Stipendija Grada Beograda
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Stipendija Grada Beograda
maxydelanoche |
Apr 1 2009, 01:55 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
QUOTE(Hannibal Lecter @ Apr 1 2009, 11:45 AM) FFS, samo informisem ljude, da bi znali na vreme... Calm down, people. Izvadila sam danas sve sto je potrebno. Fazon je da vam NE TREBA LICNA KARTA, vec je dovoljna samo potvrda da ste predali dokumenta za licnu. Znaci spremite izvod, drzavljanstvo, uplatnice za takse i roditeljeva licna karta i predate ta dokumenta da bi vam izdali licnu i slikaju vas i skeniraju otisak prsta i sl. TADA vam daju potvrdu da ste predali ta dokumenta i sa tom potvrdom mozete dobiti potvrdu o prebivalistu u Ljermontovoj (ujutru guzva, danas oko 13h prazno). Jasno? Znaci moze sve za jedan dan da se zavrsi. A za to cekanje od pola pet... Ziva istina, osim ako se snadjete ^^ fazon je da oni zavrse sve te sto su cekali od pola pet (i usli u osam) do podneva, a posle mozete lako da udjete ako se sazali na vas dezurni ili vec preko neko veze Ako nesto nije jasno, pitajte dok mi je secanje jos sveze od danasnje torture. -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
Hannibal Lecter |
Apr 1 2009, 02:49 PM
|
Group: Članovi Joined: 15-October 06 From: People's Democratic Republic of Konjarnik Member No.: 154 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Ilija Ivanišević Škola/Razred: Fizički fakultet, B smer, I godina, |
Maro odnosilo se na situaciju, drzavu, birokratiju
Ne na tebe koja si postovala obavestenje na vreme E pa onda ce to dosta pojednostaviti svu proceduru, necu morati da se cimam i da "sve radim u poslednji cas" sto mi stalno kaze MSO kad joj trazim neki dokument -------------------- And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul There walks a lady we all know Who shines white light and wants to show How everything still turns to gold And if you listen very hard The truth will come to you at last When all are one and one is all To be a rock and not to roll Svi me žele, a ja sam nedodirljiv! |
maxydelanoche |
Apr 1 2009, 02:54 PM
|
QUOTE(Hannibal Lecter @ Apr 1 2009, 03:49 PM) Inace se stvarno spremi za kampovanje ispred MUP/SUP-a cega god od rane zore... Mislim, u Borci npr nema guzve, ali zato sto im sistem ne radi vec nedelju dana, pa ni ne primaju zahteve -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
Hannibal Lecter |
Apr 1 2009, 02:56 PM
|
Group: Članovi Joined: 15-October 06 From: People's Democratic Republic of Konjarnik Member No.: 154 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Ilija Ivanišević Škola/Razred: Fizički fakultet, B smer, I godina, |
Da cuo sam od drugarice da su njoj rekli da dodje ujutru u pola 5 i kad se ona izbecila i pitala ih "KAD?" oni su je pogledali ko da je retardirana i ko debilu joj objasnili "u pola 5, sta vam nije jasno"
Tako da.... Al dobro trebace mi licna pre ili kasnije moram da je izvadim -------------------- And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul There walks a lady we all know Who shines white light and wants to show How everything still turns to gold And if you listen very hard The truth will come to you at last When all are one and one is all To be a rock and not to roll Svi me žele, a ja sam nedodirljiv! |
maxydelanoche |
Apr 1 2009, 03:09 PM
|
E, ali ja ne mogu da verujem kakve sam srece, em sam uspela sve da zavrsim za jedan dan, em... JUCE je proslo tacno tri godine otkako sam prijavljena u Beogradu
BTW, zaboravih da napomenem da su takse za licnu sve ukupno nesto preko 1200 dinara, a za sve ostalo nula, ako napomenete da uzimate zbog regulisanja stipendije/edukacije blabla. -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Hannibal Lecter |
Apr 1 2009, 03:14 PM
|
pa cek kako si onda dobila stipendiju prosle godine
i gde si bila prijavljena pre, wtf borca je beograd, makar u teoriji -------------------- And as we wind on down the road
maxydelanoche |
Apr 1 2009, 03:16 PM
|
Zasto ti je prva asocijacija da ima veze sto zivim u Borci? Nisam nigde pre bila prijavljena (long story ^^), a prosle godine sam im na onom neformalnom prijavnom listu obrazlozila zasto nisam nigde bila prijavljena i prilozila jos par dokumenata tipa od roditelja i potvrdu od Osnovne i tako
-------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
VIP <3 |
Apr 1 2009, 04:05 PM
|
Group: Članovi Joined: 7-February 07 Member No.: 425 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Tatjana Nikolic Škola/Razred: '90 IVd |
Prilozi ti njima sve to opet, zato sto ni sad ne ispunjavas formalno taj uslov, kao ni prosle godine, posto ti treba tri godine do datuma objavljivanja konkursa
-------------------- Opsti kriminal. |
maxydelanoche |
Apr 1 2009, 04:09 PM
|
ti bas umes da pokvaris zabavu ma nece praviti problem za 15 dana :0) -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
VIP <3 |
Apr 1 2009, 04:12 PM
|
Group: Članovi Joined: 7-February 07 Member No.: 425 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Tatjana Nikolic Škola/Razred: '90 IVd |
QUOTE(maxydelanoche @ Apr 1 2009, 05:09 PM) partibrejker ^^ nemoj da se ljutis, ja sam samo na vreme istakla obavestenje -------------------- Opsti kriminal. |
maxydelanoche |
Apr 1 2009, 04:16 PM
|
ma oket, fala sto si mi skrenula paznju iako nemam nameru ijedan vise dokument da jurim
-------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
SBS |
Apr 11 2009, 12:05 AM
|
Group: Moderatori Joined: 25-April 08 Member No.: 1.043 Status: Van MGa |
Da li se u 3. razredu gleda samo prosek drugog ili oba razreda ?
