Opštinsko Takmičenje Iz Fizike, 2008. godina
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Opštinsko Takmičenje Iz Fizike, 2008. godina
LoshMeeBre |
Feb 9 2008, 03:21 PM
|
Neko mudo Group: Članovi Joined: 28-January 06 From: MunZe Member No.: 3 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Milos Vucenovic Škola/Razred: Student ETFa |
Ajde mi pusti poruku ako budes dosao pre pola 5 koliko imamo ja, woja i uki
-------------------- |
little-kathy |
Feb 9 2008, 03:28 PM
|
Group: Članovi Joined: 6-February 08 Member No.: 872 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Katarina Micic Škola/Razred: 4.c |
Jel mozhe neko da postavi spiskove na net(za sva odeljenja), pls???
-------------------- ja sam dete srece :P
|
^_NiN0_^ |
Feb 9 2008, 03:59 PM
|
Moderator Group: Moderatori Joined: 29-January 06 Member No.: 4 Status: Učenik MGa |
Mlos V 100
Jelena 100 Sibi 100 Dino 100 Ivana 100 Dex 99 Mina 86 Dionisije 83 kao i Jovana i ja i Petko 83 e Tanja 83 -------------------- Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin Yo-yo, yo-yo, yo Yo!hambin, Yo!hambina, Yo!hambiiina (Mala matura deca kokaina® Velika matura deca Yo!hambina) |
Dr.Ned |
Feb 9 2008, 05:13 PM
|
Group: Članovi Joined: 9-February 08 Member No.: 880 Status: Van MGa |
Da li neko zna kolika ce biti granica za prolaz na okruzno ove godine za ne MG-ovce?
-------------------- You were adopted.
|
^_NiN0_^ |
Feb 9 2008, 06:12 PM
|
Moderator Group: Moderatori Joined: 29-January 06 Member No.: 4 Status: Učenik MGa |
Pozvace vise na okruzno, bar tako pise na sajtu .
-------------------- Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin Yo-yo, yo-yo, yo Yo!hambin, Yo!hambina, Yo!hambiiina (Mala matura deca kokaina® Velika matura deca Yo!hambina) |
pyost |
Feb 9 2008, 06:20 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Ja imam 79
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
Dr.Ned |
Feb 9 2008, 06:43 PM
|
Ja imam 82-prolazim,jel tako?
|
NeverMore21 |
Feb 9 2008, 06:57 PM
|
Group: Članovi Joined: 21-September 06 From: 21. блок Member No.: 115 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Bojan Zukic Škola/Razred: Matematicka gimnazija IVb |
Ja cu imati maksimalno 11 bodova ...
-------------------- |
maxydelanoche |
Feb 9 2008, 06:59 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
Imam 100
Drugaci? -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
Slovenatz |
Feb 9 2008, 07:04 PM
|
Group: Članovi Joined: 25-February 07 From: Šupak kosmosa Member No.: 454 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG-IIId |
62 ali cu da se zalim na 1. treba da imam bar 70
-------------------- |
Wolfbrother |
Feb 9 2008, 07:09 PM
|
Group: Članovi Joined: 26-December 07 Member No.: 825 Status: Bivši učenik MGa |
Ja imam 81, ali su me pokrali za min 17 bodova .Inace sam u svojoj opstini prvi
-------------------- "It's a known fact... math is the spawn of satan. Algebra? SATANIC! Pre-cal? SATANIC! Calculus? SATANIC! it is all horrible!"
|
Hannibal Lecter |
Feb 9 2008, 07:19 PM
|
Group: Članovi Joined: 15-October 06 From: People's Democratic Republic of Konjarnik Member No.: 154 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Ilija Ivanišević Škola/Razred: Fizički fakultet, B smer, I godina, |
60
ali zalicu se -------------------- And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul There walks a lady we all know Who shines white light and wants to show How everything still turns to gold And if you listen very hard The truth will come to you at last When all are one and one is all To be a rock and not to roll Svi me žele, a ja sam nedodirljiv! |
T-Rex |
Feb 9 2008, 07:20 PM
|
Group: Članovi Joined: 5-December 07 Member No.: 790 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Чедо Ш. Škola/Razred: MG IIб |
Mene uvek tesi denic koji je treci zadatak radio uz procenu brace tarabic
Bojane |
Anchi |
Feb 9 2008, 07:22 PM
|
Group: Članovi Joined: 27-July 06 Member No.: 76 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG |
62, kao Slovenatz Iskreno se nadam da ce pozvati bar 35 na gradsko
|
Dr.Ned |
Feb 9 2008, 07:35 PM
|
|
H@na |
Feb 9 2008, 07:53 PM
|
Group: Članovi Joined: 9-February 08 Member No.: 885 Status: Van MGa Ime i prezime: Hanah Škola/Razred: Gimnazija |
Da li neko zna kada će biti objavljeni zadaci iz fizike sa opštinskog na forumu???
This post has been edited by H@na: Feb 9 2008, 07:55 PM -------------------- |
^_NiN0_^ |
Feb 9 2008, 08:05 PM
|
Vec jesu
-------------------- Yo!hambin,
NeverMore21 |
Feb 9 2008, 08:06 PM
|
Group: Članovi Joined: 21-September 06 From: 21. блок Member No.: 115 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Bojan Zukic Škola/Razred: Matematicka gimnazija IVb |
QUOTE(T-Rex @ Feb 9 2008, 08:20 PM) Hahahaha, pazi sta mi je rekao u busu: Ako mi na trecem ne daju bar 10 poena zalicu se...Resenje mi je malo cudno ali je tacno...jedino sto sam ozda pogresio u proceni zivotnog veka coveka ... (Inace kako je on resio 3. zadatak za drugi razred: pretpotstavio je da je prosecan zivotni vek coveka X godina...zatim je ono "koliki mora biti pritisak da se molekuli ne bi sudarali" protumacio kao: "...aha to znaci da je taj sto je merio srednji slobodni put umro pre nego sto je uspeo da vidi jedan sudar molekula...znaci da odatle imam vreme bez sudara (zivotni vek)...imam i brzinu kretanja molekula...imam onda i srednji slobodni put ...") Car ! -------------------- |
NeverMore21 |
Feb 9 2008, 08:08 PM
|
-------------------- |
H@na |
Feb 9 2008, 08:18 PM
|
Group: Članovi Joined: 9-February 08 Member No.: 885 Status: Van MGa Ime i prezime: Hanah Škola/Razred: Gimnazija |
Nema zadataka iz 2008(mislim na zadatke iz fizike)!!!Ima samo zadataka iz matematike???
-------------------- |