Diskusija O Muzici
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Diskusija O Muzici
smorko_gusic |
May 8 2007, 08:31 PM
|
Trandža Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 93 Status: Učenik MGa |
Sto zar vama ne bi bilo super da mozete ceo zivot da posvetite muzici, mislim da su retki oni koji su zivot posvetili razlicitim vrstama muzike. A razlika izmedju posvecivanja muzici i fudbalskom klubu je pa ... u kreativnosti.
P.S. "Rhapsod fan" ---> eto dobre podloge za posvecivanje muzici, mozda Rhapsody ne pravi originalnu, ali pravi vrlo kvalitetnu muziku... -------------------- "Rus je svetski šampion, napisao Tihi Don
režirao Rat i Mir, i leteo u svemir. Pametan je Medvedov, biće dobar dok je nov, a kad jednom bude star, biće opet ista stvar. Jednog dana lično on, ukinuće Tihi Don, biće opet Rat i Mir, i progonstva u Sibir. Moj standard se zove JUS Ne mogu da budem Rus!" (R.Č.) |
pyost |
May 8 2007, 08:33 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Ako sam je dobro razumeo, ona nije mislila na posvecivanje jednom pravcu u smislu kreiranja, vec kada si zaludjen samo jednom vrstom muzike, samo to slusas i nista drugo ti nije dobro, vise iz principa nego zato sto ti se ta pesma ne svidja.
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
smorko_gusic |
May 8 2007, 09:49 PM
|
Trandža Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 93 Status: Učenik MGa |
ali to onda nije zivot posvecen muzici to je onda samo pa... ogranicenost.
-------------------- "Rus je svetski šampion, napisao Tihi Don
režirao Rat i Mir, i leteo u svemir. Pametan je Medvedov, biće dobar dok je nov, a kad jednom bude star, biće opet ista stvar. Jednog dana lično on, ukinuće Tihi Don, biće opet Rat i Mir, i progonstva u Sibir. Moj standard se zove JUS Ne mogu da budem Rus!" (R.Č.) |
maxydelanoche |
May 9 2007, 03:26 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
QUOTE(smorko_gusic @ May 8 2007, 09:31 PM) Sto zar vama ne bi bilo super da mozete ceo zivot da posvetite muzici, mislim da su retki oni koji su zivot posvetili razlicitim vrstama muzike. A razlika izmedju posvecivanja muzici i fudbalskom klubu je pa ... u kreativnosti. Poenta je da postoji razlika izmedju posvecivanja muzici tako da stvaras muziku ili je izucavas i da je samo tupo slusas! -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
c1k4_ml3kc3 |
May 28 2007, 12:46 PM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 07 From: 29.Stepen Jupitera Member No.: 419 Status: Van MGa |
QUOTE(Kipar @ Mar 1 2007, 02:00 AM) pa ni pevanje nije muzika , moze da se peva bez pratnje instrumenata , inace matrice su vrsta elektronske muzike... inace shto se tice drugog dela tvog posta , umetnost da bi bila umetnost ne mora da bude lepa , ni dobra.. evo ti glup primer pikaso.... jel se tebi stvarno svidjaju njegove slike meni su ruzne na primer ali imaju neki smisao.... inace u svim umetnostima imash shunda i kica pa i u hopu... nishta nije savrsheno Pevanje jeste muzika stoga shto se ljudski glas uzima kao instrument koji je u mogucnosti da imitira i proizvodi zvuk Ne govorim o muzici kao citavom pojmu(muzika je svuda oko nas..udarish prstom o sto ili zid i eto ti muzike) vec o ''pravoj muzici'' koja ume da relaksira i koja ima prelepe tonove koji prijaju kako biljkama tako i zivotinjama i ljudima... Primera radi, stare Egipatske pesme ili poneka koja se moze naci u igrici ''Pharaoh'' (mislim da se zove ''Rain'' ili ''Maa-Jab'') - jednostavno prelepo. Umetnost spada u umece iskazivanja nekog cilja. Umetnost u muzici jeste cilj da sto bolje pesma zvuci i da je svako dozivi na drugaciji nacin(slicno kao i sa slikama - jedino je slikar znao sta je naslikao ma koliko apstraktno delovalo drugima i ma koliko se oni trudili da razumeju sta je na slici): primera radi, uzmi pesmu od ''Duboko plavetnilo''(Film u kojem glavni glumac na kraju gine kada roni uz delfinine koji mu prave drustvo, a glumi i Zan Reno) - Muzika tog filma je fenomenalna! Prava umetnost! Prolazi ti milion stvari kroz glavu i sto je najvaznije oraspolozi te maksimalno. Uzmi onda, na primer, Joe Satriani-ja -> Chovek jednostavno ownuje gitarom i nije poput nekih bendova u kojima frontmen masturbira noznim prsticima po gitari(nije da Satriani to ne moze, ali opet nije mu ni potrebno). Uzmi onda muziku filma ''Kum''! Uzmi muziku iz filma ''Bilo jednom u Americi''... Pritom, pevanje nije recitacija i tonovi glasa u horskom ili solo pevanju se dosta razlikuju(davno sam ucio muzichko :lol2: ) - mislim uzmi na primer ''Gru'' i neka on onako sebi svojstveno odrecituje ''Sad cu da te mlatnem'', a posle uzmi Svestenika koji ce to otpevati sebi svojstveno gde ce njegov glas biti na drugacijim bojama nota... Inache, muzika ti je isto shto su i boje koje vidimo - cetvrta dimenzija... BTW - Nisam ljubitelj slikarstva zato shto mi je maksimalno smeshno kada se ljudi dive slikama koje ne razumeju niti ce biti u stanju, a opet pratiti princip i skrivati saznanje o nekoj od slika je totalno stupidno i najNEsupercool. -------------------- |