Omiljeni Pisac?koji Zanr Najvise Gotivite
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Omiljeni Pisac?koji Zanr Najvise Gotivite
Kurjak |
Aug 20 2006, 04:10 PM
|
Group: Članovi Joined: 27-June 06 From: ZUCERLI HILS Member No.: 69 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: MG / IVc |
QUOTE(maxydelanoche @ Jun 13 2006, 10:35 PM) Sidni Seldon, najbolji pisac svog zanra (mada ja zanrove i ne razlikujem). Zatim Gradimir Stojkovic ("Hajduk u Beogradu", "Sve moje gluposti" itd.). J.K. Rowling - "Harry Potter"... :-) I jos mnogo drugih pisaca i knjiga... Е јесте-Градимир разбија-све књиге су му ЕКСТРА !!!! -------------------- ШТО ЈЕ ЏАБА, ДУПЛО СЕ ПЛАЋА |
^_NiN0_^ |
Aug 20 2006, 06:02 PM
|
Moderator Group: Moderatori Joined: 29-January 06 Member No.: 4 Status: Učenik MGa |
E, da zaboravio sam da pomenem Gradu, i "Hajduka"
-------------------- Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin Yo-yo, yo-yo, yo Yo!hambin, Yo!hambina, Yo!hambiiina (Mala matura deca kokaina® Velika matura deca Yo!hambina) |
Legenda |
Aug 20 2006, 06:27 PM
|
Grafički dizajner Group: Saradnik Joined: 5-March 06 Member No.: 37 Status: Učenik MGa Škola/Razred: IV d |
QUOTE E, da zaboravio sam da pomenem Gradu, i "Hajduka" E,to su dobre knjige. |
milija |
Aug 20 2006, 07:30 PM
|
Group: Članovi Joined: 6-March 06 Member No.: 38 Ime i prezime: Milija Jovicic |
QUOTE(paydoman @ Jun 15 2006, 09:37 AM) Koliko mi je poznato (a jeste veoma jer sam citao) Aleksandar Dima nije napisao Robina Huda. Ali dibra preporuka i ja joj se pridruzujem QUOTE(Valkyrie @ Aug 18 2006, 12:18 AM) У последње време пишем нешто своје, па би ми читање књига пореметило концепте Иначе, фасцинирана сам античким трагедијама, обожавам да их читам! Такође, Мислим да је Дантеов "Пакао" једна од најбољих ствари које сам прочитала, поред "Хроника Амбера"... Mene Dante i nesto nije bas fascinirao, ima lepih misli u tragedijama U poslednje vreme citam istorijske romane, a i zaludjenik sam za to. Citam Dusana Baranina, i toplo ga preporucujem jer sam proveravao u razlicitim izvorima i njegovi likovi nisu izmisljeni nego su stvarno postojali (recimo hajduk Marinko Leovac). Verovali ili ne pola srpskih prezimena i porodica poticu sa Durmitora (podnozja, vrha ili okoline). Nabrojao bih i par prezimena, ali drugi put... Citam i Ivu Andrica, njega posebno ranije Agata. Dobrica Cosic: "Vreme smrti", Remarka - njegova dela su mi se strasno dopala. Prekjuce sam procitao Kamijevog stranca lepo del Zao mi je sto nisam mogao da nadjem sva dela Karla Maja na srpskom da procitam ali skupljam kolekciju na engleskom (njegova dela su nesto najuzbudljivije). Citao sam i Terija Praceta, knjige su mu odlicne. I za kraj preporuka: Njegos -------------------- Izadji i bori se
Zivot je kuchka, i ja sam makro. |
Sid |
Aug 20 2006, 09:36 PM
|
Group: Članovi Joined: 19-April 06 Member No.: 54 Status: Učenik MGa |
Da, Teri Pracetovi romani o disk svetu su odlicni.
Npr. Erik, kamionci itd. -------------------- The ultimate goal lies neither in victory nor in defeat.
|
pyost |
Aug 21 2006, 08:55 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Gnusna? U kom smislu gnusna? Knjiga je.. Fenomenalna..
