Od Pasulja Do Zlata
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Od Pasulja Do Zlata
kockica |
Sep 15 2008, 11:48 AM
|
Group: Članovi Joined: 12-August 08 Member No.: 1.082 Status: Van MGa |
|
Iva |
Sep 16 2008, 11:34 AM
|
Group: Članovi Joined: 30-June 06 Member No.: 71 Status: Van MGa |
1. Je l' se piše odvojeno. Nastalo od "JE LI".
2. Što se tiče "Akceleracije".. Ne znam dal (da, i dal se piše kao "da l'", samo se meni ne da) tu spada i ono kad ideš u odeljenje sa godinu dana starijima a nisi rođen u prvih par meseci te godine, što znači da zakonski ne bi mogao, već bablalba... Ako da, onda moram da kažem da je to netačno i da bih se ja ubersmorila da idem sa svojim godištem. Neopisivo mi je drago što idem ovako, nije mi teška škola jer nemam kapacitet (nego jer sam lenčuga) i mogu da begam odavde čim napunim 18. 3. Čestitam na uspehu , ali pročitavši onaj tekst, zapitala sam se.. Da li se takmičite (Teodore i majko) iz ljubavi prema matematici ili samo radi novca i materijalne koristi? Jer ako je ovo drugo, onda khmkhm.. I zašto ja nekako imam osećaj da članak fura ideju da deca koja ne osvajaju toliko "velike" nagrade nisu vredna ikakvih stipendija i sl.. ne znam da li je to možda zato što nisam ni prismrdila nekakvoj Olimpijadi, ili neki podsvesni mehanizam odbrane, ne znam, ali mi se nekako čini da se ta ideja provlači između redova.. 4. Ne bih da se mešam u privatni život.. Ali, pored svih onih privatnih profesora, zbirki, i tome sličnoga .....gde je tu vreme za sedenje na travi u parku i bezbrižno posmatranje zvezdanog neba? If you get my point.. 5. QUOTE Решавање већине оваквих и сличних дечијих проблема пада на плећа родитеља, који се зарад сигурне будућности своје деце не усуђују да о њима проговоре искрено ни са школским ауторитетима ни са медијима. Dal ovo znači da je onaj članak ...neistinit? -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|