Sastavi Iz Srpskog
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Sastavi Iz Srpskog
Ritualista |
Sep 6 2007, 08:39 PM
|
Group: Članovi Joined: 4-August 07 Member No.: 610 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Alija Đusliju Škola/Razred: IVe |
Vi nešto o meni, a? Ko je još dobio 5 iz srpskog tako što je nacrtao strip za pismeni?
-------------------- Ko ne grebe, taj ne jebe.
|
stana |
Sep 16 2007, 10:43 AM
|
Group: Članovi Joined: 16-September 07 Member No.: 670 Status: Van MGa Ime i prezime: Marija Stanojcic Škola/Razred: UZICKA GIMNAZIJA-MATEMATICKI SMER -PRVA RAZRED |
Tema: Knjizevno delo koje me je podstaklo da mislim o sebi
Ljudi,pomagajte, treba mi sastav za sutra na ovu temu.Ima li ko ovde da zna da pise sastave da mi napise na ovu temu.Ali profesorka je rekla da se ne prepricava to knjizevno delo koje smo odabrali,vec da kazemo na koji nas je nacin to knizevno delo podstaklo da mislim o sebi. molim vas pomagajte! |
Grashak |
Sep 16 2007, 05:42 PM
|
Group: Članovi Joined: 16-March 06 From: drugi sprat, 4 vrata desno!111 Member No.: 42 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: IVc i dalje kooonza BWEEEEEEE |
QUOTE(stana @ Sep 16 2007, 10:43 AM) Tema: Knjizevno delo koje me je podstaklo da mislim o sebi Ljudi,pomagajte, treba mi sastav za sutra na ovu temu.Ima li ko ovde da zna da pise sastave da mi napise na ovu temu.Ali profesorka je rekla da se ne prepricava to knjizevno delo koje smo odabrali,vec da kazemo na koji nas je nacin to knizevno delo podstaklo da mislim o sebi. molim vas pomagajte! pa jel imas neko knjizevno delo koje te je podstaklo da mislis o sebi? ...seri o njemu ... (il cemo da ti posljemo druga iz odeljenja da ti napise na sta njega hasanaginica podstice rofl on je samoimenovani alfa muzjak naseg odeljenja) -------------------- You spin me right round baby, Right round! Weeeee!!
|
SANDRA |
Sep 16 2007, 06:04 PM
|
Group: Članovi Joined: 1-February 07 Member No.: 420 Status: Učenik MGa Škola/Razred: Matematicka gimnazija III d |
Ja sam pisala o knjizi "Mali princ", za mene ta knjiga stvarno ima dublju poruku i govori o traganju za idealima i o tome da oni i ne postoje, ali to je samo moj subjektivni osecaj jer u raznim ljudima knjige bude razlicite emocije! Seti se neke knjige koja te je stvarno nagnala da razmisljas i raspisi se opusteno!
|
stana |
Sep 16 2007, 09:25 PM
|
Group: Članovi Joined: 16-September 07 Member No.: 670 Status: Van MGa Ime i prezime: Marija Stanojcic Škola/Razred: UZICKA GIMNAZIJA-MATEMATICKI SMER -PRVA RAZRED |
QUOTE(SANDRA @ Sep 16 2007, 06:04 PM) Ja sam pisala o knjizi "Mali princ", za mene ta knjiga stvarno ima dublju poruku i govori o traganju za idealima i o tome da oni i ne postoje, ali to je samo moj subjektivni osecaj jer u raznim ljudima knjige bude razlicite emocije! Seti se neke knjige koja te je stvarno nagnala da razmisljas i raspisi se opusteno! E pa dobro ti je tema,citala sam tu knjigu, moze svasta da se napise, mada ja ne umame da pisem ,a ovo mi je prvi sastav u Gimnaziji za ocenu, tako da ... A da nemas mozda sacuvan taj sastav da mi ga posaljes?Ali u svakom slucaj hvala za temu. |
Hannibal Lecter |
Oct 30 2007, 11:11 PM
|
Group: Članovi Joined: 15-October 06 From: People's Democratic Republic of Konjarnik Member No.: 154 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Ilija Ivanišević Škola/Razred: Fizički fakultet, B smer, I godina, |
Je l' ima neko otkucan sastav na temu:
"Uporedna analiza Harpagona i Kir Janje" Ako nema, da li neko SLUCAJNO zna gde mogu da nadjem? Unapred zahvalan p.s. Spuzva nemoj da me kopiras! Moram da koristim edit posto mi postovi idu kroz admin/mod kontrolu i ne mogu stalno da koristim PM kako bi ih napominjao da moji postovi ocisceni od spama postanu 'vidljivi'... This post has been edited by Noddy: Oct 30 2007, 11:42 PM -------------------- And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul There walks a lady we all know Who shines white light and wants to show How everything still turns to gold And if you listen very hard The truth will come to you at last When all are one and one is all To be a rock and not to roll Svi me žele, a ja sam nedodirljiv! |
RZA |
Oct 30 2007, 11:34 PM
|
Njeno Ljubičanstvo Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 92 Status: Bivši učenik MGa |
dobro..
ja imam isto molbu za mene: Je l' ima neko ODLICAN otkucan sastav na temu: "Uporedna analiza Harpagona i Kir Janje" Unapred zahvalna -------------------- cold
|
Slovenatz |
Oct 31 2007, 08:29 AM
|
Group: Članovi Joined: 25-February 07 From: Šupak kosmosa Member No.: 454 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG-IIId |
Naabs, zar stvarno ne mozete da napisete sastav uz pomoc interpretacija? A ilija dao sam ti one linkove za Harpagona, snadji se za kir Janju.
