Upis U Mg
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Upis U Mg
Kuzman |
Apr 20 2009, 09:55 AM
|
Group: Članovi Joined: 19-February 07 Member No.: 450 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Kuzmanovic Marko Škola/Razred: 07D |
Kasnis pyoste sad je crvena
Matematika 10+, knjizara na studentskom trgu. -------------------- |
pyost |
Apr 20 2009, 10:01 AM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Davno to bese...
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
SBS |
Apr 20 2009, 11:32 AM
|
Group: Moderatori Joined: 25-April 08 Member No.: 1.043 Status: Van MGa |
10+ je samo početak, posle idu geometrije i analize, kombinatrorika, teorija brojeva, trigonometrija, prpremni zadaci i onda NEMA POVRATKA!
-------------------- зашто цитирати песму, кад једноставно можеш рећи своје мишљење: " Не волим кнедле са шљивама"!!!
Now i wanna sniff some glue! |
calamity |
Apr 20 2009, 12:05 PM
|
Group: Članovi Joined: 4-April 07 From: Cambridge, MA, USA Member No.: 491 Status: Van MGa Škola/Razred: MIT junior, RAF alumna, Grobarska alumna |
Cek, cek, ta crvena se ne razlikuje od zute osim po boji korica? Da znam da l' je moja jos aktuelna za mladje narastaje
|
maca |
Apr 20 2009, 12:38 PM
|
Group: Članovi Joined: 11-January 08 Member No.: 846 Status: Učenik MGa Škola/Razred: IV B |
QUOTE(Zeljko1994 @ Apr 19 2009, 10:42 PM) odgovorila sam ti sad preko PM ja sam radila iz te crvene, doduse i naradila se, ali sam imala 120 na prijemnom i imala mogucnost da udjem u D, ali kao i ti nisam htela. potpuno te razumem u vezi toga i nisam se pokajala sto nisam u D odeljenju, cak naprotiv ... inace sto se takmicenja tice, ja nikad nisam imala nagradu na republickom, a nije ni gomila ljudi iz mog odeljenja...sto se ucenja tice, za odlican uspeh nije problem, ali za 5,00 je, bar po meni, dosta tesko...ja sam u mom odeljenju jedina bila 5,00 na polugodistu, ali sam se namucila... zavisi i kakvi ti profesori zapadnu ... ako ti treba nesto samo pitaj |
Kuzman |
Apr 20 2009, 01:02 PM
|
Group: Članovi Joined: 19-February 07 Member No.: 450 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Kuzmanovic Marko Škola/Razred: 07D |
crvena ima i novije testove.
-------------------- |
pyost |
Apr 20 2009, 01:03 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
QUOTE(maca @ Apr 20 2009, 01:38 PM) Zasto jednostavno ne bi to podelila sa svima? -------------------- Baby, it's a violent world.
SBS |
Apr 20 2009, 01:32 PM
|
Group: Moderatori Joined: 25-April 08 Member No.: 1.043 Status: Van MGa |
Da ne bi videla konkurencija koja želi da upiše MG a gleda forum
-------------------- зашто цитирати песму, кад једноставно можеш рећи своје мишљење: " Не волим кнедле са шљивама"!!!
Now i wanna sniff some glue! |
dadkristy94 |
Apr 20 2009, 03:05 PM
|
Group: Članovi Joined: 8-June 08 From: Beograd Member No.: 1.066 Status: Van MGa Ime i prezime: Kristina Radojević Škola/Razred: I beogradska gimnazija III/5 |
E Zbirka je sad plava
-------------------- ''Manifesta haud indigent probatione''
(Za ono sto je jasno dokazivanje nije potrebno) XD |
Wolfbrother |
Apr 20 2009, 06:31 PM
|
Group: Članovi Joined: 26-December 07 Member No.: 825 Status: Bivši učenik MGa |
Kad je prijemni?
