Kako Da Naprawish Wirus
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Kako Da Naprawish Wirus
ex-paydoman |
Feb 23 2006, 10:47 AM
|
Moderator Group: Članovi Joined: 21-February 06 Member No.: 23 Status: Učenik MGa |
ja imam jedan hint koji bi trebalo da radi, ali ja nemam programe da ga pokrenem, ako neko ima nek mi kazze kako radi...
ubaci te josh neke algoritme, ako imate... JA NISAM ODGOWORAN AKO NEKO POKRENE WIRUS!!! pyost, mozzesh samo da preprawish naprawish u naprawish... tnx Attached File(s) napravi_virus.doc ( 35.5k ) Number of downloads: 13182 -------------------- ode..
|
pyost |
Feb 23 2006, 12:09 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Zanimljivo, probacu kad se vratim iz skole
I da, koristi edit dugme ako imas nesto da dodas -------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
ex-paydoman |
Feb 23 2006, 09:32 PM
|
Moderator Group: Članovi Joined: 21-February 06 Member No.: 23 Status: Učenik MGa |
... desi mi se da mi pukne weza, a kad se ponowo ulogujem, nemam mogutjnost da edit-ujem post...
-------------------- ode..
|
LoshMeeBre |
Feb 23 2006, 10:16 PM
|
Neko mudo Group: Članovi Joined: 28-January 06 From: MunZe Member No.: 3 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Milos Vucenovic Škola/Razred: Student ETFa |
Sad cu da filozofiram o onome sto svi znaju. Najlakse je napraviti virus, a teze proci kroz zastite i aktivirati ga kad treba. Virus koji formatira hard ima 5 redova (samo kod za poketanje formatizacije).. Al kako da ga uvalis, to je nauka...
-------------------- |
ex-paydoman |
Feb 24 2006, 11:28 PM
|
ajde ga postawi (napishi ceo program)...
znam ja kome tju da uwalim -------------------- ode..
|
Eli0t |
Feb 25 2006, 12:47 AM
|
Voodoo People Group: Administratori Joined: 25-January 06 Member No.: 1 Status: Bivši učenik MGa |
Kao sto Milosh rece, "virus" mozete napraviti za 2 minuta. Kod koji moze da nasteti racunaru se moze ladno uraditi u Pascalu... E sad taj virus treba lepo proraditi - u zavisnosti od toga cemu je namenjen. Npr. ako virus treba da radi tiho u pozadini - treba ga "sakriti". Ako treba da napravi stetu racunaru (obrise nesto) - treba izbeci silne zastite. Ima tu dosta da se prica, ali vam preporucujem da se manete toga. Ja kada sam pravio nekog trojanca - sve sto sam uspeo da uradim jeste da pobrisem par Windowsovih fajlova i drajvera sa mog racunara (kada sam ga isprobavao)
Pravite korisne programe... |
Eli0t |
Feb 25 2006, 12:51 AM
|
Voodoo People Group: Administratori Joined: 25-January 06 Member No.: 1 Status: Bivši učenik MGa |
@paydoman
.bat ti je extenzija za izvrshne fajlove u DOS-u, tako da ti treba DOS ili neki emulator da bi pokrenuo onaj virus iz attachmenta. |
pyost |
Feb 26 2006, 02:43 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Ne treba mu nista posebno. Samo u notepad-u napise kod i neka ga snimi kao virus.bat. Po pokretanju ukljucice se command prompt.
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
ex-paydoman |
Feb 26 2006, 02:52 PM
|
QUOTE(nYMphoManiAc @ Feb 25 2006, 12:47 AM) Kao sto Milosh rece, "virus" mozete napraviti za 2 minuta. Kod koji moze da nasteti racunaru se moze ladno uraditi u Pascalu... E sad taj virus treba lepo proraditi - u zavisnosti od toga cemu je namenjen. Npr. ako virus treba da radi tiho u pozadini - treba ga "sakriti". Ako treba da napravi stetu racunaru (obrise nesto) - treba izbeci silne zastite. Ima tu dosta da se prica, ali vam preporucujem da se manete toga. Ja kada sam pravio nekog trojanca - sve sto sam uspeo da uradim jeste da pobrisem par Windowsovih fajlova i drajvera sa mog racunara (kada sam ga isprobavao) Pravite korisne programe... nekom tje biti od koristi... kupitje nowi komp -------------------- ode..
|
Valkyrie |
Mar 2 2006, 04:49 PM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 06 From: Нови Београд Member No.: 10 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Milica P. Stanković Škola/Razred: 4c |
Вирус тешко, зато што се вируси преносе нетом и све тако, уваљују се у машине мало теже, потребно је мало више напредног хакерисања него иначе.
Али БАГОВИ су друга прича, и колико сам схватила то ти треба ( да уваљујеш наивнијим МГовцима ). Постоји фора која ради чак и са Хр - ом : наредба Windows апликацији да избацује бесконачно много прозора. Тада се CPU активира 100% и прсне. Међутим, будући да је Хр заштићен од тога, мораш да наредиш и исцртавање сложене графике на сваком од прозора. Е ТО ће већ баговати сваку машину Мислим, децо, питајте еХперта. -------------------- Judging by the pictures... Hell looks more interesting.