-------------------- |
jeele |
Jan 28 2008, 06:16 PM
|
Group: Članovi Joined: 6-September 06 From: van sebe Member No.: 89 Status: Van MGa Ime i prezime: Jelena Dimov Škola/Razred: MG, IVe |
treba mi pomoc nasih clanova koji brzo bacaju rime...
ja za to nikako nisam... treba mi nesto kratko za posvetu knjige...ciji je naslov OPSEDNUTI GENIJE ... pa eto da sadrzi te dve reci zajedno u stihu... -------------------- |
Hannibal Lecter |
Jan 28 2008, 06:35 PM
|
Group: Članovi Joined: 15-October 06 From: People's Democratic Republic of Konjarnik Member No.: 154 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Ilija Ivanišević Škola/Razred: Fizički fakultet, B smer, I godina, |
eeeee jer ima neko sastav o likovima iz gorskog vijenca?
-------------------- And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul There walks a lady we all know Who shines white light and wants to show How everything still turns to gold And if you listen very hard The truth will come to you at last When all are one and one is all To be a rock and not to roll Svi me žele, a ja sam nedodirljiv! |
tijana |
Jan 28 2008, 07:33 PM
|
Group: Članovi Joined: 24-March 07 Member No.: 479 Status: Učenik MGa Škola/Razred: 4e |
QUOTE(Noddy @ Jan 28 2008, 07:35 PM) nije jer neko ima nego jel neko ima ali dobro...Jel ti stvarno treba ili ne? Posto ja imam sastav na temu gorskog vijenca -------------------- Happiness comes from inside.....
|
RZA |
Jan 28 2008, 08:20 PM
|
Njeno Ljubičanstvo Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 92 Status: Bivši učenik MGa |
Ne treba bas na temu gorskog vijenca i desavanjima.. nego o likovima i tako to..
Ako imas 2.. bilo bi lepo -------------------- cold
|
Iva |
Jan 28 2008, 08:31 PM
|
Group: Članovi Joined: 30-June 06 Member No.: 71 Status: Van MGa |
Ajde recite šta vam treba, pomoći ću ja..
-------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
Slovenatz |
Jan 28 2008, 09:06 PM
|
Group: Članovi Joined: 25-February 07 From: Šupak kosmosa Member No.: 454 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG-IIId |
Samo sacekajte da nama to stula zada za domaci, neki vole da urade po 2-3 sastava na istu temu ( ne zezam se ).
-------------------- |
tijana |
Jan 28 2008, 10:03 PM
|
Group: Članovi Joined: 24-March 07 Member No.: 479 Status: Učenik MGa Škola/Razred: 4e |
QUOTE(kiKa™ @ Jan 28 2008, 09:20 PM) Ne treba bas na temu gorskog vijenca i desavanjima.. nego o likovima i tako to.. Ako imas 2.. bilo bi lepo Imam jedan sad davno sam ga pisala pa ne znam sta sam pisala a posto mi cenjena Micicka predaje velika je verovatnoca da sam pisala o likovima... Daj po 2-3 sastava...ok no comment.... This post has been edited by tijana: Jan 28 2008, 10:03 PM -------------------- Happiness comes from inside.....
|
RZA |
Jan 28 2008, 10:26 PM
|
QUOTE(tijana @ Jan 28 2008, 10:03 PM) Pa mastovita celjad.. Maste na pretek.. Kad bi samo znali da je iskoriste.. ehh -------------------- cold
|
Gaara |
Jan 28 2008, 10:48 PM
|
Group: Članovi Joined: 24-October 06 Member No.: 164 Status: Učenik MGa |
Ljudi i meni treba sastav!
|
Hannibal Lecter |
Jan 28 2008, 11:05 PM
|
QUOTE(tijana @ Jan 28 2008, 07:33 PM) nije jer neko ima nego jel neko ima ali dobro...Jel ti stvarno treba ili ne? Posto ja imam sastav na temu gorskog vijenca treba mi ozb ako imas na kompu posalji mi na mail... -------------------- And as we wind on down the road
tijana |
Jan 28 2008, 11:45 PM
|
QUOTE(Noddy @ Jan 29 2008, 12:05 AM) Nemam na kompu..Mogu samo ovako da ti donesem.. -------------------- Happiness comes from inside.....
|
maxydelanoche |
Jan 28 2008, 11:56 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
Ljudi, nadjete interpretacije na netu. Toga uvek ima na gomile. I onda napisete sastav. Sta tu moze da bude tesko? Cesto cak ceo sastav mozete da izgooglate! Ili prepisete neku interpretaciju koja je napisana u slicnom stilu...
Samo pazite da ne budete kao RG-ovci da vas petoro prepise identican sastav ^^ jer bi profesor to kod vas verovatno primetio. -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |