Mirjana Repac, MR fan club
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Mirjana Repac, MR fan club
Neonkitza |
Oct 14 2009, 03:55 PM
|
Spammerkitza Group: Članovi Joined: 26-August 06 From: WoW Beta Member No.: 80 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Studentkinja ETF-a |
sta je to? :S svejedno,idalje mi se ne svidja
|
SBS |
Oct 14 2009, 04:12 PM
|
Group: Moderatori Joined: 25-April 08 Member No.: 1.043 Status: Van MGa |
To mi on danas posalo , na PM
-------------------- зашто цитирати песму, кад једноставно можеш рећи своје мишљење: " Не волим кнедле са шљивама"!!!
Now i wanna sniff some glue! |
Karlito |
Oct 14 2009, 10:52 PM
|
Group: Članovi Joined: 10-October 09 Member No.: 1.189 Status: Van MGa Škola/Razred: Saobracajni fakultet, apsolvent |
Ukratko, poslao sam mu "Ukoliko Vi imate nesto protiv mene ili ja protiv Vas, u znak postovanja prema preko 700 registrovana korisnika ovog foruma i svih ostalih koji ga posecuju, nemojte da se to pojavljuje na forumu. Postoje privatne poruke, mejlovi, ako treba i licni susreti."
Zamolio bih moderatore da obrisu sve postove ili delove postova u kojima smatra da se ne postuju pravila lepog ponasanja i slicno. This post has been edited by Karlito: Oct 14 2009, 10:55 PM |
Neonkitza |
Oct 14 2009, 11:29 PM
|
Spammerkitza Group: Članovi Joined: 26-August 06 From: WoW Beta Member No.: 80 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Studentkinja ETF-a |
hahahahahaha
nemam komentara...sumnjam da ce pyost da ista brise,on je zauzet covek ;p |
Slovenatz |
Oct 15 2009, 07:39 AM
|
Group: Članovi Joined: 25-February 07 From: Šupak kosmosa Member No.: 454 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG-IIId |
Uvek ima vremena za brisanje postova
Gde nam je sad Mlekce -------------------- |
RZA |
Oct 15 2009, 09:05 AM
|
Njeno Ljubičanstvo Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 92 Status: Bivši učenik MGa |
Zasto su vama svi koj imaju post duzi od 200 reci retardirani i super za neko prozivanje?
Da procitas, video bi da postoji poprilicna razlika izmedju mlekceta i karlita.. -------------------- cold
|
Hannibal Lecter |
Oct 15 2009, 09:14 AM
|
Group: Članovi Joined: 15-October 06 From: People's Democratic Republic of Konjarnik Member No.: 154 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Ilija Ivanišević Škola/Razred: Fizički fakultet, B smer, I godina, |
Postoji. Karlito sere o Matematičkoj, a Mlekce o astrologiji..
Mlekce nema baš nikakve veze sa MG, dok je Karlito išao u istu, pa samim tim ima i nekog smisla da se pojavljuje na mg forumu i piše nešto.. Mlekce je simbol retardiranosti (posle Sleeping beauty, ili kako se već zove ofc.) -------------------- And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul There walks a lady we all know Who shines white light and wants to show How everything still turns to gold And if you listen very hard The truth will come to you at last When all are one and one is all To be a rock and not to roll Svi me žele, a ja sam nedodirljiv! |
SBS |
Oct 15 2009, 01:24 PM
|
RZA ko ti tebra ?
Inače Karlito ja samo zelim da diskutijem sa tobom kao i ti sa nama . Zato sam i napisao da sam intelektualno, a verovatno u ostalim sferama superiorniji od tebe! JA sam najbolji!!! -------------------- зашто цитирати песму, кад једноставно можеш рећи своје мишљење: " Не волим кнедле са шљивама"!!!
RZA |
Oct 15 2009, 07:04 PM
|
Njeno Ljubičanstvo Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 92 Status: Bivši učenik MGa |
Sta ti znaci i da ti kazem ime, kad ne znas ko je?
-------------------- cold
|
LoshMeeBre |
Oct 15 2009, 07:15 PM
|
Neko mudo Group: Članovi Joined: 28-January 06 From: MunZe Member No.: 3 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Milos Vucenovic Škola/Razred: Student ETFa |
Ljudi zasto imate potrebu da terate, prozivate i podsmevate se bez razloga svakome ko dodje na forum, a da ga licno ne poznajete i ima drugacije misljenje od vas?
-------------------- |
Slovenatz |
Oct 15 2009, 07:53 PM
|
Group: Članovi Joined: 25-February 07 From: Šupak kosmosa Member No.: 454 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG-IIId |
Zato sto nam je dosadno a doticne osobe cesto imaju pametne savete koji nam budu izuzetno smesni. I svi gluplji, ruzniji i sta vec ne od Badze. Badza ftw!
-------------------- |
LoshMeeBre |
Oct 15 2009, 08:03 PM
|
Neko mudo Group: Članovi Joined: 28-January 06 From: MunZe Member No.: 3 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Milos Vucenovic Škola/Razred: Student ETFa |
Pa nadji hobi bolje
This post has been edited by LoshMeeBre: Oct 15 2009, 08:04 PM -------------------- |
Karlito |
Oct 15 2009, 08:32 PM
|
Group: Članovi Joined: 10-October 09 Member No.: 1.189 Status: Van MGa Škola/Razred: Saobracajni fakultet, apsolvent |
Све што износим на форуму је став и отворена дискусија.
Жалосно је за МГ да постоји у извесној мери некултура у смислу узајамног непоштовања. То је срамота, и због чина СБС (објављивање приватне поруке (приватне=у поверењу)) ја се по мало стидим да сам завршио МГ. До сада сам на интернету и критикован, некад и омаловажаван, али са тим нивоом интернет некултуре до сада се нисам сусрео. Захваљујем се СБС што ме је научио да и од горег има горе. Иначе, Словенац, Словенци су и себичнији, и затворенији од народа у Србији, али су макар културни и поштују и себе и друге. Људи у Русији су културни и поштују се између себе, и то је један од разлога зашто су један од најмоћнијих народа света. Извесно, у мојој генерацији самном је у одељење ишао један дечко који је имао надимак "Мутави", а седео сам у клупи 4 године са једном особом која је такође била предмет исмевања, а у ствари је добар друг. Сам "Мутави" је био јако бистар дечко, али је био умишљен и готово нисаким није причао. Већ по завршетку МГ сам се јако стидео неких својих понашања, и свестан сам да је то последица недостатка зрелости, коју сам стекао тек када сам почео да радим са 19. |
Turgon |
Oct 15 2009, 09:27 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-February 07 From: Cambridge, UK Member No.: 424 Status: Van MGa Ime i prezime: Nikola Mrksic Škola/Razred: Trinity College, Cambridge 2014 |
Samo kad vidim kakve predrasude po nacionalnom kljucu imas gubim inspiraciju da odgovorim na druge navode. Odakle ti pravo da kazes da su Slovenci sebicniji od Srba, ili da su Srbi neodgojeniji od Slovenaca?
Drugo, svojim izrazito nadmenim i umisljenim stavom prosto izazivas odgovor koji si dobio od SBS-a, prosipas pamet kao lud a kompleksi ti vire iz svake reci. Trece, niti SBS svojim ponasanjem moze da diskredituje MG kao jednu od najprestiznijih ustanova Srbije, niti tvoja izjava da se zbog njegovog ponasanja stidis sto si zavrsio MG moze biti verodostojna, uzevsi u obzir nivo prezira i nepostovanja prema nasoj skoli koje si izrazio u prethodnim postovima. This post has been edited by Turgon: Oct 15 2009, 09:30 PM -------------------- |
Iva |
Oct 15 2009, 09:44 PM
|
Group: Članovi Joined: 30-June 06 Member No.: 71 Status: Van MGa |
QUOTE(Hannibal Lecter @ Oct 15 2009, 10:14 AM) Postoji. Karlito sere o Matematičkoj, a Mlekce o astrologiji.. Mlekce nema baš nikakve veze sa MG, dok je Karlito išao u istu, pa samim tim ima i nekog smisla da se pojavljuje na mg forumu i piše nešto.. Mlekce je simbol retardiranosti (posle Sleeping beauty, ili kako se već zove ofc.) To da li je išao u školu ili ne nema toliko veze sa tim da li "ima smisla" da bude član foruma.. -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
Hannibal Lecter |
Oct 15 2009, 10:19 PM
|
Group: Članovi Joined: 15-October 06 From: People's Democratic Republic of Konjarnik Member No.: 154 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Ilija Ivanišević Škola/Razred: Fizički fakultet, B smer, I godina, |
QUOTE(Karlito @ Oct 15 2009, 09:32 PM) Све што износим на форуму је став и отворена дискусија. Жалосно је за МГ да постоји у извесној мери некултура у смислу узајамног непоштовања. То је срамота, и због чина СБС (објављивање приватне поруке (приватне=у поверењу)) ја се по мало стидим да сам завршио МГ. До сада сам на интернету и критикован, некад и омаловажаван, али са тим нивоом интернет некултуре до сада се нисам сусрео. Захваљујем се СБС што ме је научио да и од горег има горе. Иначе, Словенац, Словенци су и себичнији, и затворенији од народа у Србији, али су макар културни и поштују и себе и друге. Људи у Русији су културни и поштују се између себе, и то је један од разлога зашто су један од најмоћнијих народа света. Извесно, у мојој генерацији самном је у одељење ишао један дечко који је имао надимак "Мутави", а седео сам у клупи 4 године са једном особом која је такође била предмет исмевања, а у ствари је добар друг. Сам "Мутави" је био јако бистар дечко, али је био умишљен и готово нисаким није причао. Већ по завршетку МГ сам се јако стидео неких својих понашања, и свестан сам да је то последица недостатка зрелости, коју сам стекао тек када сам почео да радим са 19. Drugar, to što pričaš su čiste predrasude i govna, i nemju nikakvog smisla.Slovenatz inače uopšte nije Slovenac, ako baš oćeš da znaš, a i kako ti možeš da pričaš za Slovence generalno i uopšte za MG generalno zbog prozivki Sloventza i Badže. A ova izjava "ja se malo stidi što sam iz mg" bi bilo isto ko kad bi se ja stideo što idem u moje odeljenje jer u njega ide jedan ortak koji se kupa jednom godišnje.. Predrasude su na mnogo manjem nivou nego to što te neko ovde napada.. -------------------- And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul There walks a lady we all know Who shines white light and wants to show How everything still turns to gold And if you listen very hard The truth will come to you at last When all are one and one is all To be a rock and not to roll Svi me žele, a ja sam nedodirljiv! |
Karlito |
Oct 15 2009, 10:42 PM
|
Ужассс, и ја се стидим шта је на крају настало од теме, делимично мојом кривицом.
Све критике Ханибала итд. су оправдане, и поштујем њихово мишљење које не мора да буде исто као моје. Када је у питању презирање МГ, то је донекле и тачно, и сигуран сам да сам за 19 месеци (укупно) на грађевини научио више него за 4 године у МГ, и осећам се превареним. Последње што ћу рећи на овој теми је да би било добро да се подели или делимично обрише, а форум нећу напустити. |
SBS |
Oct 15 2009, 10:51 PM
|
1. ne kapiram što me Slovenac odjednom tolko proziva, al dobro
2. Ja sam samo diskutovao sa tobom na nivou na kome si ti samnom, odnosno da si ti najpametniji i tako to, prosipaš pamet, mozda neko od nas završi kao ti, al svakako niko se ovde ne nada da će loše pamtiti MG, pa si verovatno zato takav ispaona formu, šta znam, izvini ako sam te uvredio Karlito, ću ću -------------------- зашто цитирати песму, кад једноставно можеш рећи своје мишљење: " Не волим кнедле са шљивама"!!!
Kuzman |
Oct 15 2009, 11:10 PM
|
Group: Članovi Joined: 19-February 07 Member No.: 450 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Kuzmanovic Marko Škola/Razred: 07D |
Zavisi cime hoces da se bavis.
Vise si naucio o poslu ili mozda "zivotu". Ali ja ne verujem da bi ista naucio na gradjevini sem kako se cigle slazu. Voleo bih da ovo malo pojasnis. Ne zelim da ovo zvuci kao napad ili nesto slicno, samo me zanima na st atacno mislis pod nauciti. -------------------- |
Slovenatz |
Oct 16 2009, 08:04 AM
|
QUOTE(SBS @ Oct 15 2009, 11:51 PM) 1. ne kapiram što me Slovenac odjednom tolko proziva, al dobro 2. Ja sam samo diskutovao sa tobom na nivou na kome si ti samnom, odnosno da si ti najpametniji i tako to, prosipaš pamet, mozda neko od nas završi kao ti, al svakako niko se ovde ne nada da će loše pamtiti MG, pa si verovatno zato takav ispaona formu, šta znam, izvini ako sam te uvredio Karlito, ću ću Slažem se sa tobom ffs, odakle ti to da te prozivam. @Karlito: Pa nakon tvojih izjava "ovi su takvi i takvi", "to je tako" itd. zaista očekuješ ozbiljnu diskusiju? Ponekad su ti delimično interesantni postovi, ali fali ti brada i poprilično puno iskustva da bi bio Soc. Ljudi generalno ne vole pametnjakoviće, ne shvatam kakvu si reakciju očekivao. Sad nemam vremena da ti tražim konkretne delove postova koji iritiraju, mislim da ćeš ih i sam lako naći. -------------------- |