Exkurzija 2. I 3. Godine, zajedno ili...?
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Exkurzija 2. I 3. Godine, zajedno ili...?
username |
Sep 10 2008, 09:48 PM
|
Group: Članovi Joined: 29-September 07 Member No.: 684 Status: Bivši učenik MGa |
tako je! demokratija!
|
maca |
Sep 10 2008, 10:07 PM
|
Group: Članovi Joined: 11-January 08 Member No.: 846 Status: Učenik MGa Škola/Razred: IV B |
|
Neonkitza |
Sep 10 2008, 10:08 PM
|
Spammerkitza Group: Članovi Joined: 26-August 06 From: WoW Beta Member No.: 80 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Studentkinja ETF-a |
tako je turgon! ^^ ja se potpuno slazem...
|
maxydelanoche |
Sep 10 2008, 10:37 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
Ne ne ne, gledajte, vi ZELITE da idete u novembru, verujte mi
-------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
Neonkitza |
Sep 10 2008, 10:39 PM
|
Spammerkitza Group: Članovi Joined: 26-August 06 From: WoW Beta Member No.: 80 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Studentkinja ETF-a |
zasto bi zeleli da idemo tad? :S
|
maxydelanoche |
Sep 10 2008, 10:43 PM
|
Zaaato... kako neee znaaas ma veruj mi na rec
-------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
Neonkitza |
Sep 10 2008, 10:46 PM
|
prvo,o kakvom cimanju po ambasadama vi pricate?agencija je sjebala stvar i oni su krivi...u novembru nece biti snega zatos to bi isli pocetkom..i necu da idem da se smrzavam a da nas oni vucaraju po sugavim busevima -.-
|
maxydelanoche |
Sep 10 2008, 10:48 PM
|
maaa, kao prvo, u slucaju da se ide ipak od 30. kao sto je isplanirano ja moram odmah posle da se cimam sama za nesto drugo... ako bude u novembru ne moram. A ako trazite neku drugu ekskurziju u oktobru, najverovatnije bi se poklopilo sa tim sto imam... you know...
:/ -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Neonkitza |
Sep 10 2008, 10:50 PM
|
neces ti dobiti sa multi ulazima ako na to mislis nema teorije da ti to daju ako se tome nadas da ces dobiti sa ovim,tako da moras sigurno da se cimas...i da zoves 1oktobra u 6,7 ujutru i da se nadas da ces dobiti razgovor za taj mesec...tako je bilo meni za italiju
|
maxydelanoche |
Sep 10 2008, 10:56 PM
|
Znam da necu, ne moze kad se prvi put dobija sengenska da se dobije "multiulaz". I da, opcija je da se, mi koji idemo i na ekskurziju, 6. oktobra ujutru nacrtamo tamo da predamo dokumenta i da molimo boga da nam izdaju vize pre Olimpijade
i zato cete vi biti dobre duse i shvatiti da duboko duboooko u sebi imate iskrenu zelju da na ekskurziju idete u novembru -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Neonkitza |
Sep 10 2008, 10:58 PM
|
ne znam da li turisticka uopste moze biti multi
6 oktobra?ti shvatas da se razgovor zakazuje,a i to je jako tesko uraditi ja sam za italiju cekala jedno 2 meseca...3...jer se od prvog u mesecu zakazuju za taj mesec i ne mozes za sledeci (mada to je bilo samo za moju turisticku vizu...) |
maxydelanoche |
Sep 10 2008, 11:04 PM
|
Zakazivanja se rade za polovinu meseca koliko sam ukapirala recimo jos nisu pocela zakazivanja za drugu polovinu septembra... samo je verovatno fora da gomila ljudi non stop zove i pograbi termine istog dana kada pocnu zakazivanja turisticka moze biti multi ali npr austrijska ambasada ti ne bi dala na osnovu poziva iz druge zemlje, a italijanska bi dala, ali ne prvi put. i tako... i sve nas ovo navodi na sta? a da, na to da vi zelite ekskurziju u novembru
Neonkitza |
Sep 10 2008, 11:06 PM
|
imala sam vec 3 puta italijansku turisticku i nisam dobila multi
ja sam mislila da se rade za ceo mesec...sve u svemu MNOGO je tesko dobiti termin ali ovo je sjebala agencija...,njihov posao je da zakazu i da to odrade... @ilija:svaka viza se placa |
maxydelanoche |
Sep 10 2008, 11:14 PM
|
Ako vadis grupnu na ne znam koju foru onda tako kao ne mora. Znam da ovi najverovatnije nece placati kad nam budu svima vadili.
Ne znam sad za to multi, ovo sto sam ti napisala sam saznala preko telefona italijanske ambasade :/ o boze, kako me sve ovo **** u mozak, do juce nisam ni znala sta je sengenska viza... -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Neonkitza |
Sep 10 2008, 11:18 PM
|
u onih 309 evra spada pribavljanje sengenske vize ;P
|
Slovenatz |
Sep 10 2008, 11:29 PM
|
Group: Članovi Joined: 25-February 07 From: Šupak kosmosa Member No.: 454 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG-IIId |
Lepo pise da u troskove spada dobijanje vize... Ako su nam to naplatili mogli bi da nam to i obezbede.
-------------------- |
Neonkitza |
Sep 10 2008, 11:34 PM
|
pa hoce...samo ne kad su rekli...sto je totalno nefer -.-
|
Slovenatz |
Sep 11 2008, 08:41 AM
|
Group: Članovi Joined: 25-February 07 From: Šupak kosmosa Member No.: 454 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG-IIId |
Cim su oni ovako iznenadjeni sto ne mogu da dodju na red znaci da su se setili pre dva dana da zovu... Dosta drugih skola ide u Prag pa svi idu bez problema, samo se mi davimo. Sve u svemu ako budemo isli u novembru treba da nam daju neku nadoknadu, tipa +1 dan
-------------------- |
Neonkitza |
Sep 11 2008, 08:58 AM
|
pa da...oni sigurno i jesu zvali pre 2 dana...shitty agencija...
|
Hannibal Lecter |
Sep 11 2008, 11:55 AM
|
Group: Članovi Joined: 15-October 06 From: People's Democratic Republic of Konjarnik Member No.: 154 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Ilija Ivanišević Škola/Razred: Fizički fakultet, B smer, I godina, |
QUOTE(Neonkitza @ Sep 11 2008, 12:06 AM) imala sam vec 3 puta italijansku turisticku i nisam dobila multi ja sam mislila da se rade za ceo mesec...sve u svemu MNOGO je tesko dobiti termin ali ovo je sjebala agencija...,njihov posao je da zakazu i da to odrade... @ilija:svaka viza se placa Mislim da su sada grupne vize za srednjoskolce i studente besplatne. No nvm. Ja sam imao 3 puta italijasnku turisticku i svaki put je bila na multi Ali to je zato sto moji roditelji vise od 15 godina putuju za Italiju i ta sranja QUOTE(Slovenatz @ Sep 11 2008, 12:29 AM) Lepo pise da u troskove spada dobijanje vize... Ako su nam to naplatili mogli bi da nam to i obezbede. Igzekli. -------------------- And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul There walks a lady we all know Who shines white light and wants to show How everything still turns to gold And if you listen very hard The truth will come to you at last When all are one and one is all To be a rock and not to roll Svi me žele, a ja sam nedodirljiv! |