Republicko Iz Mate
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Republicko Iz Mate
pyost |
Mar 31 2008, 01:42 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
QUOTE(NE0 @ Mar 30 2008, 11:34 PM) Hej, uradio sam ga ja Samo sto velika kazaljka na satu u mom glavi ne ide kontinuirano, vec se pomeri za 6° svakog punog minuta Pa onda i nema mnogo resenja -------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
NE0 |
Mar 31 2008, 01:48 PM
|
Group: Članovi Joined: 5-February 08 Member No.: 871 Status: Van MGa Ime i prezime: Nemanja Škola/Razred: Gimnazija: "Isidora Sekulic" ,Novi Sad |
OK,salim se samo, ali mi je cudno kako je tako malo njih uradilo taj zadatak.
|
NE0 |
Mar 31 2008, 01:50 PM
|
Group: Članovi Joined: 5-February 08 Member No.: 871 Status: Van MGa Ime i prezime: Nemanja Škola/Razred: Gimnazija: "Isidora Sekulic" ,Novi Sad |
|
pyost |
Mar 31 2008, 01:50 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
I ja, nije uopste toliko tezak zadatak... Mada, uvek posle takmicenja sve izgleda lako
-------------------- Baby, it's a violent world.
Teodoros |
Mar 31 2008, 02:10 PM
|
Group: Članovi Joined: 25-February 07 Member No.: 453 Ime i prezime: Teodor von Burg Škola/Razred: MG / VIIIa |
QUOTE(maxydelanoche @ Mar 31 2008, 01:24 PM) Okeeeeeeeej... nisu svi takvi geniji ^^ neces valjda da kazes da Drzavno takmicenje nije uspeh koji treba nagraditi mislim, stvarno - odakle ti zakljucak da sam TO mislio??? ALI, ako pogledas lestvicu: 1. III nagrada skolsko 2. II nagrada skolsko 3. I nagrada skolsko 4. III nagrada opstinsko 5. II nagrada opstinsko 6. I nagrada opstinsko 7. III nagrada okruzno 8. II nagrada okruzno 9. I nagrada okruzno 10. III nagrada drzavno 11. II nagrada drzavno 12. I nagrada drzavno SMOR ne racunam 13. III nagrada balkanijada 14. II nagrada balkanijada 15. I nagrada balkanijada 16. III nagrada olimpijada 17. II nagrada olimpijada 18. I nagrada olimpijada priznaces da postoji razlika izmedju nagrade br. 7. i br. 16. ma ustvari, misli sta oces. ako ocete da cekate i nadate se - izvolte! cestitke svima za 50. drzavno! |
pyost |
Mar 31 2008, 02:49 PM
|
Okaceni su zadaci sa resenjima:
http://www.bozidarevic.com/takmicenja/ -------------------- Baby, it's a violent world.
maxydelanoche |
Mar 31 2008, 03:47 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
QUOTE(Teodoros) mislim, stvarno - odakle ti zakljucak da sam TO mislio??? E pa tako zvuci i i dalje tako zvuci ... Mislim, svaka cast tebi sto si osvojao toliko nagrada po tim balkanijadama/olimpijadama, ali sigurno je da treba nagraditi i ucenike kojima je Drzavno teze nego "smor"... No NVM... Ja ionako ne mislim da su sve ove novcane stipendije preterano dobre kao nacin stimulacije ucenika na rad (sto ne znaci da se bunim, ali naprosto...)... QUOTE(Bouzou) Mada, uvek posle takmicenja sve izgleda lako Q4T -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
VIP <3 |
Mar 31 2008, 05:18 PM
|
Group: Članovi Joined: 7-February 07 Member No.: 425 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Tatjana Nikolic Škola/Razred: '90 IVd |
