko dete nacrtalo munju na chelu ili skochilo na metlu ili tako neshto. LJudi, za to se pre par vekova ishlo na lomachu QUOTE(smorko_gusic @ Jan 5 2008, 01:27 AM) Jer ti stvarno ides u prvi razred kao sto sa strane pise, jer kad bih sudio po ovom postu rekao bi da imas 76 godina i korenje u konzervativnim stavovima Kaze se "jel", a ne "jer" (chisto da znash). MOjim stavovima nishta ne fali. Ja ih bar imam QUOTE(Nostradamus @ Jan 5 2008, 03:01 AM) Pa, po ovome se vidi da se bas i nisi nacitala neke ozbiljne literature, jer da jesi znala bi da je to zamorno. Covek bi trebalo da se opusta sa knjigama kao sto je HP. A sad to dosadne je subjektivan stav. Jao, svi ste me napali za to dosadne. Mislim, bilo je meni interesantno kad sam chitala (ali mi je 'fala lepo daleko interesantniji Danilo KIsh ). Knjige kao shto je Hari Poter ne daju choveku da spava . Znash, mislim da ti ne znash da je munja na chelu simbol nekog paganskog boga, da to shto je Voldemoru bila potrebna Harijeva krv nije nastalo mashtom JKR, vec ima neku foru sa crnom magijom (davno sam chitala odredjenu kritiku, a sad me mrzi da preturam i trazim delove ). QUOTE(Iva @ Jan 5 2008, 12:08 PM) 1. JKR je pametna. Cim je uspela napisati takvo delo (premda nisam citala, znam dovoljno da to zakljucim). Nisam rekla da je HP nesto jako revolucionarno, niti da niko drugi ne zna tako pisati. Ali, fakat je da zena nije glupa. 2. Ako neko cita HP, nije glup. 3. Ja, licno, ne volim HP. Ali ne smatram osobe koje ga citaju glupima ili nepametnim. Premalo za zakljuciti o necijoj inteligenciji. 4. Pa sta ako opisuje magijske obrede deci, ako pretpostavimo da ih zaista opisuje? 5. Hm, meni se ipak cini da je sb bila, zapravo, sarkasticna u svom postu. Da, morala bi biti sarkasticna.. jer ako nije.. .. hm. 1. JKR je jako pametna pripadnica neke sekte i spiritista . Niko nije rekao da je ona glupa. Samo je knjiga glupa, mada, kad malo bolje razmislim, to je inteligentno smishljena glupost za priblizavanje nechega shto se iskorenjivalo na pravi nachin u odredjeno vreme 4. NIshta osim toga da smo mi vecinski hrishcani i ne bismo trebali da chitamo tako neshto, ali kao shto su rekli na sudjenju Sheshelju: "Srbi su narod bez vere", pa nije ni chudo shto mogu da nam podvale svashta 5. Jesam. U velikoj meri , al nvm. Interesting je kad se shvati ozbiljno. Svejdno, Hari POtter JESTE glupost -------------------- Good
Thank goodness there are people like you in the world! You are tolerant and conscious of others, and people are generally drawn to your kind open demeanor. You give help when it is needed and enjoy the happiness of others. Sometimes you may have bad days, but you try not to take it out on other people. Your goodness inspires people to be the same way, and you know that your friends will do the same things for you that you do for them. |