Okruzno Iz Fizike 2008, omg omg
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Okruzno Iz Fizike 2008, omg omg
Iva |
Apr 14 2008, 07:02 PM
|
Group: Članovi Joined: 30-June 06 Member No.: 71 Status: Van MGa |
QUOTE(Devojka sa mesecom u očima @ Apr 14 2008, 03:46 PM) I da, Iva, ne jawljaj se jer ja mislim da si ti prwa ljubomorna na SANDRU jer zaboga uwek byde prwa. Kad ti bydesh znala koliko ona zna i ti tjesh biti prwa . Toliko od mene. Pazdrawljajy was garjachim privjetam! Ahahah.. Varaš se, honey.. Prvo, ako misliš da je uspeh na takmičenju merilo znanja, onda si ograničena; Drugo, skroz me je prošao taj trip takmičenja i sada verovatno ni neću ići na republičko jer ću biti u Izraelu. Treće, nisam ljubomorna A ako ćeš "kad budeš znala kao ona, bićeš prva" - jako glup argument. Pazi, devojka koja je u sedmom i osmom bila prva na republičkom, u Petnici je test uradila bukvalno najgore (dok sam ja najbolje, ali to je sad manje bitno). Ne potcenjujem sada Sandrino znanje ..samo ti kažem da koristiš glupe argumente. QUOTE(maxydelanoche @ Apr 14 2008, 05:09 PM) Wow... Ja mislim da Iva po ceo dan samo o SANDRI misli Na DimiCKU ( ) mnogi imaju razloga da budu ljubomorni, ali vidis, NEKIM LJUDIMA zivot se ne sastoji iz poredjenja sebe sa Dimickom i ostalima... NEKIM LJUDIMA je dovoljno da sami znaju koliko vrede i znaju, te apsolutno nemaju nikakvog razloga da razmisljaju o tome koje mesto je osvojio neko drugi i da zale sto nisu na njegovom mestu. Braaate... Sad kazem u svoje ime, a verujem da ce se dosta njih sloziti, uspeh i SANDRE i Tea i Mine i svih ostalih uber kool ljudi je svakako zavidan, ali to ne znaci da su oni savrsene osobe i da nikada ne napisu post koji se moze krivo protumaciti i da ne znam ni ja sta jos... I ako im protivurecimo u necemu, ne, zamisli, ne, to ne znaci da smo patoloski ljubomorni na njih Lepo rečeno, nema šta. Marija, znaš već, častim (sad već duplo?) I, na kraju krajeva - čemu ova rasprava? -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
SANDRA |
Apr 14 2008, 07:33 PM
|
Group: Članovi Joined: 1-February 07 Member No.: 420 Status: Učenik MGa Škola/Razred: Matematicka gimnazija III d |
Rasprava je glupa i slazem se sa Ivom i sa Maxy koju ljubazno molim da me vise ne zove po prezimenu jer mi ne prija!
|
maxydelanoche |
Apr 14 2008, 07:44 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
razmislicu
Pokusavam da se setim koji to Dimic ima u MG-u, pa ti smeta da te zovu Dimicka -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
SANDRA |
Apr 14 2008, 07:48 PM
|
Group: Članovi Joined: 1-February 07 Member No.: 420 Status: Učenik MGa Škola/Razred: Matematicka gimnazija III d |
Maxy nije zbog toga stvarno, nervira me iz nekih sasvim drugih licnih razloga koji nisu za javno iznosenje...
Nego da se vratimo temi... Meni je drago sto je drzavno u Novom Sadu i mislim da ce provod biti super i da cemo se svi lepo druziti... U isto vreme je i BMO u Makedoniji tako da cemo naslim olimpijcima drzati palceve |
maxydelanoche |
Apr 14 2008, 07:55 PM
|
Sta je BMO???
Btw, nervira me sto je raspust pred takmicenje kako da vezbas za vreme raspusta -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
VIP <3 |
Apr 14 2008, 07:56 PM
|
Group: Članovi Joined: 7-February 07 Member No.: 425 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Tatjana Nikolic Škola/Razred: '90 IVd |
Ima Dimic u mom odeljenju To je Maverick na mgf On je kool
-------------------- Opsti kriminal. |
Wolfbrother |
Apr 14 2008, 07:56 PM
|
Group: Članovi Joined: 26-December 07 Member No.: 825 Status: Bivši učenik MGa |
Balkanijada
-------------------- "It's a known fact... math is the spawn of satan. Algebra? SATANIC! Pre-cal? SATANIC! Calculus? SATANIC! it is all horrible!"
|
Slovenatz |
Apr 14 2008, 08:20 PM
|
Group: Članovi Joined: 25-February 07 From: Šupak kosmosa Member No.: 454 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG-IIId |
QUOTE(SANDRA @ Apr 14 2008, 07:48 PM) Maxy nije zbog toga stvarno, nervira me iz nekih sasvim drugih licnih razloga koji nisu za javno iznosenje... Izvini, prezivas se tako kako se prezivas, mozes da to menjas sa 18 god valjda. Ljudi te tako zovu zato sto ne zele da te zovu po imenu, nicku itd. ili zato sto te jednostavno vecina tako zove. Navikni se na to. Life sucks. And then you die. @t: steta je sto je posle raspusta, ja ne mogu da ucim tada zato sto putujem ( a kao ucio bi da ne putujem ). Nadam se da idemo u cetvrtak u NS, mnogo je prijatnije nego da idemo ujutro. -------------------- |
pyost |
Apr 14 2008, 09:35 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
U toku su promene na sajtu
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
Anchi |
Apr 14 2008, 10:59 PM
|
Group: Članovi Joined: 27-July 06 Member No.: 76 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG |
I te promene traju sat ipo i nikako da objave konacne granice
|
maxydelanoche |
Apr 14 2008, 11:18 PM
|
Ma nece se nesto mnogo pomeriti navise, sigurno bwe ti (ako se dobro secam kol'ko bodova imas) prolazis sigurno
-------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
pyost |
Apr 15 2008, 07:54 AM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
Iva |
Apr 15 2008, 03:22 PM
|
Group: Članovi Joined: 30-June 06 Member No.: 71 Status: Van MGa |
Razumem Sandru, i mene živcira Bačićka ..pa čak i Bačićeva... Jednostavno jer sam ja Iva
Eeeej, btw, ako idete u Novi Sad.. Čuvajte se hotela/motela/wte "Bela Lađa".. (pogotovo ako ste klaustrofobični - osećati ćete se gore nego da ste na mestu ovog emoticona: ) . -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
VIP <3 |
Apr 15 2008, 03:28 PM
|
Group: Članovi Joined: 7-February 07 Member No.: 425 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Tatjana Nikolic Škola/Razred: '90 IVd |
Mene nikad niko nije zvao Nikoliceva / Nikolicka / sta god... Valjda zato sto mi je ime kratko, tj krace od prezimena... Mada ne znam sta bi ev bilo krace od Iva? nem pojma... ali ja sam se prosto sazivela sa tim Dimicka... al ok ako ti smeta izbacicu ga iz upotrebe... polako
P.S. Mada mi je simpaticno kad mi jednom u hiljadu godina neko kaze Cukuranovicka Weeeeeeee @t: Pozvana sam Mada se to nije dovodilo u pitanje :ego-nesto-smajli: -------------------- Opsti kriminal. |
maxydelanoche |
Apr 15 2008, 05:17 PM
|
QUOTE("DFS") 3) Жалбе на оцене Комисије могу бити поднете само ако је примећена јасна грешка у додели бодова који припадају појединим деловима задатка, тј. повреда Правилника о такмичењима. Жалбе на субјективне процене, које су неизбежне, неће бити разматране. Da da, posto inace ranije uopste se nije dogodilo da nekome omanu pola zadatka, jer se na pola puta cinilo da nije tacan. I uopste se nikada ne dogadja da posle zalbi svi imaju u proseku za tri do pet bodova vise Bre... ce se zalimo i tacka -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Anchi |
Apr 15 2008, 05:42 PM
|
Group: Članovi Joined: 27-July 06 Member No.: 76 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG |
QUOTE(pyost @ Apr 15 2008, 08:54 AM) Znam ja sam cekala da ih objave i nisam htela da idem da spavam pre toga Mislim da je bilo malo pre 02:41 Koliko se secam tad sam vec legla... I sad sam happy |
Vladimir |
Apr 15 2008, 06:18 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-March 08 Member No.: 932 Status: Van MGa |
E ja sam morao da idem da spavam. Prva smena prilicno zamori coveka. Video sam danas sve o republickom sto ima novo.
Iva, kazes "Bela ladja"? Nagovesticu to direktoru. Ja nikad nisam mnogo izvukao na zalbama, doduse u osmom na RCT-u mi nisu priznali ceo zadatak, i ja se zalio i bio treci. -------------------- Carpe diem quam minimum credula postero!
|
Wolfbrother |
Apr 15 2008, 06:21 PM
|
Group: Članovi Joined: 26-December 07 Member No.: 825 Status: Bivši učenik MGa |
Ja sam ove godine izvukao 7 na drzavnom sto je odlucilo o nagradi .
I da na opstinskom skroz tacan zadatak mi nije priznat i onda su mi sa 3 digli na 20 -------------------- "It's a known fact... math is the spawn of satan. Algebra? SATANIC! Pre-cal? SATANIC! Calculus? SATANIC! it is all horrible!"
|
maxydelanoche |
Apr 15 2008, 06:55 PM
|
Skoro svi koje znam sa takmicenja su bar jednom bili osteceni tako da bez zalbi ne bi dobili neku nagradu/prolaz.
Ceka najbolje zna koliko se poena dobija na zalbama -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
calamity |
Apr 15 2008, 08:42 PM
|
Group: Članovi Joined: 4-April 07 From: Cambridge, MA, USA Member No.: 491 Status: Van MGa Škola/Razred: MIT junior, RAF alumna, Grobarska alumna |
Shhhhh mene su na jednom okruznom ochepili za 10 poena zato sto su lose sabrali Jedva sam im objasnila o cemu se radi...
This post has been edited by calamity: Apr 15 2008, 08:43 PM |