2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Cirkus - Za Ili Protiv?

milanche
post Aug 11 2007, 12:31 PM
Post #1

Group: Članovi
Member No.: 597
Status: Van MGa
Škola/Razred: Gimnazija Zajecar, III razred (od 1. septembra)

U Zajecar je dosao cirkus sa zivotinjama koje ce izvoditi mnoge akrobacije. Medjutim, cini mi se da je kod ljudi to izazvalo bes, jer ne podrzavaju vodje cirkusa da na taj nacin muce zivotinje i da ih cuvaju u kavezima zatvorene.
Da li je to u redu?

Generalno, ja volim cirkuse i nisam protiv toga!

Sta vi mislite o tome?

This post has been edited by milanche: Aug 11 2007, 12:33 PM
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
RZA
post Aug 11 2007, 12:41 PM
Post #2

Njeno Ljubičanstvo

Member No.: 92
Status: Bivši učenik MGa

pa cirkus nije ceo u zivotinjama..
meni licno nije nista zanimljivo da gledam zivotinje kako se vrte u krug, staju na neke stolice i dizu noge/ruke..
vishe volim da gledam akrobacije i klovnove biggrin.gif
tako da bi mi cirkus zaista bio bolji bez zivotinja..
al ipak to ne bi bilo cirkus onda.
a to sto se bune za zivotinje.. vishe se muce ljudi u africi gde nemaju sta da jedu, ili oni zatvorenici po ratovima............ maaaaaa.. :\

This post has been edited by Spužva: Aug 11 2007, 12:41 PM

--------------------
cold
+Quote Post
The snorks
post Aug 11 2007, 01:23 PM
Post #3

Member No.: 542
Škola/Razred: Matf / II

Mislim da su tacke sa zivotnjama apsolutno nepotrbne,to je cisto mucenje za zivotinju!
Bas kao i ceo proces dresure,drzanje u kavezu i sl.
+Quote Post
^_NiN0_^
post Aug 11 2007, 02:00 PM
Post #4

Moderator
Group Icon

Group: Moderatori
Member No.: 4
Status: Učenik MGa

Profesionalni cirkusi vode brigu osvojim zivotinjama , cak sam cuo da ih pustaju posle.
Slazem se sa Spuzvom da se moze i bez zivotinja, cak sta vise glavna atrakcija su ljudi akrobate i sl.

--------------------
Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin
Yo-yo, yo-yo, yo
Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambiiina
(Mala matura deca kokaina®
Velika matura deca Yo!hambina)
+Quote Post
Legenda
post Aug 11 2007, 04:15 PM
Post #5

Grafički dizajner
Group Icon

Group: Saradnik
Member No.: 37
Škola/Razred: IV d

E i ja se slazem sa vama smile.gif

Zivotinje se dovode uglavnom zbog manje dece smile.gif
zbog marka npr. XD.gif
+Quote Post
Grashak
post Aug 11 2007, 04:45 PM
Post #6

From: drugi sprat, 4 vrata desno!111
Member No.: 42
Škola/Razred: IVc i dalje kooonza BWEEEEEEE

QUOTE(milanche @ Aug 11 2007, 12:31 PM)
U Zajecar je dosao cirkus sa zivotinjama koje ce izvoditi mnoge akrobacije. Medjutim, cini mi se da je kod ljudi to izazvalo bes, jer ne podrzavaju vodje cirkusa da na taj nacin muce zivotinje i da ih cuvaju u kavezima zatvorene.
Da li je to u redu?

Generalno, ja volim cirkuse i nisam protiv toga!

Sta vi mislite o tome?
*

pto je malo licemerno od tih ljudi... jer verovatno vecina tih ljudi koji se bune protiv cirkusa ima pse, macke il neko drugo stvorenjce kod kuce... ondak, verovatno su bili u ZOOvrtu i tako dalje u nekom trenutku u zivotu... sto se ne bune i protiv ZOO vrtova..?

sustinski receno ne bi trebalo dirati uopste zivotinje iz njihoog prirodnog stanista niti stanista unistavati.. aliiiiiiiiiiiiiiiiiiii..... veca je nesreca sad po te zivotinje da niko ne ode na predstavu, jer ce one biti te koje ispastaju, jer nece biti para za hranu i odrzavanje zivotinja (pre nego ljudi zar ne?) tako da prave vecu stetu nego korist.... plus te zivotinje ako budu pustene posto se od dana kad su odvojene od majki rade za ljude, one nefe umeti da se snadju same... i tako dalje....

