Studiranje U USA, MIT, Yale, CalTech, Princeton,... itd.
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Studiranje U USA, MIT, Yale, CalTech, Princeton,... itd.
Valkyrie |
Apr 2 2009, 07:50 PM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 06 From: Нови Београд Member No.: 10 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Milica P. Stanković Škola/Razred: 4c |
QUOTE(Kipar @ Apr 2 2009, 04:52 PM) i dalje predugacko.. Ma ti ljudi nece da idu odavde, vise vole ovde da bleje i da luduju i da idu na zurke i da imaju decka i devojku sve ono zbog cega ce mladni naucnici propasti.. ... a meni je, na primer, bilo potrebno 3000$, godinu ipo dana učenja i prijava da bih to shvatila. Kada su me odbili fakulteti, više ljudi me je zvalo da vidi šta se dogodilo - i da mi nabroji po par razloga zbog kojih je sjajno što ostajem. Mislim da je Pavle nabrojao najviše, ali on je najranije i počeo da me odgovara od studija u USA. Elem, sumirajući listu poziva, poruka i chat-ova ukapirala sam šta bih sve ostavila i koga ovde... mislim, mene bi ti ljudi preboleli, ja njih ne bih mogla. Meni je glavni motiv bio da odem od kuće, i ako ću već da se selim od roditelja baš mogu i na rastojanje manje od 5000km. On Topic, ne bih da odgovaram nikoga od studija u USA. Da sam primljena, ja bih otišla. I verovatno pogrešila. Nije mi previše ni žao vremena i živaca koje sam utrošila, uradila sam sve najbolje kako sam mogla. Ako fakulteti u USA nisu hteli da me prime zbog nekog huligančića, zato što nemam 4.0 GPA ili zato što mi je profesor napisao preporuku kraću od 300 reči - neka. Samo, razmislite zašto želite da studirate tamo. Ako iko ovde uopšte i raspravlja o studijama u Americi a ne o "žalu za mladošću". Mislim na Grashak, pošto se po svemu što si napisala baš da zaključiti da ti Pavle - mnogo nedostaje -------------------- Judging by the pictures... Hell looks more interesting.
Жив човек, греши проф. Петковић То је као кад се пробудиш ујутру, погледаш у огледало и кажеш себи: "Хеј - ти се ложиш на лешеве." проф Репац All of my life, I have been fascinated by the big questions that face us, and have tried to find scientific answers to them. Perhaps that is why I have sold more books on physics than Madonna has on sex. - Stephen Hawking |
calamity |
Apr 2 2009, 08:03 PM
|
Group: Članovi Joined: 4-April 07 From: Cambridge, MA, USA Member No.: 491 Status: Van MGa Škola/Razred: MIT junior, RAF alumna, Grobarska alumna |
@Valkyrie
3000$?! Na sta, aman? |
Slovenatz |
Apr 2 2009, 08:03 PM
|
Group: Članovi Joined: 25-February 07 From: Šupak kosmosa Member No.: 454 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG-IIId |
Pa ima na onom sajtu koji je link na prvoj strani spisak troskova, koji se poprilicno nakupe.
-------------------- |
Valkyrie |
Apr 2 2009, 08:08 PM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 06 From: Нови Београд Member No.: 10 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Milica P. Stanković Škola/Razred: 4c |
Да, писала сам на блогу које су цифре. Кад сабереш све испите, FedEx двапут, пријаве на појединачне факултете, припреме у Институту за стране језике, књиге... никад ниси сабрала трошкове ?
-------------------- Judging by the pictures... Hell looks more interesting.
