16 Pages < 1 2 3 4 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Astrologija?, 12+3 Mlechni put.

RZA
post Feb 3 2007, 04:53 PM
Post #21

Njeno Ljubičanstvo

Group: Članovi
Member No.: 92
Status: Bivši učenik MGa

Ipak - važno je pratiti uticaje koji se nalaze u našem mikrokosmosu - svako biće je kosmos za sebe i ono ponavlja sve što se dešava u kosmosu - neprekidno ponavljanje i ponavljanje...

ovim hoces da kazem da smo svi isti.. zato sto se u svima nama ponavljaju desavanja u kosmosu.. a posto smo svi u istom.. sledi.. svi smo isti..

da li je sve to istina ili ne.. ne zanima me, neka utice na moj zivot.. ako utice, ne zelim da znam kako, jer naravno da nije dobro da znam sta ce biti u buducnosti.. sta imam od toga da znam da pluton utice na moje raspolozenje ili kako vec.. nemam pojma.. nemam nista od toga, sem da znam kako se osecam, a to znam i bez toga da mi neko kaze.. ja ne verujem i nece me neko lako uveriti da to postoji.. ma koliko god tvoji argumenti bili jaki..

--------------------
cold
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
maxydelanoche
post Feb 3 2007, 08:32 PM
Post #22

From: Zion
Member No.: 61
Status: Van MGa

@c1k4_ml3kc3:
OK, ukoliko ne zelis polemiku, razumecu, ni meni nije do upustanja u istu. Vec sam ih prosla nekoliko. Ali ne mozes ti da ne dopustas ljudima da iskazu svoje misljenje na ovom forumu, time sto ces ih "zamoliti da ne pricaju o onome o cemu ne znaju dovoljno" i sl. ako si vec pitao sta je za nas astrologija. Ovo za moje ime (nadimak) je bila usputna napomena, nista licno XD.gif.

Na osnovu svega sto znam, stajacu ostro iza toga da astrologiju NE treba uvesti u skole. Eto odgovora na jedno tvoje pitanje.

Astrologija proucava kretanje nebeskih tela i njihove (PO MENI navodne) uticaje na ljudske zivote i aspekte ljudskih licnosti. Eto mog dozivljaja astrologije.

Jos jedan razlog mog ratobornog stava: apsurd je pomisliti da se ovoliki kosmos odnosi na nas majusne ljude... A ako kazes da se ne odnosi samo na nas ljude, tj da ima uticaja i na druge pojave u prirodi, kako to da niko ne istrazuje te uticaje??? Oni bi nam puno pomogli (ti aspekti i sta ti ja znam) u otkrivanju tajni vasione...

Vec sam rekla da ne zelim prepirku oko toga da li je astrologija okej ili ne, zelim da naucim nesto novo. Ustvari, zar ne zelimo to svi?

--------------------
Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena.

I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can.

www.viva-fizika.org
+Quote Post
c1k4_ml3kc3
post Feb 4 2007, 04:49 PM
Post #23

From: 29.Stepen Jupitera
Member No.: 419

Pa dopusti mi da te naucim onome sto znam... Zasto bih inace otarao ovu temu? Da bi me svi pljuvali i smejali se jer ja ''verujem'' u astrologiju?
Shvati to ovako - pokazao sam ti na put, kojim mozesh(a i ne morash) ici. To vazi za svakoga od ljudi na forumu. Obecavam da se nece razocarati! Toliko o tome...Divan je dan. dry.gif

--------------------
user posted image
+Quote Post
c1k4_ml3kc3
post Feb 4 2007, 07:46 PM
Post #24

--------------------
user posted image
+Quote Post
milija
post Feb 5 2007, 05:36 PM
Post #25

Member No.: 38
Ime i prezime: Milija Jovicic

Mrzi me sve ovo da citam...

Mislim zasta onda sluzi kvantna fizika... Mi trenutno nismo sigurni sto se predvidjanja tice.

Jel' horskop moze da predvidi tacnu poziciju elektrona? Ako moze da ne diskutujemo dalje, ako ne moze isto tako ne diskutujemo dalje...

A sta da radim?
Kad odu prijatelji moji...

Azra - A sta da radim

cisto da povezem sa postom, posto a sta da radim ako mi je sve predvidjeno tamo negde u oblacima.

Kontam ono vi ste danas mrtvi jer bacaju atomsku bombu na vasu kucu, ali postoji statistika koja kaze da imam sanse da prezivim smile.gif

Ne, ne verujem jos uvek u astrologiju

--------------------
Izadji i bori se

Zivot je kuchka, i ja sam makro.
+Quote Post
c1k4_ml3kc3
post Feb 6 2007, 03:30 AM
Post #26

Astrologija je chinjenica, izrada horoskopa su pitanje ''neverice''...
Ja se uopste ne oslanjam na astrologiju - bilo mi je bitno da tacno znam kada cu imati nekakve povrede ili sl da znam kako i na koji nacin da se pripremim - ali jos uvek ne mogu da poverujem da cu imati troje dece...Tako da - nadam se da smo se razumeli oko toga koliko verujem horoskopima - ali i dalje smatram da astrologija mora u shkole.

--------------------
user posted image
+Quote Post
aphr0
post Feb 6 2007, 04:25 AM
Post #27

Member No.: 81
Škola/Razred: I bg gimnazija

Ja mislim da je to ravno idiJotizmu...onako skromno.
Astrologija ne spada ni u nauke,niti je naucno cinjenicno ili kako god potkovana...
Mozda ce to jednog dana drugacije izgledati,i mozda ce uticaj planeta moci naucno da se objasni,mada cisto sumnjam da ce se to ikada dogoditi...Do tada je za mene to gomila @#$%^^^&*#%^*$.

--------------------
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
+Quote Post
jeele
post Feb 6 2007, 08:03 AM
Post #28

From: van sebe
Member No.: 89
Ime i prezime: Jelena Dimov
Škola/Razred: MG, IVe

evo ovako...
nisam nesto imala vremena da citam sve...

ali Tsunami - izazvan vestacki...(razaranjem podvodnih stena, specijalnim vojnim bombama u upotrebi sa CL-20 !!! (najjace explozivno sredstvo...), citajte o njemu i sve vise ce vam se ciniti da je tako...inace zbog sastava ima i magnetna delovanja....
e ovo je samo mogucnost...

takodje, uocavanje cunamija je nerazradjeno kao i predvidjanje gde ce tornado udariti...tako da se na vremenu dobija samo 2 do 4 minuta...
medjutim talas ove velicine mislim da je primecen i da je bilo na vremenu - do 10 minuta...

hehe, je l' to merkur?

--------------------
pritajeni tiganj, skriveno lonce za kafu

deviantART
+Quote Post
milija
post Feb 6 2007, 02:25 PM
Post #29

Member No.: 38
Ime i prezime: Milija Jovicic

QUOTE(c1k4_ml3kc3 @ Feb 6 2007, 03:30 AM)
Astrologija je chinjenica, izrada horoskopa su pitanje ''neverice''...
Ja se uopste ne oslanjam na astrologiju - bilo mi je bitno da tacno znam kada cu imati nekakve povrede ili sl da znam kako i na koji nacin da se pripremim - ali jos uvek ne mogu da poverujem da cu imati troje dece...Tako da - nadam se da smo se razumeli oko toga koliko verujem horoskopima - ali i dalje smatram da astrologija mora u shkole.
*

Nauka se ne bavi cinjenicama, te stoga astrologija nije nauka cool.gif

Da,da,da mislim da je moja ideja o turbo folku u skole mnogo bezbolnija od astrologije. Mislim uvodjenjem nje bi profitirali pseudonaucnici i proizvodjaci kafe i fildzana :lol2:

--------------------
Izadji i bori se

Zivot je kuchka, i ja sam makro.
+Quote Post
maxydelanoche
post Feb 6 2007, 03:17 PM
Post #30

O cemu mi uopste pricamo, bre?! Gde su ti vajni dokazi da planete zaista uticu na ljudske zivote?! Ali NE u smislu "Cuvajte se povreda u kuci" i onda dok razmisljas o tome sapletes se o nered koji si ostavio u sobi (kao u mom slucaju) i kazes "Jao vidi stvarno"... Dokazi, dokazi, dokazi... Stvarni, egzaktni dokazi, nedvosmisleni u potpunosti...

