Srećni Praznici!
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Srećni Praznici!
pyost |
Dec 23 2008, 10:15 AM
Post
#1
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Nova godina kuca na vratima...
Stižu praznici, ali, još bitinije, stiže i raspust - imamo 3 nedelje da se svi lepo odmorimo, malo proputujemo i dobro provedemo. Iskoristite pametno te tri nedelje... Sledeći raspust je tek krajem aprila (da, da, 3 meseca rada!). Prvo bih hteo da poželim srećan Božić svima onima koji ga slave pre Nove godine, a ostale čestitke će blagovremeno uslediti Nadam se da će vam svima 2009. godina biti barem Pi puta bolja i uspešnija od prethodne I naravno, moram skrenuti pažnju na naš Novogodišnji logo sa sneškom za koji možemo zahvaliti mavericku -------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
Turgon |
Jan 18 2009, 01:10 PM
Post
#2
|
Group: Članovi Joined: 3-February 07 From: Cambridge, UK Member No.: 424 Status: Van MGa Ime i prezime: Nikola Mrksic Škola/Razred: Trinity College, Cambridge 2014 |
QUOTE(Neonkitza @ Jan 18 2009, 12:03 PM) hahaha Pa moja nije posna, stavi se i jaje da bude lepsa.... Za sve vas buduce domacice Potrebno je: 1/2 litra mleka 1 paket kvasca 2 jajeta,so,brašna prema potrebi (oko 1 kg) zlatni ili srebrni novčić, zrno pšenice, zrno pasulja Priprema Rastopite kvasac u malo mlakog mleka. Jedno jaje umutite i dodajte kvascu. Posolite i mešajte uz postepeno dodavanje brašna i dolivanje preostalog mlakog mleka da dobijete glatko testo. Kad se testo dovoljno zgusne, počnite da ga mesite. Dobro izmešano testo ostavite pokriveno čistim platnom da naraste. Čim primetite da je počelo da narasta, izručite ga na dasku za mešenje i blago premesite. Testo za česnicu ne treba da naraste potpuno, već samo delimično kao testo pogače. Česnica se i oblikuje kao pogača. Tom prilikom se u njenu unutrašnjost stavlja novac, komadić hrasta, zrno žita i pasulja (zavisno od kraja u kom se sprema). Spustite česnicu u podmazan pleh. Njenu gornju površinu išarajte ubodima male grančice, premažite šare i celu površinu razmučenim jajetom. Pecite u zagrejanoj pećnici dok česnica ne dobije tamnorumenu boju. A sada malo o tome sta je cesnica: Mnogi su čuli za česnicu, a možda su čak našli i skrivenu paricu koja se u njoj pekla. Da li im je donela sreću? Ili je bila podsticaj da tokom čitave godine budu vredni? Šta je, dakle, česnica? To je kolač, zapravo hleb koji se mesi na Božić, rano ujutru. Česnicu treba mesiti takozvanom nenačetom vodom. To znači da je domaćica donela svežu vodu sa izvora ili iz bunara. U našem slučaju, to će biti obična voda. Osim uobičajenih sastojaka za mešenje hleba, potrebno je nabaviti srebrni ili zlatni novčić, a ukoliko ih nemamo, može i neka druga parica - vrednost zapravo i nije od presudne važnosti. Za mešenje česnice potrebno je: pola kilograma brašna, pola paklice kvasca rastopljenog u mlakoj vodi s pola kašičice šećera, nekoliko kašika ulja i malo soli. Obavezan sastojak je bogojavljenska sveta vodica. Ona se sipa na testo unakrst. Sve se dobro zamesi s još malo mlake vode. Zatim se novčić utisne u sredinu testa, još se malo mesi i naposletku ostavi da naraste. Kada testo naraste, odozgo, na sredini, pritisnu se slovo i pečat i onda se česnica stavi u toplu pećnicu. -------------------- |