8. Nivo, Hint
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
8. Nivo, Hint
NeverMore21 |
Sep 9 2007, 10:51 AM
|
Group: Članovi Joined: 21-September 06 From: 21. блок Member No.: 115 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Bojan Zukic Škola/Razred: Matematicka gimnazija IVb |
Sve mi je ovo nesto chudno! Prvo nije hteo da mi prihvati lozinku za 5. nivo, sad nece ni za ovo ! Znam sta ono 1010100... znaci (tj. kakav je sistem) i kad prevedem to u "drugi sistem" (zna se koji) preko opste poznatog programa (***c) i za lozinku uzmem ono sto dobijem, ispada da nije tachno ! Mala pomoc ?
-------------------- |
pyost |
Sep 9 2007, 11:07 AM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Sistem je impeckable Ako nece da prihvati, znaci da pass nije dobar.
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
NeverMore21 |
Sep 9 2007, 11:10 AM
|
Group: Članovi Joined: 21-September 06 From: 21. блок Member No.: 115 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Bojan Zukic Škola/Razred: Matematicka gimnazija IVb |
QUOTE(pyost @ Sep 9 2007, 11:07 AM) Pa verujem, ali ne racunam ja resenje vec program, tako da ne znam gde ja greshim ! -------------------- |
pyost |
Sep 9 2007, 11:22 AM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Pa saznaj
NeverMore21 |
Sep 9 2007, 11:25 AM
|
-------------------- |
Vitez_Koja |
Sep 9 2007, 11:56 AM
|
Group: Članovi Joined: 4-September 07 From: Jabber: backy-at-elitesecurity.org Member No.: 634 Status: Van MGa Škola/Razred: vetš / prva |
ja sam sat vremena krojio ono što je dato ne bi li napravio osmobitni kod gde nešto smisleno piše... onda sam uzeo iz zezanja da prevodim istim programom kao i ti i nabo rešenje iz prve...
-------------------- Moje mišljenje se menja, ali ne i činjenica da sam u pravu...
日本光学工業株式会社 Mozda sam ja paranoican, ali to ne znaci da mi neko ipak ne radi o glavi. |
username |
Jan 6 2008, 10:38 AM
|
Group: Članovi Joined: 29-September 07 Member No.: 684 Status: Bivši učenik MGa |
da li resenje, mislim taj string, ima smisla ili je rnd znakova?
|
pyost |
Jan 6 2008, 12:51 PM
|
Totalno nevazno i nece ti pomoci da resis nivo
username |
Jan 6 2008, 01:09 PM
|
Group: Članovi Joined: 29-September 07 Member No.: 684 Status: Bivši učenik MGa |
ok, mislio sam da ce me uputiti sta da radim, ali ako je nevazno...
|
username |
Jan 8 2008, 02:49 PM
|
ljudi, moze da me malo pogurate, neki hint ili nesto?
edit: resio sam i da vam kazem nesto: mgr je previse lak!!! This post has been edited by username: Jan 8 2008, 02:52 PM |
^_NiN0_^ |
Jan 8 2008, 02:55 PM
|
Moderator Group: Moderatori Joined: 29-January 06 Member No.: 4 Status: Učenik MGa |
ako je previse lak zasto si tek na 8. nivou
-------------------- Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin Yo-yo, yo-yo, yo Yo!hambin, Yo!hambina, Yo!hambiiina (Mala matura deca kokaina® Velika matura deca Yo!hambina) |
username |
Jan 8 2008, 03:01 PM
|
zato sto sam imao poteskoce na 4. , a 5. se tesko cita
btw na 9. sam edit: 10. , postaje bolje This post has been edited by username: Jan 8 2008, 03:13 PM |
NeverMore21 |
Jan 8 2008, 06:13 PM
|
Svaka cast !
-------------------- |
tesic |
Jun 26 2010, 05:55 PM
|
Group: Članovi Joined: 16-May 09 From: Zemun Member No.: 1.170 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Nikola Tesic Škola/Razred: MG/IVd |
Kratko pitanje: da li ce mi trebati sveska iz informatike za 1. razred?
-------------------- A da ja vas nesto pitam: sta je sa 500,000,000 neprijavljenih Kineza? Cutimo, a? Cutimo! Oni kopaju tunele, rupe, do Moskve, Pariza, Londona, do Vasingtona! Svetska globalizacija vodi specifican rat protiv cele planete. Ko je srusio Berlinski zid? Ko je izvrsio privatizaciju u Slovackoj? I, gde je Isusova ruka? Pozivam svo napredno covecanstvo, nema Treceg svetskog rata, nije bilo ni Drugog! Celo covecanstvo spava...
|
username |
Jun 26 2010, 06:16 PM
|
ne
|
DSoboci |
Jun 26 2010, 09:23 PM
|
Group: Članovi Joined: 5-March 09 Member No.: 1.146 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Dušan Šobot Škola/Razred: IIId |
Pitanja:
1. Sta vi ucite iz infosa u prvom razredu? Salim se, ne treba odgovor 2. Lozinka za sledeci nivo treba da bude formulisana kao sto je ime nivoa i sam tekst nivoa? 3. Da li je potrebno transformisati data 2 broja u drugacije nekim sredstvima (ili u slova)? |
username |
Jun 27 2010, 06:17 AM
|
zadatak ustvari i nije toliko tezak. u pitanju je nesto sto je manje-vise opste obrazovanje (i ne moras da budes ucenik mg-a da to znas).
verovatno vec imas sve programe koji su ti potrebni za ovaj nivo, samo treba da pokusavas razne stvari koje mogu biti resenje nivoa This post has been edited by username: Jun 27 2010, 06:28 AM |
NeverMore21 |
Jun 27 2010, 02:01 PM
|
QUOTE(DSoboci @ Jun 26 2010, 09:23 PM) Pitanja: 1. Sta vi ucite iz infosa u prvom razredu? Salim se, ne treba odgovor 2. Lozinka za sledeci nivo treba da bude formulisana kao sto je ime nivoa i sam tekst nivoa? 3. Da li je potrebno transformisati data 2 broja u drugacije nekim sredstvima (ili u slova)? 1. Pascal, Delphi, .NET, SQL, PHP, JavaScript, HTML, CSS, Prolog ... i vecina toga ce ti trebati 2. mnogo pitas 3. pa sad, ovo ti se, u nekoj meri, svodi na 2..U svakom slucaju - potrazi "sredstvo". -------------------- |
tesic |
Jun 28 2010, 03:53 PM
|
Group: Članovi Joined: 16-May 09 From: Zemun Member No.: 1.170 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Nikola Tesic Škola/Razred: MG/IVd |
QUOTE(NeverMore21 @ Jun 27 2010, 03:01 PM) Sta? Ja sam u prvom ucio samo C#. -------------------- A da ja vas nesto pitam: sta je sa 500,000,000 neprijavljenih Kineza? Cutimo, a? Cutimo! Oni kopaju tunele, rupe, do Moskve, Pariza, Londona, do Vasingtona! Svetska globalizacija vodi specifican rat protiv cele planete. Ko je srusio Berlinski zid? Ko je izvrsio privatizaciju u Slovackoj? I, gde je Isusova ruka? Pozivam svo napredno covecanstvo, nema Treceg svetskog rata, nije bilo ni Drugog! Celo covecanstvo spava...
|
DSoboci |
Jun 28 2010, 04:57 PM
|
Group: Članovi Joined: 5-March 09 Member No.: 1.146 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Dušan Šobot Škola/Razred: IIId |
Ma zezanje pretpostavljam
Ala nemam ideju... ***c - koji je to program? |