RAF (Racunarski Fakultet)
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
RAF (Racunarski Fakultet)
Turgon |
Jul 6 2009, 02:50 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-February 07 From: Cambridge, UK Member No.: 424 Status: Van MGa Ime i prezime: Nikola Mrksic Škola/Razred: Trinity College, Cambridge 2014 |
QUOTE(Valkyrie @ Jul 6 2009, 12:03 PM) Šta upisa ti na kraju ? I ja sam se... premišljala... ovo mi izgleda kao moje "idem ja na Matematički!" jutros, a danas upisujem ETF... Šta ćeš na matematičkom, jadna ne bila ? -------------------- |
pyost |
Jul 6 2009, 06:35 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
QUOTE(Valkyrie @ Jul 6 2009, 12:03 PM) Šta upisa ti na kraju ? I ja sam se... premišljala... ovo mi izgleda kao moje "idem ja na Matematički!" jutros, a danas upisujem ETF... RAF i ETF (ne SI) -------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
Valkyrie |
Jul 6 2009, 10:33 PM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 06 From: Нови Београд Member No.: 10 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Milica P. Stanković Škola/Razred: 4c |
Pa, ide mi matematika jako lepo ... imam talenta iako ne volim da radim, sve me veže za Matematički. Odrasla sam ispred te zgrade majka mi je doktorirala tamo. I slušala sam jako lepe stvari o R smeru od glavnih profesora tamo (od Vitasa, najviše) o načinu rada i gledala program... volela bih da učim takve stvari više nego da slušam osnove elektronike npr. Ali tačno znam šta radi osoba koja krene tim putem, čovek se zaglavi i ostane na fakultetu.
Konferencije i pisanje naučnih radova su lepe stvari, i ja znam da sam ako bih krenula tim putem... pa... nikada ne bih osnovala porodicu, jer bih postala previše vezana za akademski način života... možda me većina ljudi neće kapirati za ovo što sam napisala, čini mi se da su ljudi uglavnom mnogo manje romantični, i mnogo više za lovom Verovatno ima još poneko kome Matematička nije zgadila matematiku pa konta kako razmišljam po pitanju MATF -------------------- Judging by the pictures... Hell looks more interesting.
Жив човек, греши проф. Петковић То је као кад се пробудиш ујутру, погледаш у огледало и кажеш себи: "Хеј - ти се ложиш на лешеве." проф Репац All of my life, I have been fascinated by the big questions that face us, and have tried to find scientific answers to them. Perhaps that is why I have sold more books on physics than Madonna has on sex. - Stephen Hawking |
maxydelanoche |
Jul 11 2009, 01:34 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
pyoste, shvatices vec prvog dana na faksu da u Racunarskoj samo cudaci uopste izlaze na hodnik tokom odmora (zasto praviti pauzu u doti/cetovanju/blejanju), tako da te nece zaista iko smarati
-------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
calamity |
Jul 11 2009, 03:10 PM
|
Group: Članovi Joined: 4-April 07 From: Cambridge, MA, USA Member No.: 491 Status: Van MGa Škola/Razred: MIT junior, RAF alumna, Grobarska alumna |
|
pyost |
Jul 11 2009, 03:47 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
QUOTE(maxydelanoche @ Jul 11 2009, 02:34 PM) pyoste, shvatices vec prvog dana na faksu da u Racunarskoj samo cudaci uopste izlaze na hodnik tokom odmora (zasto praviti pauzu u doti/cetovanju/blejanju), tako da te nece zaista iko smarati A posto ti nisi cudak, na konju sam? -------------------- Baby, it's a violent world.
LoshMeeBre |
Jul 11 2009, 04:09 PM
|
Neko mudo Group: Članovi Joined: 28-January 06 From: MunZe Member No.: 3 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Milos Vucenovic Škola/Razred: Student ETFa |
QUOTE(pyost @ Jul 11 2009, 04:47 PM) Necemo da se vredjamo, jesi ti admin i sve, al nema smisla -------------------- |
pyost |
Jul 23 2009, 09:31 PM
|
Cisto neki info - RAF je prosao akreditaciju za sve programe, i odredjenja su zvanja koja se dobijaju nakon svrsavanja odredjenog programa:
-------------------- Baby, it's a violent world.
calamity |
Oct 12 2009, 02:12 AM
|
Group: Članovi Joined: 4-April 07 From: Cambridge, MA, USA Member No.: 491 Status: Van MGa Škola/Razred: MIT junior, RAF alumna, Grobarska alumna |
Bump
Kakvi su utisci? |
pyost |
Oct 12 2009, 09:18 AM
|
Meni odlicni Jedna mana je sto sredom imamo 9 casova, druga sto ponekad na casu ima vise ljudi nego kompova, ali u principu sam jako zadovoljan
calamity |
Oct 12 2009, 06:03 PM
|
Ovo prvo.. ******, rekla sam da je rasproed jedna od najgorih strana fakulteta.
Ovo drugo ce da se resi kroz koju nedelju kad ljudi prestanu da dolaze |
pyost |
Oct 12 2009, 06:13 PM
|
Mozda se malo sredi i ovo prvo, stalno stizu mailovi o raznim promenama rasporeda... Doduse, uglavnom za drugu i trecu godinu
maxydelanoche |
Oct 12 2009, 10:34 PM
|
a kakvi su ti utisci o komsijama, tj komsinicama?
-------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
pyost |
Oct 12 2009, 10:34 PM
|
Nista mi nije zapalo za oko
calamity |
Oct 13 2009, 01:06 AM
|
Aaaa utisci pojedinacno po predmetima?
|
pyost |
Oct 13 2009, 07:42 AM
|
Sve je lako
maxydelanoche |
Oct 13 2009, 04:33 PM
|
Picsel |
Oct 14 2009, 04:31 PM
|
Group: Članovi Joined: 15-March 09 Member No.: 1.152 Status: Van MGa Ime i prezime: Vanja Petrović Tanković Škola/Razred: Računarski fakultet |
|
calamity |
Oct 15 2009, 01:15 AM
|
Relaaaaax, pitaj Djanija/pyosta sta ti nije jasno. Ionako nista tesko nece doci na ispitu/kolokvijumu, ne cimaj se u prazno Uradi prvi domaci i napravi sebi kopiju, s tih papira ces uciti za kolokvijum/ispit
|
pyost |
Oct 15 2009, 09:18 AM
|
Djani nam drzi vezbe iz Diskretne, ne iz Linearne