Odliv Mozga
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Odliv Mozga
kockica |
Feb 4 2009, 08:13 PM
|
Group: Članovi Joined: 12-August 08 Member No.: 1.082 Status: Van MGa |
|
calamity |
Feb 4 2009, 08:22 PM
|
Group: Članovi Joined: 4-April 07 From: Cambridge, MA, USA Member No.: 491 Status: Van MGa Škola/Razred: MIT junior, RAF alumna, Grobarska alumna |
Joj citala sam ovo jos kad je napisano... reakcija je bila tipa "Donesite pampers, ova zena se zesce pro**ala"...
Examples: QUOTE или правећи математичке моделе за финансијска тржишта, што је опет испод њиховог знања и талента QUOTE Математичко знање је важан елемент технолошког развоја, али то опет у смислу солидног познавања давно разрађених математичких техника од стране просека QUOTE грађани Србије би се, уместо тениса, будили у три ноћу да би пратили пренос математичке олимпијаде а Теодор фон Бург би био звезда „Гранда”. |
LoshMeeBre |
Feb 4 2009, 08:34 PM
|
Neko mudo Group: Članovi Joined: 28-January 06 From: MunZe Member No.: 3 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Milos Vucenovic Škola/Razred: Student ETFa |
VAU...
Ova zena me je odusevila.. Zaista... CEMU ovaj tekst Sve mi se cini da je na faxu bila jedva prosecna, uvalila se u politiku preko veze, ali ipak za bednu platu i sad bashuje studente i srednjoskolce koji dobijaju sirotinjsku ispomoc Zasto?? Inace volim te novinare koji umesto objektivnog, jednostavnog stila gruvaju nakindjureni, obojeni i prosecnom srbinu nerazumljiv tekst kako bi ga zapanjili i uvedili da je BAS to istina.. Moja omiljena spisateljica.. Toliko je dobra da je zasluzila da joj napravimo grupu na фЕЈСБУКУ.. Evo naslednice milke canic.. -------------------- |
Turgon |
Feb 4 2009, 10:17 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-February 07 From: Cambridge, UK Member No.: 424 Status: Van MGa Ime i prezime: Nikola Mrksic Škola/Razred: Trinity College, Cambridge 2014 |
QUOTE(LoshMeeBre @ Feb 4 2009, 09:34 PM) VAU... Ova zena me je odusevila.. Zaista... CEMU ovaj tekst Sve mi se cini da je na faxu bila jedva prosecna, uvalila se u politiku preko veze, ali ipak za bednu platu i sad bashuje studente i srednjoskolce koji dobijaju sirotinjsku ispomoc Zasto?? Inace volim te novinare koji umesto objektivnog, jednostavnog stila gruvaju nakindjureni, obojeni i prosecnom srbinu nerazumljiv tekst kako bi ga zapanjili i uvedili da je BAS to istina.. Moja omiljena spisateljica.. Toliko je dobra da je zasluzila da joj napravimo grupu na фЕЈСБУКУ.. Evo naslednice milke canic.. Ovo si jako lepo rekao -------------------- |
Hannibal Lecter |
Feb 4 2009, 10:27 PM
|
Group: Članovi Joined: 15-October 06 From: People's Democratic Republic of Konjarnik Member No.: 154 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Ilija Ivanišević Škola/Razred: Fizički fakultet, B smer, I godina, |
Ova zena je KOMPLETAN KRETEN...
eof -------------------- And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul There walks a lady we all know Who shines white light and wants to show How everything still turns to gold And if you listen very hard The truth will come to you at last When all are one and one is all To be a rock and not to roll Svi me žele, a ja sam nedodirljiv! |
maxydelanoche |
Feb 4 2009, 10:31 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
Lupeta zena.