Жив човек, греши проф. Петковић То је као кад се пробудиш ујутру, погледаш у огледало и кажеш себи: "Хеј - ти се ложиш на лешеве." проф Репац All of my life, I have been fascinated by the big questions that face us, and have tried to find scientific answers to them. Perhaps that is why I have sold more books on physics than Madonna has on sex. - Stephen Hawking |
maxydelanoche |
Apr 2 2009, 08:09 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
U, sve je to lepo, samo mi nemoj reci da ti verujes da oni koji odu tamo ne mogu:
QUOTE da bleje i da luduju i da idu na zurke i da imaju decka i devojku i to da mladi naucnici zbog toga propadaju Nemoj me pogresno shvatiti, ja sam bas posle posete Danskoj shvatila mane, ali i prednosti tog nekog naseg mentaliteta (mada ne volim te generalizacije) i svakako svi imamo jak motiv da ostanemo ovde zbog ljudi koje volimo... Ali ono, kao, ovo mi gore zvuci kao puko glupavo preterivanje. -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
Kipar |
Apr 2 2009, 08:23 PM
|
Group: Članovi Joined: 28-October 06 Member No.: 170 Status: Učenik MGa Škola/Razred: Matematicka IVc bio , sada vec kolega sa FON-a |
QUOTE(Valkyrie @ Apr 2 2009, 08:50 PM) Samo, razmislite zašto želite da studirate tamo. Ako iko ovde uopšte i raspravlja o studijama u Americi a ne o "žalu za mladošću". Mislim na Grashak, pošto se po svemu što si napisala baš da zaključiti da ti Pavle - mnogo nedostaje hahaha -------------------- Lepa rec i gvozdena vrata otvara , ali gvozdena stangla otvara lobanju.
|
calamity |
Apr 2 2009, 08:33 PM
|
Group: Članovi Joined: 4-April 07 From: Cambridge, MA, USA Member No.: 491 Status: Van MGa Škola/Razred: MIT junior, RAF alumna, Grobarska alumna |
@Valkyrie
Evo, sad cu ja da presaberem svoje QUOTE SAT reasoning $30 SAT subject 1 $20 SAT subject 2 $20 TOEFL CD + book $35 Shipment $65 Books total $170.00 -35 (torrent ), znaci 135. Ovde mozes i s manje, ako pozajmis od nekog. QUOTE TOEFL preparatory course $200 SAT preparatory course $200 Course of choice $200.00 Neither... -600 QUOTE TOEFL $155 SAT I $68 x2 SAT II with 2 subjects $64 x2 Standardized testing $419.00 Meni subject x3, znaci +64 - 10 (toefl tad bio 145 ) App fees - 0 - blagodeti fee waivera Znaci -500 QUOTE Sending SATs $9.5 x8 Sending TOEFL $17.5 x8 Score reports $216.00 Zaboravila si da su 4 free Znaci 162$ za mene jer sam isla na 10 Ovo za prevod isto 0, ako u skoli zatrazis da ti izdaju potvrdu na engleskom... kao ja Dobro, znam da je bilo 20e, neke papire za fin aid nisam mogla da prevedem, ali ova tumachica je pristala da mi odstampa 10 kopija. Mozda tu ima dodatnih troskova, ako ta usluga 10 kopija nije standardna Sto se slanja tice, undergraduate ima zgodnu opciju online trackinga da li su papiri stigli, tako da i obicna posta zavrsi posao, Ne bih da slazem, ali moji troskovi su tu bili 200-250 dolara. Slala sam avionom s povratnicom. Sum: recimo da je oko 1100$ Ne pisem ovo da pametujem, samo da kazem ako neko cita ko ce da se prijavljuje kako moze malo da redukuje troskove. |
Kipar |
Apr 2 2009, 08:52 PM
|
Group: Članovi Joined: 28-October 06 Member No.: 170 Status: Učenik MGa Škola/Razred: Matematicka IVc bio , sada vec kolega sa FON-a |
najbolje resenje.. zovi milana tarota da pitas sta ce da se desi.. Evo sada slusam.. Sve je sudjeno nista nije slucajno. Ako tebi u tarotu pise da ces da studiras u americi on to zna!
-------------------- Lepa rec i gvozdena vrata otvara , ali gvozdena stangla otvara lobanju.
|
LoshMeeBre |
Apr 2 2009, 08:53 PM
|
Neko mudo Group: Članovi Joined: 28-January 06 From: MunZe Member No.: 3 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Milos Vucenovic Škola/Razred: Student ETFa |
Milan tarot je nama rekao da ce da nam propadnu usevi i propali su :/ Ozbiljno Policija odnela sve biljke u raciji
This post has been edited by LoshMeeBre: Apr 2 2009, 08:54 PM -------------------- |
Kipar |
Apr 2 2009, 10:12 PM
|
QUOTE(LoshMeeBre @ Apr 2 2009, 09:53 PM) Milan tarot je nama rekao da ce da nam propadnu usevi i propali su :/ Ozbiljno Policija odnela sve biljke u raciji evo prlike za studiranje u SAD , milan tarot ce za 4 godine otvoriti svetski priznati univerzitet za tarot tamo negde. Video je! -------------------- Lepa rec i gvozdena vrata otvara , ali gvozdena stangla otvara lobanju.
|
Valkyrie |
Apr 2 2009, 11:12 PM
|
QUOTE(calamity @ Apr 2 2009, 09:33 PM) @Valkyrie Evo, sad cu ja da presaberem svoje -35 (torrent ), znaci 135. Ovde mozes i s manje, ako pozajmis od nekog. Neither... -600 Meni subject x3, znaci +64 - 10 (toefl tad bio 145 ) App fees - 0 - blagodeti fee waivera Znaci -500 Zaboravila si da su 4 free Znaci 162$ za mene jer sam isla na 10 Ovo za prevod isto 0, ako u skoli zatrazis da ti izdaju potvrdu na engleskom... kao ja Dobro, znam da je bilo 20e, neke papire za fin aid nisam mogla da prevedem, ali ova tumachica je pristala da mi odstampa 10 kopija. Mozda tu ima dodatnih troskova, ako ta usluga 10 kopija nije standardna Sto se slanja tice, undergraduate ima zgodnu opciju online trackinga da li su papiri stigli, tako da i obicna posta zavrsi posao, Ne bih da slazem, ali moji troskovi su tu bili 200-250 dolara. Slala sam avionom s povratnicom. Sum: recimo da je oko 1100$ Ne pisem ovo da pametujem, samo da kazem ako neko cita ko ce da se prijavljuje kako moze malo da redukuje troskove. Svuda gde si ti sekla... ja nisam kurs sam platila jedan, za TOEFL, 200$. Više testova sam polagala, SAT I x2, SAT II x2. Naručila više knjiga. Nisam se snašla za waiver-e. Nisam prijavila 4 free institucije (napisala sam to na blogu - svuda gde je moglo da se greši, ja sam pogrešila ). Svedočanstva su išla na prevod kod prevodioca, nije bila opcija da škola to da na engleskom? FedEx, da ne pominjem koliko para. I eto, sve kad se skupi, potrošila sam bar duplo više od tebe -------------------- Judging by the pictures... Hell looks more interesting.
calamity |
Apr 2 2009, 11:46 PM
|
Iskreno receno, ja nisam sekla, mislila sam da tako treba Osim za ove pripreme, to nisam ni mogla iz Nisa. Inace, snalazenje za waivere se ogleda u tome da ti direktor/school counselor potpise papir na kome pise da bi placanje app fee-a predstavljalo problem za tvoju porodicu.
Ma dobro, sta je tu je, sad nek ostali nauce na tvojim i mojim greskama i da se svi lepo poupisuju gde zele |
SBS |
Apr 3 2009, 12:31 AM
|
Group: Moderatori Joined: 25-April 08 Member No.: 1.043 Status: Van MGa |
Dino je rekao da ga je sve ukupno sa spremanjem za testove itd. koštalo oko 100 000 din, a on je još morao da ide u Skoplje da polaže SAT jer u BGu nije više bilo mesta :/
-------------------- зашто цитирати песму, кад једноставно можеш рећи своје мишљење: " Не волим кнедле са шљивама"!!!
Now i wanna sniff some glue! |
Valkyrie |
Apr 3 2009, 12:33 AM
|
Da, Skoplje. To sam računala u trošak a nisam napisala.
calamity |
Apr 3 2009, 09:15 AM
|
Dobro, ajde, i Skoplje Meni je doduse tu trebala samo autobuska karta
|
calamity |
May 7 2009, 10:04 PM
|
Bwahhahahahaah ne slusajte sta vam ljudi pricaju, na MIT moze da se upadne preko transfera I'm iiiiiiiiiiiiiin
|
RZA |
May 7 2009, 10:19 PM
|
Njeno Ljubičanstvo Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 92 Status: Bivši učenik MGa |
Super!
Kad ides? -------------------- cold
|
calamity |
May 7 2009, 10:23 PM
|
na jesen ako sve sa FA prodje kako valja uzgred, mozes na pp da mi das neki kontakt do tvog brata koji nije mail na z-u mozda mi bude zatrebao Jel on isto upao kao transfer ili je isao kao freshman?
|
Valkyrie |
May 7 2009, 11:01 PM
|
Čestitam
maxydelanoche |
May 7 2009, 11:24 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
Vaaau kako ti je poslo za rukom? :ljubomornismajli: znaci ipak ni u kom slucaju necemo biti koleginice na RAF-u cestitke
-------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |