WW...3 ?, :/
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
WW...3 ?, :/
c1k4_ml3kc3 |
Sep 6 2008, 01:06 AM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 07 From: 29.Stepen Jupitera Member No.: 419 Status: Van MGa |
CODE There is no flag large enough to hide the shame of America Прво започну рат, а онда штите своје интересе... Шта мислите о могућности новог светског рата? Или макар подгревање ''хладног рата'' на 250 C* ??? Докази су јасни. -------------------- |
Slovenatz |
Sep 6 2008, 02:08 PM
|
Group: Članovi Joined: 25-February 07 From: Šupak kosmosa Member No.: 454 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG-IIId |
Da li je neko gledao konvenciju republikanaca ? Ja se dugo vremena nisam tako smejao... U jednom trenutku sam pomislio da slusam govor radikala na engleskom: "Ja zelim da smanjim poreze, moj protivnik zeli da ih poveca... Ja zelim da stvorim nova radna mesta moj protivnik zeli da zatvori postojeca... ja jedem muda terorista za dorucak, moj protivnik je ***** pa to ne sme.... "
Btw ja sam poprilicno pratio predsednicke izbore u americi, posto me zanimalo sta ce da se desi posle Busha. Obama je na pocetku zvucao odlicno i poverovao sam da bi on mogao da nesto promeni, ali kad sam video ko mu je podpredsednicki kandidat ( Joe "Milosrdni Andjeo" Biden ) bilo je jasno da je spreman da zrtvuje svoja verovanja zarad pobede na izborima. Da ga HIlari Klinton nije pljuvala po celoj Americi tokom borbe za kandidaturu mozda ne bi morao to da uradi, ali ovo je (valjda) ucinjeno kako bi se premostio procep u njihovoj DS. McCain je ok lik, fino govori i deluje kao ogroman korak napred u odnosu na postojeceg predsednike ( a to je bas tesko ). Doduse on ga je dosta podrzavao, hvalio i povremeno grlio u javnosti ( izgooglajte ako vas zanima ) za vreme njegovog mandata, a non-stop zvecka oruzije. Sto se tice krize u Gruziji citao sam neke tekstove o tome ( najbolji je u proslonedeljnom NIN-u ) i republikanci su dosta dobili zbog te krize, a kako je Gruzija izuznetno povezana sa Amerikom neki nagadjau da im je naredjeno da isprovociraju Rusiju kako bi McCain mogao da govori o tome tokom kampanje ( skocio mu je rejting posle toga, i to dosta ). I na konvenciji je pricao o tome. Sve u svemu, mislim da bi McCain najverovatnije popravio stanje u Americi ali zato znatno zakomplikovao u ostatku sveta ( na konvenciji je govorio i o smanjenju Americkih donacija drugim zemljama). Za Obamu nisam siguran, posto posle izbora Bidena ( kojem je jedan od najponosnijeh trenutaka u zivotu " nagovaranje Clintona da bombarduje Srbiju" ) Jedan od blazih tekstova moze da napravi novi slogan "Change you can believe in...suckers" This post has been edited by Slovenatz: Sep 6 2008, 02:09 PM -------------------- |