Studiranje U USA, MIT, Yale, CalTech, Princeton,... itd.
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Studiranje U USA, MIT, Yale, CalTech, Princeton,... itd.
Neonkitza |
May 7 2009, 11:28 PM
|
Spammerkitza Group: Članovi Joined: 26-August 06 From: WoW Beta Member No.: 80 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Studentkinja ETF-a |
gz
|
calamity |
May 7 2009, 11:29 PM
|
Group: Članovi Joined: 4-April 07 From: Cambridge, MA, USA Member No.: 491 Status: Van MGa Škola/Razred: MIT junior, RAF alumna, Grobarska alumna |
pa meni je mnogo vise znacilo da se prijavim kao transfer Imala sam perfect GPA i samostalni zivot Pateticni eseji se podrazumevaju
|
RZA |
May 7 2009, 11:30 PM
|
Njeno Ljubičanstvo Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 92 Status: Bivši učenik MGa |
QUOTE(calamity @ May 7 2009, 11:23 PM) na jesen ako sve sa FA prodje kako valja uzgred, mozes na pp da mi das neki kontakt do tvog brata koji nije mail na z-u mozda mi bude zatrebao Jel on isto upao kao transfer ili je isao kao freshman? Kao freshman.. Al je jednu godinu faxa ovde isao.. Nisu ga primili iz prvog puta Ajd poslacu ti mail.. Eeh, bas mi je drago.. Ja bih zaista trebala da pocnem sa spremanjem.. al nikako da se nakanim btw. koji su uslovi za transfer? Sta sve treba? This post has been edited by RZA: May 7 2009, 11:31 PM -------------------- cold
|
maxydelanoche |
May 7 2009, 11:33 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
Sssta je GPA sad kog djavola?
-------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
calamity |
May 7 2009, 11:55 PM
|
Group: Članovi Joined: 4-April 07 From: Cambridge, MA, USA Member No.: 491 Status: Van MGa Škola/Razred: MIT junior, RAF alumna, Grobarska alumna |
GPA - Grade Point Average
@RZA Nista posebno u odnosu na freshman. Na MIT-u SAT 1 ili TOEFL i 2 subjecta, 3 preporuke od kojih je jedna math or science teacher, uverenje o do tada polozenim ispitima (dace ti ga verovatno na srpskom, pa kod tumaca), da popunis prijavu (koja je meni lepsa od one za freshman) i ocene iz srednje. Jedino sto ne moze da se salje preko neta nego postom + application fee ne mozes da uplatis elektronski. E sad, ovo zadnje je malo nezgodno iz nase zemlje, pa bi bilo fino da ti to uplati neko ko zivi u USA (srecom, to ti ne manjka ). Kazu ljudi da su najbitnije preporuke i Why MIT esej. U svakom slucaju, najbolje je da upadnes na vreme, kao freshman edit: dada point, malo sam se pogubila sinoc This post has been edited by calamity: May 8 2009, 08:42 AM |
pyost |
May 8 2009, 07:55 AM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Grade Point Average
Sve cestitke, bas te je lepo usralo -------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
Kuzman |
May 8 2009, 08:30 AM
|
Group: Članovi Joined: 19-February 07 Member No.: 450 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Kuzmanovic Marko Škola/Razred: 07D |
Decace pazi na jezik
-------------------- |
Grashak |
May 11 2009, 05:03 PM
|
Group: Članovi Joined: 16-March 06 From: drugi sprat, 4 vrata desno!111 Member No.: 42 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: IVc i dalje kooonza BWEEEEEEE |
QUOTE(calamity @ May 7 2009, 11:04 PM) Bwahhahahahaah ne slusajte sta vam ljudi pricaju, na MIT moze da se upadne preko transfera I'm iiiiiiiiiiiiiin <3 <3 <3 jos samo janko i svi su od prosle dobili sto su hteli.. sto me podseti, neam pojma sta se s njim zbilo ? idesnaMITidesnaMITidesnaMITidesnaMIT :happydance: idesnaMITidesnaMITidesnaMITidesnaMIT -------------------- You spin me right round baby, Right round! Weeeee!!
|
Ketty |
May 11 2009, 10:03 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-March 06 Member No.: 34 Ime i prezime: Katarina Neskovic |
Znam da je Janko primljen na Grinnell, ali kad smo se culi zadnji put nije bio preterano zagrejan da ide sa ETF-a, jer, koliko sam ja razumela, na Grinnellu nije tako jaka informatika...Mada ***** to, Grinnell je Grinnell.
-------------------- MALA JE KETTY
You don't always have to **** her hard In fact sometimes that's not right,to do Sometimes you've got to make some love And fuckin' give her some smoochies too. |
Valkyrie |
May 11 2009, 11:04 PM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 06 From: Нови Београд Member No.: 10 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Milica P. Stanković Škola/Razred: 4c |
ETF je ETF a Grinell jeste loš za informatiku, pošto mi je svojevremeno bio u opticaju... davno, davno ))
-------------------- Judging by the pictures... Hell looks more interesting.
