Ukidanje Ministarstva Nauke
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Ukidanje Ministarstva Nauke
maxydelanoche |
Mar 15 2011, 01:49 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
zar ovde niko ne diskutuje o tome?
Mislim, svejedno da li ste za ili protiv, valjda imate neki stav? Na sajtu www.ministarstvonauke.com mozete potpisati online peticiju kroz kampanju Reci NE ukidanju Ministarstva nauke! -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
Hannibal Lecter |
Mar 15 2011, 02:35 PM
|
Group: Članovi Joined: 15-October 06 From: People's Democratic Republic of Konjarnik Member No.: 154 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Ilija Ivanišević Škola/Razred: Fizički fakultet, B smer, I godina, |
Mislim da nažalost ova peticija neće ništa doneti.. Mali broj ljudi potpisuje, a našu Vladu baš zabole kurčina da li će šaka naučnika da se buni, bitno im je samo da zadovolje sve stranke koje su u vlasti. Tako je Ministarstvo bez portfelja Sulejmana Ugljanina (da razjasnim ako neko ne zna, ministarstvo koje nema svoj resor, nego prdi u prazno), ostalo jer bi verovatno cenjeni gospodin Ugljanin prestao da pruža podršku vlasti, i raspisali bi se izbori. Neću da komentarišem što je Ministarstvo za Kosovo i Metohiju, ili Ministarstvo vera ostavljeno...
Svejedno, od samog kukanja nema ništa, dakle svi koji ste protiv spajanja nauke sa prosvetom, potpišite peticiju! -------------------- And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul There walks a lady we all know Who shines white light and wants to show How everything still turns to gold And if you listen very hard The truth will come to you at last When all are one and one is all To be a rock and not to roll Svi me žele, a ja sam nedodirljiv! |
paydoman |
Mar 15 2011, 03:26 PM
|
Baja mod Group: Članovi Joined: 7-February 07 From: Marulićeva 8 Member No.: 426 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Luka Škola/Razred: IV 1 |
SMRT NAUCI SLOBODA NARODU
-------------------- dozvolite mi forum diskusije sadasnjih ucenika mga -.-
|
Morena =) |
Mar 16 2011, 05:51 PM
|
Group: Članovi Joined: 6-December 10 Member No.: 1.307 Status: Van MGa |
QUOTE(maxydelanoche @ Mar 15 2011, 01:49 PM) zar ovde niko ne diskutuje o tome? Mislim, svejedno da li ste za ili protiv, valjda imate neki stav? Na sajtu www.ministarstvonauke.com mozete potpisati online peticiju kroz kampanju Reci NE ukidanju Ministarstva nauke! to teba tući oklagijom This post has been edited by Morena =): Mar 16 2011, 05:52 PM -------------------- Toliko je bilo u životu stvari kojih smo se bojali, a nije trebalo - trebalo je živeti. (Ivo Andrić)
|
maxydelanoche |
Mar 16 2011, 06:42 PM
|
QUOTE(Hannibal Lecter @ Mar 15 2011, 03:35 PM) 4000 potpisnika sada Jasno da ovakve peticije sluze mnogo vise tome da uzburkaju stvari u medijima, nego sto bi peticija sama za sebe predata nekome donela mnogo stvari. -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
Kuzman |
Mar 16 2011, 10:06 PM
|
Group: Članovi Joined: 19-February 07 Member No.: 450 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Kuzmanovic Marko Škola/Razred: 07D |
Imam stav, sve one koji imaju ono NE kao slicicu, na fb, ili gdegod, treba tuci oklagijom.
-------------------- |
maxydelanoche |
Mar 17 2011, 09:05 PM
|
Hihihi
-------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Kuzman |
Mar 17 2011, 09:19 PM
|
Group: Članovi Joined: 19-February 07 Member No.: 450 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Kuzmanovic Marko Škola/Razred: 07D |
-------------------- |
milanlipu |
Mar 30 2011, 11:47 PM
|
Group: Članovi Joined: 30-March 11 Member No.: 1.352 Status: Van MGa |
Istina, vazno je da se spomene u medijima
-------------------- |