Srećni Praznici!
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Srećni Praznici!
Turgon |
Jan 8 2009, 11:55 AM
|
Group: Članovi Joined: 3-February 07 From: Cambridge, UK Member No.: 424 Status: Van MGa Ime i prezime: Nikola Mrksic Škola/Razred: Trinity College, Cambridge 2014 |
QUOTE(maxydelanoche @ Jan 8 2009, 12:31 AM) :S sto je zatvorena tema... mislim, tema je i trebala da bude o tome kako se poznate praznicne tradicije gase i kako se obicaji totalno menjaju, a ne sigurno da svi pointlessly napisu "srecan bozic" @Ilija: kurindzalo = korindzalo = korindjalo, mnogi razlicito zovu... ali to je ono kada ides od vrata do vrata i pevas "Ja sam mali Pera..." i onda ti ljudi daju slatkise i neko suvo voce, a onda jedva cekas ponoc da se zavrsi post i da mozes da jedes te slatkise don't tell me da to nikad nisi radio o.O MARA UNIJAT!!!!!!!!!!!!!!!! UUUUUUUUUUUUUUUUUAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jedini srpski obicaj za badnje vece ja da se stavi gomila sena ispod stola, i slatkisi u njega, pa da deca traze......a iz praktickih razloga odrziv je samo na selu..... -------------------- |
maxydelanoche |
Jan 16 2009, 02:26 AM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
IDI SAKRIJ SE NEGDE I NE NAZIVAJ ME UNIJATOM :besnismajli: ju ivl men...
Ja npr prvi put cujem za bacanje slatkisa u seno ispod stola a skoro sam i prvi put cula da najmladji u porodici unosi badnjak u kucu, a dok on to radi, ostatak porodice ga posipa kukuruzom (zrnima, ofc)... obicaji se strashno razlikuju od kraja do kraja zemlje i tesko je (budimo realni) reci da je sad bas to nesto PRAVI SRPSKI obicaj... -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
pyost |
Jan 16 2009, 10:02 AM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
QUOTE(maxydelanoche @ Jan 16 2009, 02:26 AM) Hihihi, zamiliste kuvani kukuruz... -------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
dadkristy94 |
Jan 16 2009, 11:27 AM
|
Group: Članovi Joined: 8-June 08 From: Beograd Member No.: 1.066 Status: Van MGa Ime i prezime: Kristina Radojević Škola/Razred: I beogradska gimnazija III/5 |
Mmmm.. kuvani kukuruz Njam.... steta pa nije kuvan (Btw prvi put cujem za to )
-------------------- ''Manifesta haud indigent probatione''
(Za ono sto je jasno dokazivanje nije potrebno) XD |
maxydelanoche |
Jan 16 2009, 11:31 AM
|
QUOTE(dadkristy94 @ Jan 16 2009, 12:27 PM) ee pa to i kazem, a drugarica se sokirala kad je cula da ja prvi put cujem za taj obicaj... njeni to obavezno rade... i nisu "unijati" -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
dadkristy94 |
Jan 16 2009, 12:11 PM
|
Group: Članovi Joined: 8-June 08 From: Beograd Member No.: 1.066 Status: Van MGa Ime i prezime: Kristina Radojević Škola/Razred: I beogradska gimnazija III/5 |
Joj...jadni oni ... Ko posle cisti taj kukuruz ?
Turgon |
Jan 16 2009, 12:13 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-February 07 From: Cambridge, UK Member No.: 424 Status: Van MGa Ime i prezime: Nikola Mrksic Škola/Razred: Trinity College, Cambridge 2014 |
QUOTE(maxydelanoche @ Jan 16 2009, 03:26 AM) IDI SAKRIJ SE NEGDE I NE NAZIVAJ ME UNIJATOM :besnismajli: ju ivl men... Ja npr prvi put cujem za bacanje slatkisa u seno ispod stola a skoro sam i prvi put cula da najmladji u porodici unosi badnjak u kucu, a dok on to radi, ostatak porodice ga posipa kukuruzom (zrnima, ofc)... obicaji se strashno razlikuju od kraja do kraja zemlje i tesko je (budimo realni) reci da je sad bas to nesto PRAVI SRPSKI obicaj... Ne, ja ti govorim prave, a ti nemoj da trujes decu tim unijacenjem -------------------- |
maxydelanoche |
Jan 16 2009, 12:19 PM
|
@dadkristy: dobro pitanje
@Turgon: more marsh -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
dadkristy94 |
Jan 16 2009, 12:27 PM
|
Tako je Maro reci mu Mi cemo da osnujemo grupu Ateista
maxydelanoche |
Jan 16 2009, 01:04 PM
|
ja nisam ateista samo hocu da kazem da je glupo raspravljati se koji obicaji su "oni pravi", "srpski" i sl.
E, a jel' neko ovde slavi npr ovu "Srpsku Novu godinu"? -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
dadkristy94 |
Jan 16 2009, 02:03 PM
|
Ah... ma kakva SNG, ja nisam slavila ni ovu obicnu
Neonkitza |
Jan 16 2009, 06:35 PM
|
Spammerkitza Group: Članovi Joined: 26-August 06 From: WoW Beta Member No.: 80 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Studentkinja ETF-a |
jbt,obicaji se razlikuju od kraja do kraja npr negde se ona pogaca jede za badnje vece negde za bozic sve zavisi..
|
VIP <3 |
Jan 16 2009, 06:49 PM
|
Group: Članovi Joined: 7-February 07 Member No.: 425 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Tatjana Nikolic Škola/Razred: '90 IVd |
I dalje mi je prosjacenje debilno... hvala bogu pa deca to vise ne rade, opametili se
-------------------- Opsti kriminal. |
Turgon |
Jan 16 2009, 07:11 PM
|
QUOTE(Neonkitza @ Jan 16 2009, 07:35 PM) jbt,obicaji se razlikuju od kraja do kraja npr negde se ona pogaca jede za badnje vece negde za bozic sve zavisi.. Ninaaa zar i ti unijat Cesnica se lomi ujutru, hvala bogu! -------------------- |
dadkristy94 |
Jan 16 2009, 07:47 PM
|
Da li mi verujete da ja to nikada nisam jela ?
Turgon |
Jan 16 2009, 08:24 PM
|
QUOTE(dadkristy94 @ Jan 16 2009, 08:47 PM) Hmmm, ajd da brojimo krvna zrnca Odakle si ti dete ? -------------------- |
dadkristy94 |
Jan 16 2009, 08:56 PM
|
Pa sad..
U glavnom rodjena sam u Beogradu Da ti sad ne pisem celo stablo od stranaca (u koje ne racuna SFRJ republike)imama samo malo nemackih gena,sa mamine strane P.S. Imam odlicnu krvnu sliku -------------------- ''Manifesta haud indigent probatione''
The snorks |
Jan 16 2009, 11:10 PM
|
Group: Članovi Joined: 23-June 07 Member No.: 542 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Matf / II |
|
Turgon |
Jan 17 2009, 12:37 AM
|
QUOTE(dadkristy94 @ Jan 16 2009, 09:56 PM) Pa sad.. U glavnom rodjena sam u Beogradu Da ti sad ne pisem celo stablo od stranaca (u koje ne racuna SFRJ republike)imama samo malo nemackih gena,sa mamine strane P.S. Imam odlicnu krvnu sliku ma salim se, nisam toliki nacista Al Mara jeste unijat, jeste!!!!!!!! -------------------- |
dadkristy94 |
Jan 17 2009, 01:12 AM
|
Pa ako imaju R2D2-a onda hm slazem se sa tobom Ali ovako ipak neki jadnik ce morai usisivacem da juri sav taj kukuruz