--------------------
You spin me right round baby, Right round! Weeeee!!
+Quote Post
Maja13
post Aug 11 2007, 06:45 PM
Post #7

Member No.: 583
Ime i prezime: Marina Pavlović
Škola/Razred: Ib

Ja volim cirkuse, pogotovo klovnove. Cirkus oduvek dozivljavam kao mesto gde odredjeni ljudi mogu da pokazu sta sve mogu i po cemu se razlikuju od ostalih. Bljuvaci vatre na primer, ili hodaci po zici, akrobate. Mislim da svi oni ipak zasluzuju postovanje.
+Quote Post
Iva
post Aug 11 2007, 09:32 PM
Post #8

Member No.: 71

Ja ne volim cirkuse, ne volim ni zivotinje.. nemoj da ovo neko krivo tumaci, mislim.. ni zoo ne volim.. a klovnovi, pa.. do pre par godina sam imala zestoku fobiju XD.gif

--------------------
When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
+Quote Post
jeele
post Aug 12 2007, 08:38 AM
Post #9

From: van sebe
Member No.: 89
Ime i prezime: Jelena Dimov
Škola/Razred: MG, IVe

ja do par godina NISAM imala fobiju...
onda sam citala i gledala IT (stephen king pisao), i shvatila da sam to jako daaavno gledala, i sad imam fobiju...

postoje profesionalni cirkusi...ako je sve tacno sto pise tamo onda su zivotinje k'o u rezervatu i da bi ubili dosadu malo trckaraju i dizu noge...

Medjutim (kad ime simka tu je), mislim da je u pocetku i trebala samo da bude sa akrobacijama...ljudi i tako te vrste...
mislim da bi tako i trebalo da bude...

eh, lepo sto smo se svi slozili XD.gif

--------------------
pritajeni tiganj, skriveno lonce za kafu

deviantART
+Quote Post
Iva
post Aug 12 2007, 12:35 PM
Post #10

XD.gif meni fobija (clowns) nije od filma.. nego, nemam pojma.. nekako su mi.. sta znam..

A za zivotinje, pa ono.. ma ne znam, nisam bas u tom animal-rights fazonu ali mislim da to nije losa stvar..

--------------------
When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
+Quote Post
Slovenatz
post Aug 12 2007, 01:39 PM
Post #11

From: Šupak kosmosa
Member No.: 454
Škola/Razred: MG-IIId

Cirkusi su super stvar, ti ljudi se stvarno trude i to apsolutno podrzavam.

Sto se tice zivotinja, stvarno se divim ljudima koji se ceo zivot bore za prava zivotinja, pored toliko ljudi koji svakodnevno umiru zbog ratova/gladi/raznih bolesti... (odlicno prikazano u South Park: Douch and Turd). A u zemljama u kojima zivotinje najvise stradaju su obicno slabo razvijene, gde i ljudi stradaju i ekonomska situacija je (jako) losa.

Sto se tice zivotinja u cirkusima, ako bi pustili te zivotinje u divljinu uginule bi od gladi ili neceg drugog jako brzo, posto ne bi umele da se snadju u divljini.

--------------------
+Quote Post
Iva
post Aug 12 2007, 08:54 PM
Post #12

Ma gle, Slovenatz, podrzavam te u ovom sto kazes za ova prava itd, ali, da te zivotinje nisu ni bile uzimane za cirkus in the first place, ne bi morale da imaju problema sa snalazenjem u divljini..

--------------------
+Quote Post
The snorks
post Aug 12 2007, 09:15 PM
Post #13

QUOTE(Slovenatz @ Aug 12 2007, 01:39 PM)
Sto se tice zivotinja u cirkusima, ako bi pustili te zivotinje u divljinu uginule bi od gladi ili neceg drugog jako brzo, posto ne bi umele da se snadju u divljini.
*

Da to si u potpunosti u pravu!

A sto se tice zoo-vrtova pa cak je i to u vecini slucajeva mucenje za zivotinju osim ako nema izgleda da prezivi u prirodnom stanistu(tipa mladunci koje je napustila majka,jedinke koje imaju urodjeni nedostatak i sl.)!
Ali na zalost u realitetu nije sve tako sjajno... sad.gif

This post has been edited by The snorks: Aug 12 2007, 09:19 PM
+Quote Post
Iva
post Aug 12 2007, 09:26 PM
Post #14

Time što uzimaju životinje i ograničavaju ih u zoo vrtovima, cirkusima i sl., smanjuju im šanse za snalaženje van tih granica, ne?

