Last FM, navalimo narode
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Last FM, navalimo narode
Iva |
Apr 15 2010, 12:37 PM
|
Group: Članovi Joined: 30-June 06 Member No.: 71 Status: Van MGa |
Meni deluje ok sve kod mene.
-------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
username |
Apr 15 2010, 01:06 PM
|
Group: Članovi Joined: 29-September 07 Member No.: 684 Status: Bivši učenik MGa |
kako slusate last.fm sad kad su uveli da mora da se placa?
|
pyost |
Apr 15 2010, 01:26 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Ne slusamo
Meni je nesto citav library. Pa se vratio. Ko ga **** -------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
Hannibal Lecter |
Apr 15 2010, 03:06 PM
|
Group: Članovi Joined: 15-October 06 From: People's Democratic Republic of Konjarnik Member No.: 154 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Ilija Ivanišević Škola/Razred: Fizički fakultet, B smer, I godina, |
I meni se sada sve vratilo
Ne slušamo last.fm radio, ali zato scroblujemo -------------------- And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul There walks a lady we all know Who shines white light and wants to show How everything still turns to gold And if you listen very hard The truth will come to you at last When all are one and one is all To be a rock and not to roll Svi me žele, a ja sam nedodirljiv! |
Turgon |
Apr 15 2010, 03:21 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-February 07 From: Cambridge, UK Member No.: 424 Status: Van MGa Ime i prezime: Nikola Mrksic Škola/Razred: Trinity College, Cambridge 2014 |
Pa da, ovaj ovde obozavatelj rijane voli da proganja druge
-------------------- |
dadkristy94 |
Apr 15 2010, 04:53 PM
|
Group: Članovi Joined: 8-June 08 From: Beograd Member No.: 1.066 Status: Van MGa Ime i prezime: Kristina Radojević Škola/Razred: I beogradska gimnazija III/5 |
Imas vise varijanti :
Ako bas hoces da slusas one stanice i tudje library-e onda imas dve, tri opcije... Prva ti je da prodjes preko nekog proxy-a. Nadjes onu listu proxy servera, free naravno , i onda vrtis dok ne nadjes neki koji radi. Ja sam prvo probala tako a onda mi je posle nekog vremena dosadilo da vrtim . Ne secam se sad tacno kako bese idu ta podesavanja pod xp-om (pretpostavljam da imas xp)pod linux-om nisu toliko zavucena... Pak ako i tebi dosadi da vrtis proxy, imas VPN( naravno opet trazias neki free )Ja sam koristila pod xp-om dva. Jedan je bio Hot Spot Shield, a drugi Ghoast, ili tako nesto. Prvi je isao preko Amerike ( neverovatno ali radio je bolje),a drugi je isao preko Nemacke ( nije mi se bas dopao cesto je prekidao)Medjutim, i ova varijanta pali samo kad su amerikanci na poslu , u protivnom i ona zajebava.. Bio je jos neki fazon pored ovoga, preko onog americkog AOL-a, ali je to znao Ljuba I da, naravno uvek imas opciju ako imas nekoga sa strane ( u Americi, ENgleskoj ii gde je jos uvek za free da se nekako provuces preko njegove IP adrese) Ako hoces samo da scroblujes onda u zavisnosti pod kojim si operativnim sistemom,odnosno koji player koristi nakcis neki scroobler uz winamp ili sta vec... Ja licno pod Ubuntu-om koristim Banshee i Rythmbox koji su vec samostalno povezani sa last fm-om samo treba da ubacis svoj username i password. Nisam sigurna da li ima nesto slicno za xp. S obzirom da mi je ovo siurno jedan od najduzih postova nadam se da ce ti biti od kakve takve pomoci -------------------- ''Manifesta haud indigent probatione''
(Za ono sto je jasno dokazivanje nije potrebno) XD |