Жив човек, греши проф. Петковић То је као кад се пробудиш ујутру, погледаш у огледало и кажеш себи: "Хеј - ти се ложиш на лешеве." проф Репац All of my life, I have been fascinated by the big questions that face us, and have tried to find scientific answers to them. Perhaps that is why I have sold more books on physics than Madonna has on sex. - Stephen Hawking |
Ketty |
May 16 2009, 04:35 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-March 06 Member No.: 34 Ime i prezime: Katarina Neskovic |
Ali,sa druge strane, za postdiplomske studije, kad uporedis studenta sa nekog ETF-a iz neke Srbije i studenta sa Grinnella, koji je jedan od vodećih koledža u Americi, verujem da će prednost imati Grinnellovac.
Mislim, to je sasvim logično, što ne znači da neko sa ETF-a nema nikakve šanse, da me neko ne shvati pogrešno, ionako je mnogo lakše dobiti stipendiju za postdiplomske. -------------------- MALA JE KETTY
You don't always have to **** her hard In fact sometimes that's not right,to do Sometimes you've got to make some love And fuckin' give her some smoochies too. |
calamity |
May 16 2009, 08:58 PM
|
Transferi mogu da dobijaju financial aid najvise 3 godine
|
maxydelanoche |
May 18 2009, 09:27 AM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
sto znaci? Mislim, osnovne studije su ukupno cetiri godine, right? Sta je uopste financial ad
-------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
calamity |
May 18 2009, 09:32 AM
|
Jesu Fora je sto ne znam da li cu moci da prenesem dovoljno ispita da upisem 2. godinu, pa cu kanda morati malo brze da studiram, da uglavim sve u 3 godine
Financial aid je to sto joj ime kaze, finansijska pomoc Ne verujem da bas puno nas moze da iskesira tolike pare, a ne mogu ni Ameri, pa fakulteti nude finansijsku pomoc. Verovatno je u nas prigodniji naziv "stipendija" |
Kipar |
Jun 6 2009, 02:39 PM
|
Group: Članovi Joined: 28-October 06 Member No.: 170 Status: Učenik MGa Škola/Razred: Matematicka IVc bio , sada vec kolega sa FON-a |
procitao sam u novinama, politici, da je neka devojka iz mga primljina na MIT ali je nju ne poznajem.. Otkud to sada?
-------------------- Lepa rec i gvozdena vrata otvara , ali gvozdena stangla otvara lobanju.
|
^_NiN0_^ |
Jun 6 2009, 03:01 PM
|
Moderator Group: Moderatori Joined: 29-January 06 Member No.: 4 Status: Učenik MGa |
QUOTE(Kipar @ Jun 6 2009, 03:39 PM) procitao sam u novinama, politici, da je neka devojka iz mga primljina na MIT ali je nju ne poznajem.. Otkud to sada? U kojim novinama? To je Jelena Markovic, ide tj. isla sa mnom u odeljenjem, primljena je sa vejting liste ... ~edit da, to je u delu Beograd ... zato nisam nasao This post has been edited by ^_NiN0_^: Jun 6 2009, 03:02 PM -------------------- Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin Yo-yo, yo-yo, yo Yo!hambin, Yo!hambina, Yo!hambiiina (Mala matura deca kokaina® Velika matura deca Yo!hambina) |
pyost |
Jun 6 2009, 03:20 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
Kipar |
Jun 6 2009, 06:01 PM
|
Group: Članovi Joined: 28-October 06 Member No.: 170 Status: Učenik MGa Škola/Razred: Matematicka IVc bio , sada vec kolega sa FON-a |
QUOTE(Kipar @ Jun 6 2009, 03:39 PM) procitao sam u novinama, politici, da je neka devojka iz mga primljina na MIT ali je nju ne poznajem.. Otkud to sada? a Kacu koja je primljena nigde ne pominju u novinama.. I ko je prictao clanak, shvatice me ako kazem da sam se posteno ismejao na opasku tako smo videle u fillmovima -------------------- Lepa rec i gvozdena vrata otvara , ali gvozdena stangla otvara lobanju.
|
VIP <3 |
Jun 6 2009, 07:34 PM
|
Group: Članovi Joined: 7-February 07 Member No.: 425 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Tatjana Nikolic Škola/Razred: '90 IVd |
Ovo jeste divno, ali ovaj poslednji pasus kako uce u golubarniku u ocajnim uslovima je apsolutno netacan.
Uz to, ovo jeste fenomenalan uspeh itd, i sve im cestitke na tome. U svakom slucaju, i pored dela za golubarnik, ovaj clanak je daleko tacniji i ispravniji od ovog: http://www.blic.rs/politika.php/forum/foru...91668&mode=edit -------------------- Opsti kriminal. |
Kuzman |
Jun 6 2009, 10:02 PM
|
Group: Članovi Joined: 19-February 07 Member No.: 450 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Kuzmanovic Marko Škola/Razred: 07D |
To je zato sto ti nisi bila u golubarniku, vec su drugaci bili...
-------------------- |