Takmicenja, Moje misljenje o njima.
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Takmicenja, Moje misljenje o njima.
FootyStOrM |
Aug 24 2007, 05:08 PM
|
Group: Članovi Joined: 28-February 07 Member No.: 458 Status: Učenik MGa |
QUOTE(Grashak @ Aug 23 2007, 01:47 PM) ne, to je bilo iz licnog neiskustva -------------------- Murphyevo ZLATNO pravilo: Onaj ko ima ZLATO stvara pravila.
Ako iz prve ne uspes, unisti svu evidenciju da si pokusao. |
Kuzman |
Aug 26 2007, 06:04 PM
|
Group: Članovi Joined: 19-February 07 Member No.: 450 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Kuzmanovic Marko Škola/Razred: 07D |
Grashak
Ti si navela da je druzenje poenta, kao i odlazak od kuce na par dana. A sta je sa petnicom(kao primer)? Da li tu ima ljudi koji te nece ocrnjivati zbog toga sto cenis intelektualni rad a ne shabana shaulica. I bices van kontrole roditelja. Mozes ti da pricas protiv mog stava, ali bez obrazlozenja. Ti si u sustini rekla da ti je tamo lepo i da zato ides. -------------------- |
Sonix |
Aug 26 2007, 09:38 PM
|
Group: Članovi Joined: 1-June 07 From: Kladovo Member No.: 524 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Filip Zafiroski Škola/Razred: MG/ IIIe |
Eh takmichenja, ja to dozivljavam kao merilo mog znanja... Naravno, zelim i stipendiju za dobre univerzitete ... Po obichaju, kad dobijem zadatke, pochinje trema od neki petnestak min, ali posle toga sve ide opushteno... Nekada se toliko uzivim u zadatke (jer nekad su bash cool) da i zaboravim da sam na takmichenju... Geometrija me smara tako da jedino zbog toga nisam uspeo ove god. na republicko da stignem (jer geometriju slabo znam) ali zadatke koje nisu iz goemetrije radim lako ... Dakle takmichenje za mene predstavlja neku zabavu, put do stipendije, put da se istaknem i da otkrijem koliko ustvari znam...
-------------------- Like a shadow, without voice, Im here...
|
^_NiN0_^ |
Aug 26 2007, 10:18 PM
|
Moderator Group: Moderatori Joined: 29-January 06 Member No.: 4 Status: Učenik MGa |
QUOTE Dakle takmichenje za mene predstavlja neku zabavu, put do stipendije, put da se istaknem i da otkrijem koliko ustvari znam... Predstavljaju zabavu, ali to koliko znas ne bas uvek. Zar ne znas i sam da moze da ti se desi da si neispavan, ili mozda dekocentrisan. Uradis lose, i eto nista ne znas. Ali dobro, umeju takmicenja i da pokazu koliko znas . -------------------- Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin Yo-yo, yo-yo, yo Yo!hambin, Yo!hambina, Yo!hambiiina (Mala matura deca kokaina® Velika matura deca Yo!hambina) |
Devojka sa mesecom u očima |
Aug 26 2007, 10:56 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-August 07 From: in front of computer :D Member No.: 608 Status: Van MGa Škola/Razred: (jedina) gimnazija (u ovom gradu) II |
QUOTE(Sonix @ Aug 26 2007, 09:38 PM) I ti idesh u MG???? Ja mislim da si trebao da imash dobar razlog da dodjesh u MG (pogotovu iz Kladova)... npr. makar jedno republichko... ja ako se dobro razumem... na fizici teshko da si bio, na hemiji mozda... eventualno na informatici... Mislim... malo chudan izbor shkole... to je sve. Nishta lichno... -------------------- Good
Thank goodness there are people like you in the world! You are tolerant and conscious of others, and people are generally drawn to your kind open demeanor. You give help when it is needed and enjoy the happiness of others. Sometimes you may have bad days, but you try not to take it out on other people. Your goodness inspires people to be the same way, and you know that your friends will do the same things for you that you do for them. |
FootyStOrM |
Aug 26 2007, 10:59 PM
|
Group: Članovi Joined: 28-February 07 Member No.: 458 Status: Učenik MGa |
QUOTE(sleeping beauty @ Aug 26 2007, 11:56 PM) I ti idesh u MG???? Ja mislim da si trebao da imash dobar razlog da dodjesh u MG (pogotovu iz Kladova)... npr. makar jedno republichko... ja ako se dobro razumem... na fizici teshko da si bio, na hemiji mozda... eventualno na informatici... Mislim... malo chudan izbor shkole... to je sve. Nishta lichno... yes, majke mi... ali mozda ispadne i dobro... -------------------- Murphyevo ZLATNO pravilo: Onaj ko ima ZLATO stvara pravila.