QUOTE(pyost @ Mar 31 2008, 02:42 PM) Hej, uradio sam ga ja Samo sto velika kazaljka na satu u mom glavi ne ide kontinuirano, vec se pomeri za 6° svakog punog minuta Pa onda i nema mnogo resenja Hahahah, ko da smo prepisivali -------------------- Opsti kriminal. |
Radinac |
Mar 31 2008, 05:48 PM
|
Group: Članovi Joined: 7-August 07 Member No.: 612 Ime i prezime: Cedomir Radinac |
QUOTE(Teodoros @ Mar 31 2008, 12:25 PM) sta se bre palite? ja sam za bronzu sa IMO-a dobio 10.000 DINARA, a za preostalih PET medalja sa medjunarodnih NISTA! a vi ocete za 3. nagradu na LOKALNOM pare. Slažem se da je sramota što tebe Fond za mlade talente (ili već neko drugi u ovoj državi) do sada nije novčano nagradio. Valjda će i njima jednom da se javi pa da to konačno urade.Ako ti je za utehu nisi jedini koji nije nagrađen za međunarodna takmičenja. Ali, ovde niko ne kuka što nije dobio kintu, i nisam primetio da iko ide na takmičenja zato što očekuje da će mu to biti plaćeno. Bar ja ne poznajem takve. Znam samo da su se takmičili i pre novčanih nagrada i da će to raditi i ubuduće bez obzira da li će ih dobiti, uostalom ni ti mi ne deluješ da se takmičiš zbog para. Čemu onda frka? QUOTE(Teodoros @ Mar 31 2008, 02:10 PM) priznaces da postoji razlika izmedju nagrade br. 7. i br. 16. ma ustvari, misli sta oces. ako ocete da cekate i nadate se - izvolte! Razlika postoji, ali to ne znači da treba potcenjivati one koji su postigli i takav uspeh. Sem toga, da si pažljivo čitao primetio bi da je NE0 pitao za svoju prošlogodišnju nagradu koja je po tvom rangiranju 10, a "priznaces da postoji razlika izmedju nagrade" br. 7. i br. 10. cestitke svima za 50. drzavno! I evo u nečemu da se složimo "cestitke svima za 50. drzavno!" gz This post has been edited by Radinac: Mar 31 2008, 05:50 PM -------------------- "True friends stab you in the front."
Oscar Wilde |
The snorks |
Mar 31 2008, 08:30 PM
|
Group: Članovi Joined: 23-June 07 Member No.: 542 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Matf / II |
QUOTE(Devojka sa mesecom u očima @ Mar 30 2008, 09:25 PM) Kad smo ushli u uchionicu ona dezhurna profesorka kazhe: "Veliki je uspeh shto ste i dowde doshli", a jedan lik (mislim da je bio u 2. A): "Meni to kazhu i na opshtinskom" Hehe...Kako je izgledala ta profesorka Ako je niska i ako joj je svaka 2. rec bila mislim ovde deco,to je moja razredna |
Cekaaa |
Mar 31 2008, 09:09 PM
|
Group: Članovi Joined: 1-July 06 Member No.: 73 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Mihajlo Cekic Škola/Razred: MG - IId |
cestitke svima koji su neshto uradili, ne znam ko je shta pisao dosad, mrzelo me da citam, ali mislim da su ovi koji su osvojili trecu nagradu ipak trebali da dobiju neke pare...(ja ) stvarno, nisu mi jasni, 20k dinara za prvu, 5k za drugu, a za trecu su treali barem 1-2k dinara da daju kad su vec davali za drugu... i pored toga shto za trecu nagradu nisu davali nishta, u drugom razred su podelili samo tri trece nagrade??? mislim wtf, mogli su josh barem 3-4 trece da podele... ne znam kakva je situacija u ostalim, ali stvarno su mogli malo bolje to da srede..