-------------------- "It's a known fact... math is the spawn of satan. Algebra? SATANIC! Pre-cal? SATANIC! Calculus? SATANIC! it is all horrible!"
|
dadkristy94 |
Apr 20 2009, 08:00 PM
|
Group: Članovi Joined: 8-June 08 From: Beograd Member No.: 1.066 Status: Van MGa Ime i prezime: Kristina Radojević Škola/Razred: I beogradska gimnazija III/5 |
6. juna u 11
-------------------- ''Manifesta haud indigent probatione''
maca |
Apr 20 2009, 10:33 PM
|
Group: Članovi Joined: 11-January 08 Member No.: 846 Status: Učenik MGa Škola/Razred: IV B |
|
dadkristy94 |
Apr 20 2009, 11:26 PM
|
Nemoj ti tu meni da diras proene.... Znas li ti kolko je znacajno sto je zbirka sada plava ???
I ne 10+ je narandzasto... -------------------- ''Manifesta haud indigent probatione''
maca |
Apr 20 2009, 11:31 PM
|
|
dadkristy94 |
Apr 20 2009, 11:37 PM
|
Lol... ma meni je fazon sto uzmem zadatke iz 10+-a i vidim neki zadatak, onda otvorim neku svoju random zbirku recimo za takmicenje i vidim potpuno isti zadatak sa istim brojevima. Na kraju otvorim Rusku zbirku i njoj nadjem opet skroz isti zadatak....
Naravno na sve tri su potpisani razliciti autori -------------------- ''Manifesta haud indigent probatione''
SANDRA |
Apr 21 2009, 07:13 AM
|
Group: Članovi Joined: 1-February 07 Member No.: 420 Status: Učenik MGa Škola/Razred: Matematicka gimnazija III d |
Nebitno je ko je autor... samo se ti lepo spremi za prijemni. Moje misljenje je da je dovoljno da pogledas tipove zadataka i da se koncentrises pred prijemni. A onda srecno...
Sto se tice MG-a, mada cesto kukam da ovo i ono ne valja u MG-u, ne bih ga menjala sada ni za sta Mislim da sam kroz mg upoznala mnogo razlicitih ljudi i upoznala se sa1000000 nacina razmisljanja. U sustini sam kreiras svoje vreme tokom srednje skole. Ne moras da zapostavis hobije, treninge, drustvo. Ponekad ce biti tesko da sve uskladis, ali nista deprimirajuce. Ja sam se bas raspisala... nadam se da neko u prethodnim postovima nije napisao nesto skroz isto |
pyost |
Apr 21 2009, 04:29 PM
|
QUOTE(maca @ Apr 20 2009, 11:33 PM) pa kad sam otvorila sajt prvo sam videla PM, pa sam odmah odgovorila, a posle videla ovde @kristy: jao kakve promene...a jel su slova tj ono 10+ jos zuti? Sve je to super... Ajde ti lepo napisi koliko je bilo potrebno -------------------- Baby, it's a violent world.
maca |
Apr 21 2009, 10:37 PM
|
QUOTE(pyost @ Apr 21 2009, 05:29 PM) moram te poslusati... evo za svu decu : bilo je potrebno nesto oko 85 bodova... to je veca granica nego sto je bila ranijih godina, jer smo bolje uradili...bilo je negde oko 28 ljudi sa 180 ( 120 + 60 ) i vise bodova ( 120+ 60 +120 ) je l' su sad svi zadovoljni? |
Wolfbrother |
Apr 22 2009, 09:42 AM
|
Group: Članovi Joined: 26-December 07 Member No.: 825 Status: Bivši učenik MGa |
-------------------- "It's a known fact... math is the spawn of satan. Algebra? SATANIC! Pre-cal? SATANIC! Calculus? SATANIC! it is all horrible!"
|
RZA |
Apr 22 2009, 09:59 AM
|
Njeno Ljubičanstvo Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 92 Status: Bivši učenik MGa |
QUOTE Ученици полажу тест из математике или физике, а могу полагати и оба теста, у којем случају им се рачуна бољи резултат. otkad to? nisam znala edit: a, a, skontala sam This post has been edited by RZA: Apr 22 2009, 10:00 AM -------------------- cold
|