Ako iz prve ne uspes, unisti svu evidenciju da si pokusao. |
Kuzman |
Aug 27 2007, 12:42 AM
|
Group: Članovi Joined: 19-February 07 Member No.: 450 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Kuzmanovic Marko Škola/Razred: 07D |
Matematicka nije takmicarska koliko god da ka tome tezila!
Ima dece koja su bila u 7. i 8. u mg i koji nisu prosli na opstinsko. TAKMICENJE NIJE ZNANJE, NI PAMET!. -------------------- |
Sonix |
Aug 27 2007, 01:27 AM
|
Group: Članovi Joined: 1-June 07 From: Kladovo Member No.: 524 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Filip Zafiroski Škola/Razred: MG/ IIIe |
QUOTE(sleeping beauty @ Aug 26 2007, 10:56 PM) I ti idesh u MG???? Ja mislim da si trebao da imash dobar razlog da dodjesh u MG (pogotovu iz Kladova)... npr. makar jedno republichko... ja ako se dobro razumem... na fizici teshko da si bio, na hemiji mozda... eventualno na informatici... Mislim... malo chudan izbor shkole... to je sve. Nishta lichno... Cekaj a shto da ne idem??? Mozda jednostavno nisam hteo da osvojim takmichenje jer bio sam prvi na regionu ove god samo sa malo vezbanja,skoro nikako i imao sam 82 na arhimedes... A da sam hteo da dobijem nagradu na republicko mogo sam lepo da sednem i da uchim i osvojio bih... A razlog jeste taj da zelim da zavrshim fax u inostranstvu.... This post has been edited by Sonix: Aug 27 2007, 01:27 AM -------------------- Like a shadow, without voice, Im here...
|
Iva |
Aug 27 2007, 08:59 AM
|
Group: Članovi Joined: 30-June 06 Member No.: 71 Status: Van MGa |
Kako mozes da kazes "nista licno" posle onakvog priseravanja na njegov racun?
-------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
tijana |
Aug 27 2007, 11:22 AM
|
Group: Članovi Joined: 24-March 07 Member No.: 479 Status: Učenik MGa Škola/Razred: 4e |
QUOTE(sleeping beauty @ Aug 26 2007, 11:56 PM) I ti idesh u MG???? Ja mislim da si trebao da imash dobar razlog da dodjesh u MG (pogotovu iz Kladova)... npr. makar jedno republichko... ja ako se dobro razumem... na fizici teshko da si bio, na hemiji mozda... eventualno na informatici... Mislim... malo chudan izbor shkole... to je sve. Nishta lichno... Izvini molim te...Sto ne bi isao u Mg?...NIje ti potrebno da si bio na mali milion takmicenja da bi isao u Mg..To se na prijemnom ne gleda.Ajde dodji u mg pa pitaj ko je upisao a da nije ni na jednom takmicenju bio i ne ide ni kad je upisao.u cemu je tvoj problem? -------------------- Happiness comes from inside.....