Ali inace sam ja protiv tih novcanih nagrada... Nije da se bunim, ali zar ne bi bilo bolje da, kad vec hoce da trose pare na talente, ulazu direktno u kupovinu knjiga, placanje Doma onima koji npr zive u BG-u, a nisu odatle i slicno?! Uopsteno obezbedjivanje boljih uslova za rad. Mislim da bi to slalo malo smisleniju poruku :/ -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
Djole |
Feb 4 2009, 10:46 PM
|
Group: Članovi Joined: 24-February 07 From: Sindidun Member No.: 452 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Djordje Rosic Škola/Razred: MG / IVd |
Eh da znaju oni na sta mi trosimo nase stipendije
-------------------- no future for you
|
Turgon |
Feb 4 2009, 10:52 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-February 07 From: Cambridge, UK Member No.: 424 Status: Van MGa Ime i prezime: Nikola Mrksic Škola/Razred: Trinity College, Cambridge 2014 |
QUOTE(maxydelanoche @ Feb 4 2009, 11:31 PM) Lupeta zena. Ali inace sam ja protiv tih novcanih nagrada... Nije da se bunim, ali zar ne bi bilo bolje da, kad vec hoce da trose pare na talente, ulazu direktno u kupovinu knjiga, placanje Doma onima koji npr zive u BG-u, a nisu odatle i slicno?! Uopsteno obezbedjivanje boljih uslova za rad. Mislim da bi to slalo malo smisleniju poruku :/ Ma daj, kakvi uslovi, uslova imaju svi realno.... -------------------- |
SBS |
Feb 4 2009, 11:16 PM
|
Group: Moderatori Joined: 25-April 08 Member No.: 1.043 Status: Van MGa |
QUOTE Да их има, грађани Србије би се, уместо тениса, будили у три ноћу да би пратили пренос математичке олимпијаде а Теодор фон Бург би био звезда „Гранда”. prajsles inace mnogo interesantan tekst, cini mi se da bihcak i ja bolje napisao , al stvarno je prilicno bezveze i nema nikakvih argumenate ili bilo cega pametnog, u potpunosti se slazem sa Miskom . . . toliko je glup tekst da ga je besmisleno komentarisati . . . inace sam ja dobio debatu da ne treba davati novcane nagrade ucenicima edit: @Turgon: nemaju bas SVI uslove i nemju SVi, odnosno NIKO, uslove kao Teodr i mislim da se preko ove teme moze razotkriti indetitet kockice . . . This post has been edited by SBS: Feb 4 2009, 11:18 PM -------------------- зашто цитирати песму, кад једноставно можеш рећи своје мишљење: " Не волим кнедле са шљивама"!!!
Now i wanna sniff some glue! |
Turgon |
Feb 4 2009, 11:26 PM
|
QUOTE(SBS @ Feb 5 2009, 12:16 AM) prajsles inace mnogo interesantan tekst, cini mi se da bihcak i ja bolje napisao , al stvarno je prilicno bezveze i nema nikakvih argumenate ili bilo cega pametnog, u potpunosti se slazem sa Miskom . . . toliko je glup tekst da ga je besmisleno komentarisati . . . inace sam ja dobio debatu da ne treba davati novcane nagrade ucenicima edit: @Turgon: nemaju bas SVI uslove i nemju SVi, odnosno NIKO, uslove kao Teodr i mislim da se preko ove teme moze razotkriti indetitet kockice . . . Ma daj, pod uslove ne pricam dal neko ima casove...ko hoce da radi uvek moze da radi sam i postigne sta oce....slaba motivacija je jedini problem.... -------------------- |
SBS |
Feb 5 2009, 12:02 AM
|
Npr. sistem takmicenja iz fizike SIGURNO NE postice ucenike . . .
-------------------- зашто цитирати песму, кад једноставно можеш рећи своје мишљење: " Не волим кнедле са шљивама"!!!
maxydelanoche |
Feb 5 2009, 12:18 AM
|
QUOTE(Turgon @ Feb 4 2009, 11:52 PM) Nije bas tako jeste da je najcesce motivacija za rad problem, ali mislim da bi te vise konkretno na ucenje fizike podstakao nacin rada poput onog u Petnici, pre nego tih 40 do 80 hiljada. Izvini ako gresim QUOTE(SBS @ Feb 5 2009, 01:02 AM) Igzekli. -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
Turgon |
Feb 5 2009, 12:46 AM
|
QUOTE(maxydelanoche @ Feb 5 2009, 01:18 AM) Nije bas tako jeste da je najcesce motivacija za rad problem, ali mislim da bi te vise konkretno na ucenje fizike podstakao nacin rada poput onog u Petnici, pre nego tih 40 do 80 hiljada. Izvini ako gresim Igzekli. Pa rad u Petnici sam po sebi me ne stimulise uopste....vise ta atmosfera, koja sa uslovima nema nikakve veze....a ni pare nemaju veze sa motivacijom, makar meni.... -------------------- |
SBS |
Feb 5 2009, 01:04 AM
|
znaci rad u Petnici iz fizike nije uopste na zavidnom nivou, bar samostalan, mislim ima zanimljivih predavanja, al npr. letnji seminar iz fizike moze da se nazove "Kako napisati izvestaj koji ce savrseno zadovoljiti 10 ljudi" !
-------------------- зашто цитирати песму, кад једноставно можеш рећи своје мишљење: " Не волим кнедле са шљивама"!!!
Turgon |
Feb 5 2009, 11:36 AM
|
Ma dobro, al ako njih zadovoljis, onda je velika verovatnoca da ti je dobar izvestaj
-------------------- |
SBS |
Feb 5 2009, 11:53 AM
|
lol, da
tek sam sad izvalio da se tekst zove "Odliv mozga" , jedino je mozda autorka imala odliv mozga kroz uhogrlonos, pa je napisala takav tekst -------------------- зашто цитирати песму, кад једноставно можеш рећи своје мишљење: " Не волим кнедле са шљивама"!!!
OGIxD |
Feb 5 2009, 12:05 PM
|
Group: Članovi Joined: 15-March 08 From: Beograd Member No.: 963 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Ognjen Markovic Škola/Razred: 4D |
lol, kakav tekst
|
maxydelanoche |
Feb 5 2009, 12:35 PM
|
QUOTE(Turgon @ Feb 5 2009, 01:46 AM) Pa rad u Petnici sam po sebi me ne stimulise uopste....vise ta atmosfera, koja sa uslovima nema nikakve veze....a ni pare nemaju veze sa motivacijom, makar meni.... QUOTE(SBS @ Feb 5 2009, 02:04 AM) znaci rad u Petnici iz fizike nije uopste na zavidnom nivou, bar samostalan, mislim ima zanimljivih predavanja, al npr. letnji seminar iz fizike moze da se nazove "Kako napisati izvestaj koji ce savrseno zadovoljiti 10 ljudi" ! Hm cudna mi cuda... se ne slazem sa vama al' nvm. Poenta je da bar ne bi trebalo da cist novac kao motivise ljude da rade... A mozda bi i trebalo? -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
SBS |
Feb 5 2009, 01:12 PM
|
Mislim ko kaze da ga ne motivise novac laze! Bas sam gledao danas na CNN kako debatuju da li treba davati bonus pare(reda velicine miliona) bankarima koji donose velike pare bankama, a te banke su dobilie milijarde od vlade SADa da ne bi banrotirale, a izmedju ostalog su bankrotirale zbog losih odluka nekih bankara, al i losih zakona itd. itd., tako da mislim "Zbog para se okrece svet"
Djole |
Feb 5 2009, 01:28 PM
|
Group: Članovi Joined: 24-February 07 From: Sindidun Member No.: 452 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Djordje Rosic Škola/Razred: MG / IVd |
Jel mi se samo cini da je tema ovog clanka (ako se zanemari stil pisanja i slicno) vrlo bliska sa onime sto prica Soc? Pljuckanje po medaljama i komunisticki legacy nagradjivanja nestvarnih uspeha?
-------------------- no future for you
|