Жив човек, греши проф. Петковић То је као кад се пробудиш ујутру, погледаш у огледало и кажеш себи: "Хеј - ти се ложиш на лешеве." проф Репац All of my life, I have been fascinated by the big questions that face us, and have tried to find scientific answers to them. Perhaps that is why I have sold more books on physics than Madonna has on sex. - Stephen Hawking |
Eli0t |
Mar 2 2006, 06:20 PM
|
QUOTE Постоји фора која ради чак и са Хр - ом Ahahaha, ova ti je dobra |
Valkyrie |
Mar 2 2006, 06:33 PM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 06 From: Нови Београд Member No.: 10 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Milica P. Stanković Škola/Razred: 4c |
Xp ima zaštitu koja ne dozvoljava jednom procesu da preuzme 100% CPU aktivnosti. I tada jednostavni bagovi poput beskonačnih petlji uglavnom ne rade. Informiši se malo, onda prosipaj znanje i prosvetljuj "neupućene".
... ko se sad zadnji smeje -------------------- Judging by the pictures... Hell looks more interesting.
Жив човек, греши проф. Петковић То је као кад се пробудиш ујутру, погледаш у огледало и кажеш себи: "Хеј - ти се ложиш на лешеве." проф Репац All of my life, I have been fascinated by the big questions that face us, and have tried to find scientific answers to them. Perhaps that is why I have sold more books on physics than Madonna has on sex. - Stephen Hawking |
ex-paydoman |
Mar 2 2006, 07:01 PM
|
-------------------- ode..
|
Eli0t |
Mar 2 2006, 08:23 PM
|
@Valkyrie
90% postojecih virusa i trojanaca su pravljeni za Windows, tako da tvoja izjava "Постоји фора која ради чак и са Хр - ом" izgleda prilicno smesno. To za CPU, nisam ni rekao da jedan operativni sistem moze dozvoliti jednoj aplikaciji da preuzme 100% CPU Usage-a (da moze, i moj mladji brat bi pravio viruse). Uostalom, veoma lako moze da se napravi aplikacija koja popunjava radnu memoriju na XP-u (to je jos gore od ovoga sa procesorom). Google might help |
^_NiN0_^ |
Mar 3 2006, 10:11 PM
|
Moderator Group: Moderatori Joined: 29-January 06 Member No.: 4 Status: Učenik MGa |
Samo vi programeri nastavite tako...uskoro ce vladati "kompijuterski" grip...
Ja sam ovde izgleda zalutao..... -------------------- Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin Yo-yo, yo-yo, yo Yo!hambin, Yo!hambina, Yo!hambiiina (Mala matura deca kokaina® Velika matura deca Yo!hambina) |
Valkyrie |
Mar 4 2006, 02:22 AM
|
QUOTE 90% postojecih virusa i trojanaca su pravljeni za Windows, tako da tvoja izjava "Постоји фора која ради чак и са Хр - ом" izgleda prilicno smesno. Ипак мислим да треба говорити о баговима које сами можемо да направимо, а не о нечему што можемо да ископирамо из .txt фајла који је неки профи хакер написао. Мислим, јесмо сви из МГа генији али за такав напредак потребно је мало више проучавања, и ВРЕМЕНА ЗА БАЦАЊЕ наравно. И мислим да није смешно, јер се до сада заиста нисам бавила обарањем система, већ писањем програма. -------------------- Judging by the pictures... Hell looks more interesting.
Eli0t |
Mar 5 2006, 09:50 PM
|
QUOTE Ипак мислим да треба говорити о баговима које сами можемо да направимо Procitaj naslov topica. Btw, mi ne pravimo bagove, vec iskoriscavamo one koje je cika Microsoft napravio. |
ViVitas |
Jun 8 2006, 04:38 PM
|
Group: Članovi Joined: 8-June 06 From: University City, Alpha Centauri Member No.: 67 Ime i prezime: Filip Zivkovic |
Virus koji pravis ce tesko izbrisati fajlove iz windows foldera, jer su neki potrebni za procese koje ne mozes da zatvoris. Po meni je mnogo lepse da npr. u sve textualne fajlove na disku upisuje neku glupost.
-------------------- Jeste li znali da ropstvo jos uvek postoji?
Sloboda za sve ljude! |
Eli0t |
Jun 8 2006, 07:52 PM
|
Koliko sam ja razumeo, preko pascala mozes da upisujes bilo sta bilo gde u memoriju... Tacno?
|
Un1v4C |
Oct 31 2006, 02:32 PM
|
Group: Članovi Joined: 29-October 06 Member No.: 171 Škola/Razred: Filoloska gimnazija, II godina |
hm nece da mi skine
ali 1. niko se nije setio da kaze da to definitvno nisu virusi (eventualno crvi ili obican malware) 2. ovo za procese mi zvuci veoma zanimljivo 3. pa da za linux mashine i nema obicnog malwarea mnogo po netu, virusa ima ali ako je home varijanta onda si 100 % bezbedan This post has been edited by Un1v4C: Oct 31 2006, 02:36 PM -------------------- Forum Filološke gimnazije u Beogradu
Moja stranica na Vikipediji :: Moj Z-Trening profil Samoupravljanje, ne Ustav! |