Eto ja sam lav, recimo, pa mi pola osobina navedenih po raznim knjizicama i prirucnicima, casopisima, nije tacno... Bar ja tako ocenjujem smile.gif

--------------------

www.viva-fizika.org
+Quote Post
Iva
post Feb 6 2007, 07:11 PM
Post #31

Member No.: 71

Zaboravih sta sam ja.. a nikada ni nisam proveravala to poklapanje osobina.
Svejedno ne da mi se da citam sve ovo jer ni nemam vremena, a i ono sto imam pametnije utrosim wink.gif jos nisam ubedjena..

--------------------
When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
+Quote Post
c1k4_ml3kc3
post Feb 10 2007, 03:50 AM
Post #32

QUOTE(maxydelanoche @ Feb 6 2007, 05:47 PM)
O cemu mi uopste pricamo, bre?! Gde su ti vajni dokazi da planete zaista uticu na ljudske zivote?! Ali NE u smislu "Cuvajte se povreda u kuci" i onda dok razmisljas o tome sapletes se o nered koji si ostavio u sobi (kao u mom slucaju) i kazes "Jao vidi stvarno"... Dokazi, dokazi, dokazi... Stvarni, egzaktni dokazi, nedvosmisleni u potpunosti...

Eto ja sam lav, recimo, pa mi pola osobina navedenih po raznim knjizicama i prirucnicima, casopisima, nije tacno... Bar ja tako ocenjujem smile.gif
*

Ne ocenjujesh valjano dry.gif

Tsunami = Merkur laugh.gif Idi pasi travu smile.gif

Ne opterecujte se oko astrologije toliko - ona meni jeste vazna, ali za izuchavanje. Ne vidim chemu ta potreba da mene napadate i + izjashnjavate kako je to sve gomila gluposti, a niste ni probali - malo je nelogichno imati predrasude o nechemu shto je previshe komplikovano i zahteva vreme i uchenje.
Planete utiču, bilo da je u pitanju svetlost koja se odbija, bilo da je u pitanju magnetizam, bilo da je u pitanju nekakva energija koja nije izučena ili sl - Da li je Fizika upotpunjena nauka - šta se nalazi ''iza'' svemira i ''crne materije'' ? Anti prostor? Fića?
Ne lupetajte kako je astrologija gomila gluposti - zaista mi bode oči.[/b]

QUOTE(milija @ Feb 5 2007, 08:06 PM)
Mrzi me sve ovo da citam...

Mislim zasta onda sluzi kvantna fizika... Mi trenutno nismo sigurni sto se predvidjanja tice.

Jel' horskop moze da predvidi tacnu poziciju elektrona? Ako moze da ne diskutujemo dalje, ako ne moze isto tako ne diskutujemo dalje...

A sta da radim?
Kad odu prijatelji moji...

Azra - A sta da radim

cisto da povezem sa postom, posto a sta da radim ako mi je sve predvidjeno tamo negde u oblacima.

Kontam ono vi ste danas mrtvi jer bacaju atomsku bombu na vasu kucu, ali postoji statistika koja kaze da imam sanse da prezivim smile.gif

Ne, ne verujem jos uvek u astrologiju
*

Ja kapiram da si nesposoban da se lično uveriš u astrologiju putem izračunatog horoskopa smile.gif

QUOTE(milija @ Feb 6 2007, 04:55 PM)
Nauka se ne bavi cinjenicama, te stoga astrologija nije nauka  cool.gif

Da,da,da mislim da je moja ideja o turbo folku u skole mnogo bezbolnija od astrologije. Mislim uvodjenjem nje bi profitirali pseudonaucnici i proizvodjaci kafe i fildzana  :lol2:
*

Ja sam dao linkove dry.gif Dokazi se nalaze u tebi ili u nekome kome radiš horoskopsku analizu. Ne foliraj se mnogo - znaš da ne znaš ništa o astrologiji već imaš jako negativan stav prepun predrasuda - zapostavi svoj ego i pročitaj oko pedesetak knjiga koje se tiču astrologije i izrade horoskopa, precizno odrađenog vremena i pozicija čoveka u trenutku rođenj u zavisnosti od polažaja planeta i sl smile.gif

Imam ja knjige u biblioteci, ako želiš - poslaću ti kopije putem e-mail-a dry.gif

--------------------
user posted image
+Quote Post
maxydelanoche
post Feb 10 2007, 03:44 PM
Post #33

Pogresno si shvatio, c1k4 ml3kc3, niko te ne napada. Niti napadamo astrologiju. Po tvojim postovima, ko nije procitao nase, rekao bi da smo samo vredjali bezvezno astrologiju, bez razmisljanja... Jednostavno, mi imamo svoje argumente zbog kojih ne verujemo u astrologiju. I zbog toga ne mislimo (mislim na nas koji ne mislimo XD.gif ofc ne na sve sa foruma) da treba uvesti astrologiju u skole. Takodje, pitao si sta je za nas astrologija. Neki od nas, rekli su ti svoje misljenje, a ti zatim napadas kako tako mislimo zato sto ne znamo puno o astrologiji i da ne treba onda ni da pisemo svoje misljenje. Mislim da to nije bilo lepo sa tvoje strane. Ili pokusaj da nam pokazes gde gresimo, ali u nasim argumentima, a ne u samim nasim stavovima. smile.gif

@c1k4 ml3kc3:

P.S. Zaista, negde si naveo kako te pljujemo i ismevamo zato sto verujes u astrologiju. Zelela bih reci da nikako nije tako. Svi ljudi koje ja znam sa ovog foruma su tolerantni prema tudjem, pa tako i tvom misljenju, o bilo cemu... smile.gif

--------------------

www.viva-fizika.org
+Quote Post
c1k4_ml3kc3
post Feb 10 2007, 04:14 PM
Post #34

sad.gif
Iz iskustva znam da se stalno pojavljuje kontraefekat ukoliko ja nekoga poduchavam nechemu / upravo zbog toga sto ja delujem poput nekog roditelja dry.gif To su mi ljudi i rekli, no nebitno.

Astrolozi izucavaju Uticaje planetarnih kretanja na coveka, ali ne i kako i zbog cega ti isti uticaji i uticu kao i to kakav je uticaj u pitanju - neka se time pozabave nauchnici kroz nekoliko hiljada god smile.gif
Bitno je da astrologija predstavlja jedan univerzalni jezik, a spoznaja horoskopa je vazna kako bi se taj jezik i proucio.
Ono sto vecina misli, a gresi, jeste to da podrazumevajuci astrologiju - automatski povezuje sa dvanaest+tri znakova zodijaka( ima ih ukupno petnaest zbog petnaest sazvedja, ukoliko niste znali, ali potrebno je vreme dok svi ne budu u ''punoj snazi'' - ja sam, na primer, Zmijonosha. To je dokazano na osnovu Precesije gde je Nulti stepen Ovna srazmeran tridesetom, odnosno 29 stepenu Riba - Svaki put se taj stepen izgubi i dodaje se Zmijonoshi smile.gif )

Necu ti objashnjavati prvo pitanje - retorika cini cuda.

Jedina greshka Vas je sto nemate pravu viziju o astrologiji i pored toga sto sam se potrudio i ostavio linkove - i dalje neki tvrde da je astrologija blato(delimicno i jeste istina - Astrologija obuhvata SVE pa cak i blato). U horoskopu praksa ti donosi nekih 67% - 83 % tachnosti - sve ostalo spada u domen teorija koje se tek moraju dokazati u praksi. Potrebno je vreme.
Smatram da sam napadnut zbog toga sto poznajem koliko covek moze biti dvolichan i stoga smatram da me vecina smatra za budalu i sl dok se ja trudim da ih uputim ka nechemu sto je jako bitno i pre svega istinito.
Ne cudi me toliki skepticizam - pogotovo zato shto niko od ovih ljudi, koje toliko cenish zbog tebi svojstvenih razloga, nije izuchavao astrologiju i stoga ne moze da kaze sta je ona smile.gif
Nerviram se jer na osnovu vrlo banalnih izjava iskazuju svoj konachni stav o astrologiji i ispada kao da sam u nekakvom crtanom filmu, izigravam klovna.

