Titule
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Titule
pyost |
Jan 31 2006, 10:23 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Posto se odredjeni clanovi, od kojih su svi Mnogo Velike strebercine, pobunili, odlucio sam da odradim titule na drugi nacin. Svi kojima se ne svidja trenutno podela mogu da predloze svoju ideju za titule.
Treba smisliti 5 titula, i to za sledeci broj postova do 100 100 - 250 250 - 500 500 - 1000 preko 1000 Kada budem dobio dovoljno predloga u ovoj temi (napomena: dovoljno PRIHVATLJIVIH predloga) onda cu napraviti glasanje gde ce svi moci da biraju jedan od tih predloga. Uzimam u obzir samo prvih pet prihvatljivih predloga. -------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
Valkyrie |
Feb 5 2006, 05:48 PM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 06 From: Нови Београд Member No.: 10 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Milica P. Stanković Škola/Razred: 4c |
To sa štreberima otvara rane na koži koliko je glupo.
Prvo da se smanji broj postova koji je potreban za izmenu titule. Zatim bi možda bilo bolje da se počinje od normalne osobe a napreduje ka štreberu. Jedini pravi problem sa ŠTREBER je što u Matematičkoj zapravo ima malo štrebera (čast izuzecima iz olimpijskih odeljenja, koji su, opet, klasa za sebe). (P.S. ovo sam prvi put greškom napisala na pogrešnoj temi ) This post has been edited by Valkyrie: Feb 5 2006, 05:49 PM -------------------- Judging by the pictures... Hell looks more interesting.
Жив човек, греши проф. Петковић То је као кад се пробудиш ујутру, погледаш у огледало и кажеш себи: "Хеј - ти се ложиш на лешеве." проф Репац All of my life, I have been fascinated by the big questions that face us, and have tried to find scientific answers to them. Perhaps that is why I have sold more books on physics than Madonna has on sex. - Stephen Hawking |
pyost |
Feb 5 2006, 06:12 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
QUOTE(Valkyrie @ Feb 5 2006, 05:48 PM) Ovo je sasvim realan broj. Prvo na 100, to je razumno, pa na 250, malo veca razlika, pa 500, jos veca, pa 750, tu je ista razlika, pa onda 1000. QUOTE(Valkyrie @ Feb 5 2006, 05:48 PM) A kome bi prijalo da sto vise pise, to je veci streber? Mnogo je logicnije da su u pocetku svi veliki streberi, pa onda sto vise postuju, to im je lepsa titula I jos uvek niko nije predlozio titule... -------------------- Baby, it's a violent world.
Eve |
Feb 5 2006, 06:52 PM
|
Group: Članovi Joined: 29-January 06 Member No.: 6 Status: Van MGa Ime i prezime: Ivana Cvijovic |
mislim da treba da se smanji broj postova koji je potreban da mozes sam da sebi biras titulu.... Recimo sa 250...ionako forum slabo napreduje...pa je to sasvim realno
predlozi stizu.... |
Eli0t |
Feb 5 2006, 08:57 PM
|
Voodoo People Group: Administratori Joined: 25-January 06 Member No.: 1 Status: Bivši učenik MGa |
Za ovaj forum se nikako ne moze reci da slabo napreduje.
|
Valkyrie |
Feb 5 2006, 09:37 PM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 06 From: Нови Београд Member No.: 10 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Milica P. Stanković Škola/Razred: 4c |
QUOTE(nYMphoManiAc @ Feb 5 2006, 08:57 PM) Ma hajde. Napreduje jako slabo, budući da je zamišljen kao forum MG-a, a ne kao forum odeljenja Id. Potrebno je da neko (...pyost) okači vest o postojanju foruma na oglasnoj tabli u ponedeljak. A i ako neko stalno bleji po forumu svoje škole, to ga čini nenormalno velikom štreberčinom. -------------------- Judging by the pictures... Hell looks more interesting.
Жив човек, греши проф. Петковић То је као кад се пробудиш ујутру, погледаш у огледало и кажеш себи: "Хеј - ти се ложиш на лешеве." проф Репац All of my life, I have been fascinated by the big questions that face us, and have tried to find scientific answers to them. Perhaps that is why I have sold more books on physics than Madonna has on sex. - Stephen Hawking |
Eli0t |
Feb 6 2006, 12:04 AM
|
Voodoo People Group: Administratori Joined: 25-January 06 Member No.: 1 Status: Bivši učenik MGa |
Jos i pre nego sto smo postavili forum, zamisao je bila da ga reklamiramo po skoli (da lepimo plakate i sl.)... Sada je problem naci nekoga ko oce to da radi. Mislim da je cak Ivana bila pristala, samo sto je ovaj pyost tolika p*c*a da ga mrzi da nam odstampa 2-3 stranice... Grrrr
QUOTE A i ako neko stalno bleji po forumu svoje škole, to ga čini nenormalno velikom štreberčinom. laugh.gif Nenormalno velike strebercine gledaju u knjigu po ceo dan i ne pale komp |
Valkyrie |
Feb 13 2006, 04:50 PM
|
QUOTE(nYMphoManiAc @ Feb 6 2006, 12:04 AM) ... ко те то лагао то је као да кажеш да не једу зато што су штреберчине. Ненормално велике штреберчине скупљају материјал за додатну наставу и реферате са нета, а "сврате" и до форума своје школе -------------------- Judging by the pictures... Hell looks more interesting.