|
Grashak |
Aug 27 2007, 12:26 PM
|
Group: Članovi Joined: 16-March 06 From: drugi sprat, 4 vrata desno!111 Member No.: 42 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: IVc i dalje kooonza BWEEEEEEE |
QUOTE(Kuzman @ Aug 26 2007, 06:04 PM) Grashak Ti si navela da je druzenje poenta, kao i odlazak od kuce na par dana. A sta je sa petnicom(kao primer)? Da li tu ima ljudi koji te nece ocrnjivati zbog toga sto cenis intelektualni rad a ne shabana shaulica. I bices van kontrole roditelja. Mozes ti da pricas protiv mog stava, ali bez obrazlozenja. Ti si u sustini rekla da ti je tamo lepo i da zato ides. hmmm.. decko, isla sam u petnicu i na slicne stvari dok si ti jos bio u pelenama! ne, nego ,opzbiljno, zar ti ne bi ugrabio SVAKU mogucu priliku da odes negde? znaci petnica, kampovi, takmicenja... *** ja sam u osnovnoj imala toliko aktivnosti da skoro nikad nisam bila kod kuce... (i BTW u petnicu ne moze da se ide u osnovnoj) da, a da ne pricam o tome koliko izostajes iz skole, pa celo drugo polugodiste te profesori ni ne vide, zbog priprema, takmicenja, kurcheva palcheva... (mada ko sto sam saznala ove godine, to ne mora uvek biti tako dobro ) ja ne pricam protiv tvog stava ja izlazem SVOJ... ili je to mozda zabranjeno? Zasto moj stav ima manje obrazlozenja nego tvoj? Pazi, to je totalno indvidualna stvar, jer recimo je se aposlutno slazem sa stvarima koje si ti naveo, ali stvari koje sam ja navela su mi bitnije... mozda si ti jednostavno pesimista a ja optimista... QUOTE(sleeping beauty @ Aug 26 2007, 10:56 PM) I ti idesh u MG???? Ja mislim da si trebao da imash dobar razlog da dodjesh u MG (pogotovu iz Kladova)... npr. makar jedno republichko... ja ako se dobro razumem... na fizici teshko da si bio, na hemiji mozda... eventualno na informatici... Mislim... malo chudan izbor shkole... to je sve. Nishta lichno... lol hemija... ljudi koji vole hemiju ne idu u MGe (obicno ) NEgo sto se toga tice, MG je fantastican izbor skole za bilo koju osobu, ako ni zbog cega drugog, utice na tvoja razmisljanja , logiku, whatever... A postoje ljudi koji su umetnici ili muzicari i nemaju veze sa matisom isl pa su upisali MG.... Tako da... -------------------- You spin me right round baby, Right round! Weeeee!!
|
calamity |
Aug 27 2007, 02:21 PM
|
Group: Članovi Joined: 4-April 07 From: Cambridge, MA, USA Member No.: 491 Status: Van MGa Škola/Razred: MIT junior, RAF alumna, Grobarska alumna |
Stasja, ponekad me zaista odushevljavash
Neeeemoj da si se uobrazila, rekla sam ponekad |
Iva |
Aug 27 2007, 03:07 PM
|
Group: Članovi Joined: 30-June 06 Member No.: 71 Status: Van MGa |
@Grashak: imaš LNŠ u osnovnoj
And, prva na republičkom iz hemije je bila MG al' znam da "vi" inače baš ne gotivite hemiju.. -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
SANDRA |
Aug 27 2007, 04:36 PM
|
Group: Članovi Joined: 1-February 07 Member No.: 420 Status: Učenik MGa Škola/Razred: Matematicka gimnazija III d |
U mg ima raznih ljudi i bas zato je lepo jer mozes uvek o necemu da pricas! Hemija nije omiljena ali ima ljudi koji je vole i kapiraju tako da je sve super! Takmicenja i Petnica su super zbog druzenja i toga sto te niko nece gledati kao kretena zato sto zelis da naucis vise nego ono sto pise u knjizi ili da ucis uopste!
|
Grashak |
Aug 27 2007, 11:34 PM
|
Group: Članovi Joined: 16-March 06 From: drugi sprat, 4 vrata desno!111 Member No.: 42 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: IVc i dalje kooonza BWEEEEEEE |
QUOTE(calamity @ Aug 27 2007, 02:21 PM) aaaa no going back... what's said is said iskoristicu ovo protiv tebe u bilo KOJOJ mogucoj situaciji.. oops, stres na pogresnoj rechi! .. u BILO kojoj mogucoj situaciji! -------------------- You spin me right round baby, Right round! Weeeee!!