Josh jednom

http://www.radiosvastara.com/forum/

http://www.astrosvastara.com

http://www.Astrologyinserbia.com

- sto se foruma tice - proshvrljajte i nadjite komentare Sinjor Nikole ili Astrosvastare.
Josh jednom - Ja garantujem da je astrologija Edztracool!

--------------------
user posted image
+Quote Post
^_NiN0_^
post Feb 10 2007, 05:15 PM
Post #35

Moderator
Group Icon

Group: Moderatori
Member No.: 4
Status: Učenik MGa

Svako ima svoje misljenje. Ti kazes da ne verujes u onu astrologiju sa Tv, zar ne?

--------------------
Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin
Yo-yo, yo-yo, yo
Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambiiina
(Mala matura deca kokaina®
Velika matura deca Yo!hambina)
+Quote Post
c1k4_ml3kc3
post Feb 10 2007, 05:35 PM
Post #36

QUOTE(ser_fanky Lj@B @ Feb 10 2007, 07:45 PM)
Svako ima svoje misljenje. Ti kazes da ne verujes u onu astrologiju sa Tv, zar ne?
*

blink.gif mad.gif mad.gif mad.gif Kakva crna astrologija sa tva? Gde? Ja i ne pratim desavanja na Tv-u tako i da ne znam!

Glupost dry.gif

Da li ti mene razumeš - Astrologija je bukvalno SVE - čitavo postojanje HELOU!

This post has been edited by c1k4_ml3kc3: Feb 10 2007, 05:35 PM

--------------------
user posted image
+Quote Post
Iva
post Feb 10 2007, 06:06 PM
Post #37

Stvarno nemam vremena da iscitam sve tvoje postove (a ni 50 knjiga vezano za astrologiju), pa ako si vec dao odgovor na pitanje koje cu sad postaviti, izvinjavam se.

Sta ti imas od bavljenja astrologijom, zasto ti je toliko stalo do toga? A i ne samo do toga, nego da nas sve "prosvetlis"? Qui bono?

--------------------
When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
+Quote Post
^_NiN0_^
post Feb 10 2007, 07:08 PM
Post #38

Moderator
Group Icon

QUOTE(c1k4_ml3kc3 @ Feb 10 2007, 05:35 PM)
blink.gif  mad.gif  mad.gif  mad.gif Kakva crna astrologija sa tva? Gde? Ja i ne pratim desavanja na Tv-u tako i da ne znam!

Glupost  dry.gif

Da li ti mene razumeš - Astrologija je bukvalno SVE - čitavo postojanje HELOU!
*

Ovo je bilo pitanje, jer kao sto kaze Iva, nisam citao tvoje postove! tongue.gif Mrzelo me. Aha, sada kapiram sta hoces da kazes. Ja iskreno ne verujem u horoskop, ali da vasiona ima veze sa nama-Zemljom , najverovatnije - 100% smile.gif

--------------------
Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin
Yo-yo, yo-yo, yo
Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambiiina
+Quote Post
Iva
post Feb 10 2007, 07:58 PM
Post #39

Pa ofc da ima, Zemlja je u vasioni rolleyes.gif

--------------------
+Quote Post
^_NiN0_^
post Feb 10 2007, 08:27 PM
Post #40

Moderator
Group Icon

Pa na to sam i ja mislio!!! sleep.gif

--------------------
Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin
Yo-yo, yo-yo, yo
Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambiiina
+Quote Post

16 Pages < 1 2 3 4 > » 
Closed TopicTopic OptionsStart new topic
17 User(s) are reading this topic (17 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members: