Petnica
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Petnica
Šaban cepa matiš |
Jan 3 2008, 01:00 PM
|
Group: Blokirani Joined: 30-December 07 Member No.: 828 Status: Učenik MGa |
-------------------- Ključ je u umerenosti...
Da imam 2 života oba bih dao tebi... Svima je život keva,a nekome je keva kurva... Ubi,zakolji da šiptar ne postoji!! |
^_NiN0_^ |
Jan 3 2008, 01:08 PM
|
Moderator Group: Moderatori Joined: 29-January 06 Member No.: 4 Status: Učenik MGa |
Razumeces kada porastes posto vidim da jos nisi
-------------------- Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin Yo-yo, yo-yo, yo Yo!hambin, Yo!hambina, Yo!hambiiina (Mala matura deca kokaina® Velika matura deca Yo!hambina) |
LoshMeeBre |
Jan 3 2008, 01:38 PM
|
Neko mudo Group: Članovi Joined: 28-January 06 From: MunZe Member No.: 3 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Milos Vucenovic Škola/Razred: Student ETFa |
-------------------- |
Pilulica |
Jan 8 2008, 02:26 PM
|
Group: Članovi Joined: 6-January 08 Member No.: 841 Status: Van MGa Ime i prezime: tara radovic Škola/Razred: peta gimnazija treci razred |
i ja bih kao trebalo da idem u petnicu ove godine..iz psihologije..nisam citala sta ste sve pisali na ovom topicu..ima toga puno,oprosticete mi..pa ako ima jos neko,neka se javne.. =)
-------------------- hodaj po sumi..
hodaj po stazi... ali na svoje dupence pazi dupence strada dok covek migne jer danas jebe ko koga stigne.. http://www.myspace.com/pilulica |
Iva |
Jan 9 2008, 04:40 PM
|
Group: Članovi Joined: 30-June 06 Member No.: 71 Status: Van MGa |
Ola.. čestitam
Ide jedan iz mojeg razreda na psihologiju . -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
PeDjA_91 |
Jan 15 2008, 12:18 PM
|
Group: Članovi Joined: 15-January 08 Member No.: 848 Status: Van MGa Ime i prezime: Predrag Marković Škola/Razred: Tehnička škola Zaječar |
PoZz, nisam ucenik vase skole ali nadam se da to nije neki problem Ove godine sam pozvan na seminar iz elektronike u petnici, pa me interesuje kakva su iskustva bivsih polaznika seminara elektronike I i da li neko ide ove godine iz elktronike I
|
pyost |
Jan 15 2008, 12:20 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
QUOTE(PeDjA_91 @ Jan 15 2008, 12:18 PM) Nikako -------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
Kuzman |
Jan 17 2008, 11:50 AM
|
Group: Članovi Joined: 19-February 07 Member No.: 450 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Kuzmanovic Marko Škola/Razred: 07D |
Ja znam da ide jedan moj drug iz razreda. Ako ti je pomoglo
-------------------- |
Šaban cepa matiš |
Jan 17 2008, 12:45 PM
|
QUOTE(Kuzman @ Jan 17 2008, 11:50 AM) Ko bre -------------------- Ključ je u umerenosti...
Da imam 2 života oba bih dao tebi... Svima je život keva,a nekome je keva kurva... Ubi,zakolji da šiptar ne postoji!! |
Kuzman |
Jan 17 2008, 05:08 PM
|
Group: Članovi Joined: 19-February 07 Member No.: 450 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Kuzmanovic Marko Škola/Razred: 07D |
Ognjen Markovic
-------------------- |
maxydelanoche |
Jan 17 2008, 06:44 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
QUOTE(PeDjA_91 @ Jan 15 2008, 01:18 PM) PoZz, nisam ucenik vase skole ali nadam se da to nije neki problem Ove godine sam pozvan na seminar iz elektronike u petnici, pa me interesuje kakva su iskustva bivsih polaznika seminara elektronike I i da li neko ide ove godine iz elktronike I To je Peeetnica, ne moze da bude lose, ffs. Samo opusteno... -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
Šaban cepa matiš |
Jan 17 2008, 11:37 PM
|
QUOTE(Kuzman @ Jan 17 2008, 05:08 PM) A da Ogi otišao u elektronce,ja se nadao da će na fiziku ,ali barem će moći da popravi sva 4 elektronska uređaja u Zimbabweu -------------------- Ključ je u umerenosti...
RZA |
Jan 19 2008, 12:31 AM
|
Njeno Ljubičanstvo Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 92 Status: Bivši učenik MGa |
QUOTE(Pilulica @ Jan 8 2008, 02:26 PM) i ja bih kao trebalo da idem u petnicu ove godine..iz psihologije..nisam citala sta ste sve pisali na ovom topicu..ima toga puno,oprosticete mi..pa ako ima jos neko,neka se javne.. =) Pricane su meni price o sisolog.... psihologiji... -------------------- cold
|
pyost |
Jan 19 2008, 01:50 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Koje bi mozda mogla da podelis sa nama?
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
username |
Jan 19 2008, 01:52 PM
|
Group: Članovi Joined: 29-September 07 Member No.: 684 Status: Bivši učenik MGa |
jel moze neko da mi objasni sta je petnica?
svi kazu istrazivacki centar za mlade, niko da objasni |
maxydelanoche |
Jan 21 2008, 01:14 AM
|
lol
Petnica ti je jedno mesto kod Valjeva. Sastoji se iz par zgradi medju kojima su nastavni centar, stacionar, kuhinja... U Petnici se odrzavaju razni seminari, a glavni su seminari za srednjoskolce... Oni se odvijaju po principu da ti mozes da se prijavis za neku od desetak oblasti (www.psc.ac.yu) svake godine, otprilike u oktobru, novembru... Salje se prijava sa popunjenim formularom, esejem na neku od zadatih tema, autobiografijom... Sve to pise u prijavi koja se okaci na sajt na jesen Oni pregledaju brdo prijava koje im stigne i pozovu one za koje zakljuce da zaiste zele da se obrazuju, rade i slicno. Sve o placanju seminara ima na toj prijavi, a mozda ima i na sajtu sada... Obicno odes, ako te pozovu, prvo na zimski seminar. Posle mogu i ne moraju da te pozovu na sledeci, naprimer prolecni seminar. Letnji, jesenji... Prve godine slusas predavanja, ucis razne stvari koje se ne uce, ili se uce tek kasnije u srednjoj skoli... Barem na fizici, tek druge godine (nakon sto se ponovo prijavis u jesen, dok za npr prolecni ne saljes nikakvu novu prijavu) radis projekat... Tooo vec ne mogu da opisujem... U svakom slucaju, jedno jako kool mesto gde upoznas gomilu kool ljudi, radis mnogo kool stvari... -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
RZA |
Jan 21 2008, 01:20 AM
|
Njeno Ljubičanstvo Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 92 Status: Bivši učenik MGa |
Forum
A mozes i ovde da postavis razna podpitanja.. Tu su ti polaznici.. i saradnik jedan.. caknut.. no fino je to.. Tako.. Mali je forum.. Al.. takvi kao vi, pitanjima, cete ga poboljsati -------------------- cold
|
maxydelanoche |
Jan 21 2008, 05:28 PM
|
Eeeee, ja sam tu registrovana (kazem ovo kao da imam RL )!
Kika, vide ti se gace. BTW, stiglo je stiglo je nja nja nja... Pismo ofc i ofc odmah poslat mail potvrde dolaska a sa porodicom i Razrednim cu tek da sredjujem -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Iva |
Jan 21 2008, 07:56 PM
|
Group: Članovi Joined: 30-June 06 Member No.: 71 Status: Van MGa |
Da i meni je stiglo
6-10 febr -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
maxydelanoche |
Jan 22 2008, 01:21 AM
|
Nama 22.-26. mart. Errr... /me proverava... Da da, jeste mart bas bih volela da znam sa kim smo jos na seminaru
-------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.