|
^_NiN0_^ |
Aug 27 2007, 11:37 PM
|
Moderator Group: Moderatori Joined: 29-January 06 Member No.: 4 Status: Učenik MGa |
Grashak nemo' vise smaras sa tom afro frizurom
-------------------- Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin Yo-yo, yo-yo, yo Yo!hambin, Yo!hambina, Yo!hambiiina (Mala matura deca kokaina® Velika matura deca Yo!hambina) |
tijana |
Aug 28 2007, 07:47 PM
|
Group: Članovi Joined: 24-March 07 Member No.: 479 Status: Učenik MGa Škola/Razred: 4e |
A sta ti sleeping beauty podrazumevas pod pravim takmicarima kad mozes tako da pricas?Kad je vecina takmicara koji idu na matu isla ili jos uvek ide na arhimedes....Malo si nepovezana...
-------------------- Happiness comes from inside.....
|
Grashak |
Aug 28 2007, 08:14 PM
|
QUOTE(sleeping beauty @ Aug 28 2007, 07:36 PM) Znash da ti kazem ja neshto: ti nisi mogao da uradish chuda na takmichenjima samo jer si to hteo. E pa vala stvarno si preterao. Da bi neshto uradio treba da imash kliker, da radish koliko je to moguce i da imash dobre profe... E pa sad da ja tebi kazem... ja ovo zadnje nisam imala, al sam ipak uradila vishe od tebe... i ako se ti zadovoljavash nekim prvim ili petim mestom na okruznom... onda nemam rechi... I da, nema niko da nije hteo... svi su hteli ali nisu uspeli. A arhimedes i nije takmichenje... dobijesh zbirku sa nekim boza zadacima, nabubash ih napamet i eto tebi uspeha... PS. Nauchi padeze Sa takvim se nikada necesh uklopiti medju Beogradjane wow, cemu toliki agro tztztz... hvala bogu da svi hoce da uspeju medjutim kljucno je ovo naredno sto kaze "A da sam hteo da dobijem nagradu na republicko mogo sam lepo da sednem i da uchim i osvojio bih..." eeee u tom cucu grmi zec taj deo gde sednes i ucis... mislim nemoj mi reci da si se ti rodila znajuci matematiku/fiziku/whatever... posto ako jesi molim te reci mi sta j etvoj majka jela dok te je nosila u stomaku da se i ja tim hranim kad budem trudna edit: zaboravila sam nesto da dodam spec za ljubu => This post has been edited by Grashak: Aug 28 2007, 08:15 PM -------------------- You spin me right round baby, Right round! Weeeee!!
|
Devojka sa mesecom u očima |
Aug 28 2007, 10:25 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-August 07 From: in front of computer :D Member No.: 608 Status: Van MGa Škola/Razred: (jedina) gimnazija (u ovom gradu) II |
@grashak: E gledaj... nisam se rodila nauchena, ali sam se sigurno rodila sa predispozicijama . Samo radim ono shto mi najbolje ide. A to su fizika i matematika.
@Sonix: Uzivaj u MG. I takmichi se malo , ako stvarno mislish da dodju do izrazaja tvoje vrednosti i da uspesh da dobijesh stipendiju i odesh u inostranstvo. E al' sve to nece biti moguce, ako prvog dana ne stignesh pola sata ranije u shkolu da zauzmesh zadnju klupu , tako pravac shkola -------------------- Good
Thank goodness there are people like you in the world! You are tolerant and conscious of others, and people are generally drawn to your kind open demeanor. You give help when it is needed and enjoy the happiness of others. Sometimes you may have bad days, but you try not to take it out on other people. Your goodness inspires people to be the same way, and you know that your friends will do the same things for you that you do for them. |
Kuzman |
Aug 28 2007, 10:44 PM
|
U kom smislu si se rodila sa predispozicijama?
Ako ciljas na inteligenciju, ima mnogo jako pametnih ljudi koji nisu prirodnjaci. Ako mislis na to da su te roditelji ili neko usmeravali to nisu predispozicije. BAs me zanima koje su to stvari sa kojima se rodis, a ne razvijas, koje te usmeravaju ka prirodnim naukama. I shvati ne vole svi takmicenja. OStavi decka na miru. -------------------- |