--------------------
+Quote Post
The snorks
post Aug 12 2007, 09:39 PM
Post #15

Slazem se sa tobom!
Ali tvrdim i da zoo-vrtovi mogu i biti korisni ali pod uslovima koje sam navela u prethodnom postu(nazalost nije tako)!A opet postoji razlika izmedju cirkusa i zoo-vrtova...Nekako mi se cini da se zivotinje u cirkusima mnogo vise pate
+Quote Post
Devojka sa mesecom u očima
post Aug 13 2007, 10:12 AM
Post #16

From: in front of computer :D
Member No.: 608
Škola/Razred: (jedina) gimnazija (u ovom gradu) II

Ja se takodje slazem sa tim da zivotinje pate, ali mislim da stvarno ne treba ceo zivot posvetiti borbi za prava zivotinja. Pa niko nije posvetio ceo zivot ni borbi za prava ljudi (da ne spominjemo borbe za prava zena). I sad vi 'ocete tu neka prava za zivotinje. U arapskim zemljama su mnoge zene tretirane gore nego te zivotinje iz cirkusa. sad.gif Sto neko njima ne pomogne i pochne da se bavi pitanjem prava zena u nerazvijenim zemljama, a ne pitanjam prava zivotinja u razvijenim.

--------------------
user posted image
Thank goodness there are people like you in the world! You are tolerant and conscious of others, and people are generally drawn to your kind open demeanor. You give help when it is needed and enjoy the happiness of others. Sometimes you may have bad days, but you try not to take it out on other people. Your goodness inspires people to be the same way, and you know that your friends will do the same things for you that you do for them.
+Quote Post
Iva
post Aug 13 2007, 02:59 PM
Post #17

QUOTE(sleeping beauty)
U arapskim zemljama su mnoge zene tretirane gore nego te zivotinje iz cirkusa.

E bas to.. respect, sleeping beauty!! Sto je najgore, ne samo u arapskim zemljama, vec i na zapadu.. Francuska i Nemacka, ajme, prepune su muslimanki totalno zamotanih u one njihove krpe.. sto je najgore, ima mnogo extremnih slucajeva. Do te mere ekstremnih da zena em ima skroz zavijenu glavu, pa bi joj se videle samo oci (bukvalno), nego ima jos i suncane naocare, i veo preko! Jos da ima rukavice.. XD.gif. Ili, ima fora kad imaju nesto metalno na faci, zapravo preko ociju i usta rolleyes.gif. Nekako sumnjam da te zene sasvim dobrovoljno pristaju na tu torturu ili vec kako da nazovem sleep.gif. I jos, u nekim zemljama na Bliskom istoku se zakonom kaznjavaju "prestupi" protiv ovakvog oblacenja, ali za ovo nemam neku proverenu informaciju, samo sam cula.
I sve ovo dok njihovi muzevi idu sasvim komotno obuceni.

Uf, bas sam skrenula s teme blush.gif rolleyes.gif.

--------------------
+Quote Post
milanche
post Aug 13 2007, 06:51 PM
Post #18

Member No.: 597
Škola/Razred: Gimnazija Zajecar, III razred (od 1. septembra)

Hehe, koliko komentara. smile.gif

Sve u svemu, na cirkus nisam otisao, 500 dinara karta. smile.gif

Vreme je takodje bilo veoma lose, pa ne znam ni da li su ljudi uopste isli. Sve u svemu, smatram da su cirkusi skroz OK, ne mislim da sam bezosecajan ako podrzavam ljude iz cirkusa koji biju zivotinje da bi ih naucili da rade ono sto rade!

Smatram da se oni ipak dobro brinu o njima i da im nista ne fali.
+Quote Post
Iva
post Aug 13 2007, 07:35 PM
Post #19

Hahha 500 din.. mnogo za cirkus.. hocu reci, tesko da bih toliko izdvojila za takvu manifestaciju.

--------------------
+Quote Post
LoshMeeBre
post Aug 13 2007, 09:05 PM
Post #20

Neko mudo

From: MunZe
Member No.: 3
Ime i prezime: Milos Vucenovic
Škola/Razred: Student ETFa

QUOTE(Spužva @ Aug 11 2007, 12:41 PM)
a to sto se bune za zivotinje.. vishe se muce ljudi u africi gde nemaju sta da jedu, ili oni zatvorenici po ratovima............ maaaaaa.. :\
*

Word Up

To mi ide najvise na K kod tih udruzenja za zastitu zivotinja.. Ok, ok nisam ja za satiranje zivotinja, ali brate da stavis zivotinju ispred coveka.. To mi je udruzenje za fanatike i za bogatase koji pokusavaju da podignu svoj rejting u drustvu..

''Kao treba nesto da ucinimo dobro.. Mozda da doniramo bolnicki materijal.. Hm? Ali tako cu doci u kontakt sa ljudima, oni su prljavi i ssiromasni.. Neee.. Eto boricu se za prava zivotinja.. One su slatke.. a i tako su slatke na bundi..'' etc.

--------------------
user posted image
+Quote Post

2 Pages  1 2 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
4 User(s) are reading this topic (4 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members: