Kosovo, ....je srce Srbije!
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Kosovo, ....je srce Srbije!
Eagle1914 |
Feb 16 2008, 10:20 PM
|
Group: Članovi Joined: 5-January 08 From: Znik Member No.: 834 Status: Van MGa Ime i prezime: Branko Milosavljevic Škola/Razred: ЕТФ |
Sutra se ocekuje proglasenje nezavisnosti juzne srpske pokraine, pa sam u skladu sa time resio da otvorim ovaj topic...
Ne znam kako drugi funkcionisu, ali Ja sam ponosan na sve sto je moje. Ponosan sam na sebe, na sve sto sam radio, na svoje drugove, na svoju porodicu, na svoj kraj, na svoje pretke,pa i na svoju zemlju.... (Kao sto kaze jedna pesma: Na svoju veru, na svoju zemlju, ponosan sam ja, na jedan grad na balkanu, i klub u njemu zivim ja.....) Moram da priznam da mi nece biti sve jedno kada se sutra Kosovom zaviore siptarske zastave i kada ono sto je simbol srpstva postane i zvanicno, tudje.... Interesuju me misljenja drugih....! -------------------- ЕТФ-овац, па шта?!
|
The snorks |
Feb 17 2008, 03:25 PM
|
Group: Članovi Joined: 23-June 07 Member No.: 542 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Matf / II |
@Šaban cepa matiš:A meni se cini da ces ti da popijes u najmanju ruku warn,a mozda i ban
Sve ovo sto si rekao mogao si da napises na prihvatljiviji nacin i da lepo obrazlozis argumentima... This post has been edited by The snorks: Feb 17 2008, 03:26 PM |
Šaban cepa matiš |
Feb 17 2008, 03:31 PM
|
Group: Blokirani Joined: 30-December 07 Member No.: 828 Status: Učenik MGa |
QUOTE(The snorks @ Feb 17 2008, 03:25 PM) @Šaban cepa matiš:A meni se cini da ces ti da popijes u najmanju ruku warn,a mozda i ban Sve ovo sto si rekao mogao si da napises na prihvatljiviji nacin i da lepo obrazlozis argumentima... Долазак међународних снага и институција међународне управе на Косово и Метохију 10. јуна 1999. године није решио проблем јужне српске покрајине. У протеклих осам година, преостали косовски Срби и припадници других неалбанских националних заједница били су приморани на то да се исељавају са својих огњишта, уништавана им је имовина, скрнављена су гробља и културна баштина, паљене цркве и манастири који су симбол постојања и трајања једног народа на територији коју насељава вековима. У периоду од јуна 1999. године до мартовског насиља 2004. године, више од 220 хиљада Срба и других неалбанаца изгнано је из покрајине, а 120 хришћанских светиња и споменика девастирано и уништено. Насиље албанских екстремиста и етничко чишћење српског становништва које се догодило 17. и 18. марта 2004. године још једном је показало да ни постојеће институције у покрајини, ни институције међународне управе на Косову и Метохији нису испуниле свој задатак јер нису омогућиле стварно функционисање и постојање мултикултурног друштва у покрајини. Мартовски погром однео је неколико десетина живота, рањено је више стотина особа, протерано више од четири хиљаде Срба и других неалбанаца, запаљено више од 800 њихових домова и разрушено или тешко оштећено 35 православних храмова и споменика културе. -------------------- Ključ je u umerenosti...
Da imam 2 života oba bih dao tebi... Svima je život keva,a nekome je keva kurva... Ubi,zakolji da šiptar ne postoji!! |