|
Devojka sa mesecom u očima |
Mar 31 2008, 10:03 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-August 07 From: in front of computer :D Member No.: 608 Status: Van MGa Škola/Razred: (jedina) gimnazija (u ovom gradu) II |
QUOTE(maxydelanoche @ Mar 31 2008, 03:47 PM) E pa tako zvuci i i dalje tako zvuci ... Mislim, svaka cast tebi sto si osvojao toliko nagrada po tim balkanijadama/olimpijadama, ali sigurno je da treba nagraditi i ucenike kojima je Drzavno teze nego "smor"... No NVM... Ja ionako ne mislim da su sve ove novcane stipendije preterano dobre kao nacin stimulacije ucenika na rad (sto ne znaci da se bunim, ali naprosto...)... Errrrrrrrrrrrr Ti omalowazhavash njegov uspeh bre!!!!!!!!!!!! To nije lepo!!!!! Kako niko ne mozhe da se pomiri s tim da postoje ljudi pametniji od njih i da su oni jednostawno bolji. Pihhhhhhhhhh kakaw mi je owaj nash narod... Inache (prawicu se da Teo owo ne chita )... Widela sam ga. Swi su mi rekli da izgleda blesawo i da je dosadan. Dechko je wodio zhiwu konwerzaciju i izgledao je kao da chwrsto stoji na zemlji. Shto mrzim ljude koji swima nalaze mane This post has been edited by Devojka sa mesecom u očima: Mar 31 2008, 10:09 PM -------------------- Good
Thank goodness there are people like you in the world! You are tolerant and conscious of others, and people are generally drawn to your kind open demeanor. You give help when it is needed and enjoy the happiness of others. Sometimes you may have bad days, but you try not to take it out on other people. Your goodness inspires people to be the same way, and you know that your friends will do the same things for you that you do for them. |
narziss |
Mar 31 2008, 10:07 PM
|
Group: Članovi Joined: 10-February 08 Member No.: 886 Status: Van MGa |
najjace je kad neko krene da ti spocitava o kulturi i onda ti kaze da te mrzi zato sto si ti nekulturan
uglavnom, oni se drze cvrsto onog 3+5+8+10 iz a i 1+2 iz b? This post has been edited by narziss: Mar 31 2008, 10:08 PM |
maxydelanoche |
Mar 31 2008, 10:13 PM
|
QUOTE(Devojka sa mesecom u očima @ Mar 31 2008, 11:03 PM) Errrrrrrrrrrrr Ti omalowazhavash njegov uspeh bre!!!!!!!!!!!! To nije lepo!!!!! Kako niko ne mozhe da se pomiri s tim da postoje ljudi pametniji od njih i da su oni jednostawno bolji. Pihhhhhhhhhh kakaw mi je owaj nash narod... Inache (prawicu se da Teo owo ne chita )... Widela sam ga. Swi su mi rekli da izgleda blesawo i da je dosadan. Dechko je wodio zhiwu konwerzaciju i izgledao je kao da chwrsto stoji na zemlji. Shto mrzim ljude koji swima nalaze mane ERRRRRRRRRR... I na ovoj i na nekim drugim temama sam napisala da je njegov uspeh zavidan. FFS! Ali bukvalno si napisala takav post da ti sada kazem "NE SERI ******"... Poenta je bila da je njegov post zvucao (i dalje zvuci) kao da on omalovazava uspeh ljudi koji stignu (zamisli) "samo" do Drzavnog... nabavi vecu dioptriju -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
Pera Detlic |
Mar 31 2008, 11:06 PM
|
Group: Članovi Joined: 14-February 07 From: D plejs ver aj liv Member No.: 442 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG/IVc |
Hoces reci omalowazawa?
This post has been edited by Pera Detlic: Mar 31 2008, 11:06 PM -------------------- Pritisni Alt+F4 za IQ test
|
Mar 31 2008, 11:15 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-August 07 From: in front of computer :D Member No.: 608 Status: Van MGa Škola/Razred: (jedina) gimnazija (u ovom gradu) II |
Ma sigurna sam da je bash to mislila (btw ja bih rekla omalowazHawa)
@maxy: ...Pa dechko ima bolje rezultate. Normalno da njemu drzhawno ne predstawlja neki problem (kao meni opshtinsko ) This post has been edited by Devojka sa mesecom u očima: Mar 31 2008, 11:15 PM -------------------- Good
Thank goodness there are people like you in the world! You are tolerant and conscious of others, and people are generally drawn to your kind open demeanor. You give help when it is needed and enjoy the happiness of others. Sometimes you may have bad days, but you try not to take it out on other people. Your goodness inspires people to be the same way, and you know that your friends will do the same things for you that you do for them. |
maxydelanoche |
Mar 31 2008, 11:26 PM
|
Pa slazem se, kazem ja, to je mnogo lepo, ofc da bismo svi voleli da je i nama tako ali ne znaci da sad treba da se duvaka na forumu ne kazem ja ni da se on namerno duvaka, samo postovi tako zvuce... a ne treba... nekima je i Okruzno veliki uspeh...
zaboga ja uspesnima smatram ljude koje NESTO u zivotu uopste zanima, a ne samo sede i bleje... I taaako. -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Mar 31 2008, 11:40 PM
|
Јооооој.... Немој као Кузман молим те
maxydelanoche |
Mar 31 2008, 11:44 PM
|
Sta kao Kuzman???
-------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Mar 31 2008, 11:46 PM
|
Пааааа... рецимо да има своје теорије