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
Kurjak |
Aug 22 2006, 04:27 PM
|
Group: Članovi Joined: 27-June 06 From: ZUCERLI HILS Member No.: 69 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: MG / IVc |
QUOTE(pyost @ Aug 21 2006, 08:55 PM) Дај-инцести,инцести-перверзије-књига је НАСТРАНА-ал сад ,О укусима се на расправља. -------------------- ШТО ЈЕ ЏАБА, ДУПЛО СЕ ПЛАЋА |
Eli0t |
Aug 22 2006, 09:43 PM
|
Voodoo People Group: Administratori Joined: 25-January 06 Member No.: 1 Status: Bivši učenik MGa |
Knjiga je nikad jaca, a nastavak je jos bolji! (govorim o PLIV serijalu)
|
^_NiN0_^ |
Aug 22 2006, 09:46 PM
|
Moderator Group: Moderatori Joined: 29-January 06 Member No.: 4 Status: Učenik MGa |
O kojoj knjizi pricate ?
Yo!hambina, Yo!hambin Yo-yo, yo-yo, yo Yo!hambin, Yo!hambina, Yo!hambiiina (Mala matura deca kokaina® Velika matura deca Yo!hambina) |
Puzzler |
Aug 22 2006, 09:52 PM
|
Group: Članovi Joined: 2-July 06 Member No.: 74 Status: Van MGa Škola/Razred: MG/IIb (proud of it) |
Pesma Leda i Vatre
-------------------- |
Eli0t |
Aug 22 2006, 10:10 PM
|
Voodoo People Group: Administratori Joined: 25-January 06 Member No.: 1 Status: Bivši učenik MGa |
Iliti PLIV
|
Puzzler |
Aug 23 2006, 08:48 AM
|
Group: Članovi Joined: 2-July 06 Member No.: 74 Status: Van MGa Škola/Razred: MG/IIb (proud of it) |
A šta je ASVKG?
-------------------- |
Eli0t |
Aug 29 2006, 01:17 PM
|
Pojma nemam
|
pyost |
Aug 29 2006, 10:20 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
QUOTE(Kurjak @ Aug 22 2006, 05:27 PM) Meni je knjiga dobra jer bas toga ima - realnih situacija -------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
Kurjak |
Aug 30 2006, 04:47 PM
|
QUOTE(pyost @ Aug 29 2006, 10:20 PM) Па сад ако то тебе узбуђује ... -------------------- ШТО ЈЕ ЏАБА, ДУПЛО СЕ ПЛАЋА |
Legenda |
Aug 30 2006, 04:54 PM
|
Grafički dizajner Group: Saradnik Joined: 5-March 06 Member No.: 37 Status: Učenik MGa Škola/Razred: IV d |
|
^_NiN0_^ |
Aug 30 2006, 05:43 PM
|
Odnosno one slikovnice za dace, gde su likovi 3D
Laza_91 |
Aug 30 2006, 09:45 PM
|
Group: Članovi Joined: 20-May 06 Member No.: 63 |
Agata Kristi je super kad sam na odmoru recimo,a pre spavanje naravno Bajkeeee Salim se...Pred spavanje...
|
Kurjak |
Aug 31 2006, 04:45 PM
|
QUOTE(Dex @ Aug 30 2006, 04:54 PM) Ја не умем да читам-зато само гледам слике! Зато је читам,пардон,гледам,часописе типа плејбој... А ти,наставиш ли овако ,никад више ништа нећеш прочитати- ОСТАЋЕШ БЕЗ ОЧИЈУ !!! -------------------- ШТО ЈЕ ЏАБА, ДУПЛО СЕ ПЛАЋА |
Eli0t |
Aug 31 2006, 04:47 PM
|
Kurjache, nemoj da pretis, da ne bi bio ponovo banovan (ovoga puta dozivotno). Mi smo te vec previse tolerisali do sada, ali ovo ti je poslednja opomena (da, to je pretnja)
|