pyost |
Feb 13 2006, 05:37 PM
|
Zanimljiva teorija Ali, koliko ona god bila zanimljiva niko jos nije predlozio titule! Tako da se blizi dan vracanja Mnogo Velikih Shtreberchina
-------------------- Baby, it's a violent world.
ex-paydoman |
Feb 22 2006, 11:28 AM
|
Moderator Group: Članovi Joined: 21-February 06 Member No.: 23 Status: Učenik MGa |
na owom forumu ima malo chlanowa, a josh manje topic-a tako da je mnogo teshko dotji do 100 postowa, a kamoli do 1000...
a za imena mozzesh da dajesh level-e... npr. do 50 - pochetnik 50-100 -level 1 100-200 -level2 200-400 -level3 400-800 -level4 800-1200 -level5 1200-2000 -level6 2000-3000 -level7 3000-4000 -level8 4000-5000 -level9 5000-10000 -level10 nek ti postowi budu expiriance -------------------- ode..
|
pyost |
Feb 22 2006, 08:10 PM
|
Eto vidite kako lako moze da se smisli neka normalna ideja Uzecemo ovo u razmatranje..
-------------------- Baby, it's a violent world.
Eve |
Feb 22 2006, 09:51 PM
|
Group: Članovi Joined: 29-January 06 Member No.: 6 Status: Van MGa Ime i prezime: Ivana Cvijovic |
hmmm
a sta kazete da svaki level ima ime nekog matematicara???? mrzi me sad da smisljam ali ne bi bilo lose.... |
Eli0t |
Feb 22 2006, 10:25 PM
|
Ne moraju samo matematicari...
|
ex-paydoman |
Feb 23 2006, 09:39 AM
|
Moderator Group: Članovi Joined: 21-February 06 Member No.: 23 Status: Učenik MGa |
QUOTE(Eve @ Feb 22 2006, 09:51 PM) hmmm a sta kazete da svaki level ima ime nekog matematicara???? mrzi me sad da smisljam ali ne bi bilo lose.... Ewo, a kako tjesh da odredish velichinu matematichara(fizichara)?! Ko je wetji matematichar K.F.Gauss ili Pitagora? to ne mozzesh da odredish -------------------- ode..
|
LoshMeeBre |
Feb 23 2006, 10:21 PM
|
Neko mudo Group: Članovi Joined: 28-January 06 From: MunZe Member No.: 3 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Milos Vucenovic Škola/Razred: Student ETFa |
A jel se dobija nesto na level-up-u??
I nemojte matematicare molim vas -------------------- |
ex-paydoman |
Feb 24 2006, 11:04 AM
|
pa nek smisli neshto administrator...
npr. kad predjesh 5000 da postanesh admin.. narawno ta granica tje rasti kad bude wishe posetilaca i topic-a... sad mi je 50 post, red je da dobijem neshto This post has been edited by paydoman: Feb 24 2006, 11:05 AM -------------------- ode..
|
Eli0t |
Feb 25 2006, 01:12 AM
|
Mozes da dobijes mesto moderatora na odredjenom forumu. To cu jos da vidim sa pyostom, ali ako hoces poziciju moderatora, aktiviraj se u oderedjenom forumu (postavljaj nove teme, animiraj clanove i sl.).
|
ex-paydoman |
Mar 2 2006, 03:10 PM
|
ja postah mod, ali josh niste odredili titule za chlanowe...
a za postere daj meni nekoliko ja tju da ih lepim, samo mi daj odobrenje direktora i swe je OK;) -------------------- ode..
|
neWenNa |
Mar 3 2006, 02:27 PM
|
Group: Članovi Joined: 1-March 06 Member No.: 32 Ime i prezime: Nevena Blažić |
ko da tebi treba odobrenje direktora!ionako pricas samo o forumu po ceo dan,a tek odkad si postao moderator..
|
ex-paydoman |
Mar 3 2006, 02:35 PM
|
pa direktor me neshto ne gotiwi pole one gluposti imedju mene i Eha, tako da je ne mogu da trazzim odobrenje, mislim, mogu ali ga netjemo dobiti. a ako ne trazzimo odobrenje mogu da nam skinu poster i shta onda...
-------------------- ode..
|