Okruzno Fizika Osnovci, Proslo republicko za osmi je trivijalno
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Okruzno Fizika Osnovci, Proslo republicko za osmi je trivijalno
Stefan_chemist |
Mar 2 2008, 09:26 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-September 07 From: Pančevo Member No.: 631 Status: Van MGa Škola/Razred: Pančevačka gimnazija |
Da.
-------------------- |
Wolfbrother |
Mar 2 2008, 09:26 PM
|
Group: Članovi Joined: 26-December 07 Member No.: 825 Status: Bivši učenik MGa |
Sme, ali samo klasican (znaci nikakva mogucnost cuvanja podataka i programiranja)
-------------------- "It's a known fact... math is the spawn of satan. Algebra? SATANIC! Pre-cal? SATANIC! Calculus? SATANIC! it is all horrible!"
|
Wolfbrother |
Mar 2 2008, 09:28 PM
|
Group: Članovi Joined: 26-December 07 Member No.: 825 Status: Bivši učenik MGa |
QUOTE(Stefan_chemist @ Mar 2 2008, 09:19 PM) Peti zadatak sam skroz zabrljao, ne volim takav tip zadataka, uradio sam ga celog po nekoj svojoj pretpostavci da su sijalice vezane redno u kolu, izracunao sam otpor zice, i to je sumarno 6 poena . Ja sam radio paralelnu vezu i dobio samo 3 boda -------------------- "It's a known fact... math is the spawn of satan. Algebra? SATANIC! Pre-cal? SATANIC! Calculus? SATANIC! it is all horrible!"
|
Stefan_chemist |
Mar 2 2008, 09:32 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-September 07 From: Pančevo Member No.: 631 Status: Van MGa Škola/Razred: Pančevačka gimnazija |
Htedoh da uradim i paralelnu vezu, ali me je mrzelo Znao sam da nema vajde, a i da opet prolazim kroz svo to racunanje... A i bio sam gladan
Btw, jel ce se prolaziti na republicko sa 70? This post has been edited by Stefan_chemist: Mar 2 2008, 09:47 PM -------------------- |
Wolfbrother |
Mar 2 2008, 09:33 PM
|
Ja mislim licno da ce prolaz biti 50 ako ne i nize.
-------------------- "It's a known fact... math is the spawn of satan. Algebra? SATANIC! Pre-cal? SATANIC! Calculus? SATANIC! it is all horrible!"
|
Stefan_chemist |
Mar 2 2008, 09:34 PM
|
Weee
-------------------- |
maxydelanoche |
Mar 2 2008, 09:39 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
QUOTE Sme, ali samo klasican (znaci nikakva mogucnost cuvanja podataka i programiranja) ^^ kad tako kazes zvuci kao da ne smes ni onaj sa sin i cos da poneses. Digitron koji sam ja koristila u Osnovnoj (sada je pokvaren ) je imao u memoriji neke fomrule. Samo sto sam ja to shvatila tek kada sam prosle godine sredjivala sobu i slucajno nasla uputstvo ^^ za ovaj koji sada koristim ne znam da li moze. Vrlo moguce. Sta da mu radim... meni vazno da ima zagrade da moze ceo izraz da stane. -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
Wolfbrother |
Mar 2 2008, 09:41 PM
|
Moj nema zagrade
Ali ima trigonometrijske funkcije, inverzne trig. funkcije, faktorijel i e^x... ali mi nista od ovoga osim trig. funkcija ne treba -------------------- "It's a known fact... math is the spawn of satan. Algebra? SATANIC! Pre-cal? SATANIC! Calculus? SATANIC! it is all horrible!"
|
Stefan_chemist |
Mar 2 2008, 09:42 PM
|
Moj digitron ima svasta Nisam se ni trudio da oktrivam, a mrzi me da citam manual na 50 strana
This post has been edited by Stefan_chemist: Mar 3 2008, 12:03 AM -------------------- |
VIP <3 |
Mar 2 2008, 11:21 PM
|
Group: Članovi Joined: 7-February 07 Member No.: 425 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Tatjana Nikolic Škola/Razred: '90 IVd |
QUOTE(Stefan_chemist @ Mar 2 2008, 09:42 PM) kako ov ozvuci reci cu samo -------------------- Opsti kriminal. |
Stefan_chemist |
Mar 3 2008, 12:06 AM
|
Znaaaaci... Prepravio sam. Nadam se da je sada jasno na sta se odnosi.
Edit: Nego, da se vratimo na fiziku QUOTE(Wolfbrother) Prvi sam u okrugu 81, a drugi valjda 24. Auuu drugi 24?? Kod nas ima dvoje sa 70 (ja i jos neko) i jedan sa 64, nas troje smo prvi (tj. delimo prvo m)... Ima ih i jos par sa preko 30... :proud: This post has been edited by Stefan_chemist: Mar 3 2008, 12:10 AM -------------------- |
Radinac |
Mar 3 2008, 08:10 AM
|
Group: Članovi Joined: 7-August 07 Member No.: 612 Ime i prezime: Cedomir Radinac |
QUOTE(Wolfbrother @ Mar 2 2008, 09:28 PM) Ja sam radio paralelnu vezu i dobio samo 3 boda QUOTE(Stefan_chemist @ Mar 2 2008, 09:19 PM) ...uradio sam ga celog po nekoj svojoj pretpostavci da su sijalice vezane redno u kolu... Nisam se baš udubljivao, ali koliko sam video u tom zadatku i ne piše kako su povezani potrošači, jeste logicno da budu paralelno, ali to ne znači da tako mora. Čini mi se da zadatak nije precizan i da bi trebalo da priznaju oba rešenja ili čak i treća varijanta da sijalice budu redno, a grejač se priključi paralelno sa drugom sijalicom Valjda su u Beogradu prvi Teodoros i Šumarac sa 86 poena i ima puno MG-ovaca među prvih 30 (koliko obično ide na republičko), kod sedmaka je prvo dvoje iz MG valjda 100 i 95, ali među prvih 20 možda samo 5 iz MG. -------------------- "True friends stab you in the front."
Oscar Wilde |
Stefan_chemist |
Mar 3 2008, 02:16 PM
|
QUOTE(Radinac) Nisam se baš udubljivao, ali koliko sam video u tom zadatku i ne piše kako su povezani potrošači, jeste logicno da budu paralelno, ali to ne znači da tako mora. Čini mi se da zadatak nije precizan i da bi trebalo da priznaju oba rešenja ili čak i treća varijanta da sijalice budu redno, a grejač se priključi paralelno sa drugom sijalicom Naravno... Ili ako im je bas toliko tesko da lepo sastave zadatak, mogli su i sliku da nacrtaju Onako sve sa tepisima i cvecem u hodniku Btw, republicko je valjda u BG A i hemija je u BG Mrzim svoj zivot This post has been edited by Stefan_chemist: Mar 3 2008, 02:22 PM -------------------- |
Wolfbrother |
Mar 3 2008, 02:29 PM
|
TOO!
Drzavno u bg! Necu vise da putujem 300 km. Jednostavno me je smorilo!!! -------------------- "It's a known fact... math is the spawn of satan. Algebra? SATANIC! Pre-cal? SATANIC! Calculus? SATANIC! it is all horrible!"
|
Stefan_chemist |
Mar 3 2008, 02:40 PM
|
Ahahah Smor
Edit: Ustvari, nemoj da se previse radujes Ne znam da li je to tacno, samo sam tako cuo This post has been edited by Stefan_chemist: Mar 3 2008, 02:50 PM -------------------- |
Stefan_chemist |
Mar 3 2008, 08:42 PM
|
OMG. Znaci u Severno-Backom okrugu najbolji ima 37 poena (osmaci) Drugi 27... Strasno...
This post has been edited by Stefan_chemist: Mar 3 2008, 08:42 PM -------------------- |
VIP <3 |
Mar 3 2008, 08:54 PM
|
Group: Članovi Joined: 7-February 07 Member No.: 425 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Tatjana Nikolic Škola/Razred: '90 IVd |
QUOTE(Wolfbrother @ Mar 3 2008, 02:29 PM) Pazi, najjaca stvar od 10 republickih i 4 savezna (ruku na srce, na 1 od ta cetri savezna nisam ucestvovala, ali nema veze, putovala sam sa ljudima ) na kojima sam ikad bila je to sto je samo tri puta to bilo u Beogradu. I tih 3-6 dana na 'takmicenju' su najbolje sto moze da ti se desi u toku dosadne skolske godine Zato ne lupaj This post has been edited by VIP (ex Miss): Mar 3 2008, 08:56 PM -------------------- Opsti kriminal. |
maxydelanoche |
Mar 3 2008, 09:31 PM
|
QUOTE Pazi, najjaca stvar od 10 republickih i 4 savezna /me zamislja Tanju ispred kompa sa ukljucenim Excelom, kako pomno prati statistiku svog ucinka na takmicenjima. /me se priseca i nekih gorih slucajeva -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
VIP <3 |
Mar 3 2008, 10:00 PM
|
QUOTE(maxydelanoche @ Mar 3 2008, 09:31 PM) /me zamislja Tanju ispred kompa sa ukljucenim Excelom, kako pomno prati statistiku svog ucinka na takmicenjima. /me se priseca i nekih gorih slucajeva -------------------- Opsti kriminal. |
maxydelanoche |
Mar 3 2008, 10:56 PM
|
QUOTE(VIP (ex Miss) @ Mar 3 2008, 11:00 PM) E, stvarno sad medju prvacima u RG-u. Ja bi jedan slucaj bacila u Lazu odma'. And the spam ends here. /me imitira pyosta -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.