-------------------- зашто цитирати песму, кад једноставно можеш рећи своје мишљење: " Не волим кнедле са шљивама"!!!
Now i wanna sniff some glue! |
maxydelanoche |
Apr 11 2009, 12:10 AM
|
oba svedocanstva ti trebaju ali ne i iz osnovne, koliko kontam
inace, u medjuvremenu sam saznala da ste dokumenta za licnu mogli da predate i u Ljermontovoj, ako imate neki dokaz valjda da vam je to hitno potrebno. Samo sto treba da cekate jedno tri sata (mada ne od pet ujutru) i da se svadjate sa onom na salteru, da biste dosli do sefice i sta ja znam... -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Turgon |
Apr 11 2009, 12:17 AM
|
Group: Članovi Joined: 3-February 07 From: Cambridge, UK Member No.: 424 Status: Van MGa Ime i prezime: Nikola Mrksic Škola/Razred: Trinity College, Cambridge 2014 |
QUOTE(maxydelanoche @ Apr 1 2009, 04:09 PM) E, ali ja ne mogu da verujem kakve sam srece, em sam uspela sve da zavrsim za jedan dan, em... JUCE je proslo tacno tri godine otkako sam prijavljena u Beogradu BTW, zaboravih da napomenem da su takse za licnu sve ukupno nesto preko 1200 dinara, a za sve ostalo nula, ako napomenete da uzimate zbog regulisanja stipendije/edukacije blabla. QUOTE(maxydelanoche @ Apr 11 2009, 01:10 AM) oba svedocanstva ti trebaju ali ne i iz osnovne, koliko kontam inace, u medjuvremenu sam saznala da ste dokumenta za licnu mogli da predate i u Ljermontovoj, ako imate neki dokaz valjda da vam je to hitno potrebno. Samo sto treba da cekate jedno tri sata (mada ne od pet ujutru) i da se svadjate sa onom na salteru, da biste dosli do sefice i sta ja znam... Sta bre oba, ne trebaju oba, ja sam samo drugu. BRE!!!!!!!! -------------------- |
maxydelanoche |
Apr 11 2009, 12:21 AM
|
Pise "prethodno zavrsenih razreda"
SBS |
Apr 11 2009, 12:34 AM
|
Group: Moderatori Joined: 25-April 08 Member No.: 1.043 Status: Van MGa |
fak lol , ja NIKAD neću da dobijem gradsku
-------------------- зашто цитирати песму, кад једноставно можеш рећи своје мишљење: " Не волим кнедле са шљивама"!!!
Now i wanna sniff some glue! |
pyost |
Apr 11 2009, 03:26 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Treba da se posalju sve prethodni razredi, jer se gleda ukupan prosek...
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
maxydelanoche |
Apr 11 2009, 11:59 PM
|
Iz Osnovne ne treba, right? Mada mislim da sam pitala to vec. A ionako sam poslala vec
pyost |
Apr 12 2009, 10:22 AM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Ne treba...
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
Slovenatz |
Apr 12 2009, 08:13 PM
|
Group: Članovi Joined: 25-February 07 From: Šupak kosmosa Member No.: 454 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG-IIId |
Kako gledaju nagrade? Samo za tu skolsku godinu ili...
Znam da su prosle godine djoletu gledali nagradu iz 8. razreda, a meni nisu iz prvog iz nekog razloga... I sta je bilo sa nagradama na okruznom prosle godine? -------------------- |