Opštinsko Takmičenje Iz Fizike 2007.
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Opštinsko Takmičenje Iz Fizike 2007.
Puzzler |
Feb 8 2007, 05:30 PM
|
Group: Članovi Joined: 2-July 06 Member No.: 74 Status: Van MGa Škola/Razred: MG/IIb (proud of it) |
Pa da čujem, ko sve ide???
Jeste li vežbali? Koliko očekujete poena? -------------------- |
pyost |
Feb 8 2007, 05:38 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Khm.. Omasen forum
Ja nisam vezbao nesto preterano, ali nisam ni imao potrebu, posto mi je vecina zadataka sa proslih opstinskih laka. Malo sam obnovio prosle godine, i sa svim tim smatram da cu imati iznad 80 poena Optimista, sta mogu -------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
maxydelanoche |
Feb 8 2007, 06:43 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
Koliko sam do sada vezbala (a nisam se bas ni pretrgla) islo mi je relativno lako... Ne ocekujem nista, tj. nemam nikakvih ocekivanja, kako bude bice... A valjda cu stici da predjem bar celu 1M :-) pre nedelje... Tj samo kinematiku, odnosno samo lakse zadatke
-------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
Anchi |
Feb 8 2007, 07:12 PM
|
Group: Članovi Joined: 27-July 06 Member No.: 76 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG |
Pa sad... Uradila sam M zbirku (kinematiku) jos za pismeni. Malo zadatke sa prethodnih godina.. Sta bude bude..
|
Cekaaa |
Feb 8 2007, 09:38 PM
|
Group: Članovi Joined: 1-July 06 Member No.: 73 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Mihajlo Cekic Škola/Razred: MG - IId |
Uradio sam zadatke sa prethodnih opstinskih sad cu malo 1M da radim... tako da videcemo ja sam zadovoljan sa bilo cime sto me vodi na gradsko...
|
Anchi |
Feb 8 2007, 09:41 PM
|
Group: Članovi Joined: 27-July 06 Member No.: 76 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG |
Bice sve super ako nas ne zeznu sa zadacima kao sto su na republickom u osmom...
This post has been edited by Anchi: Feb 8 2007, 09:45 PM |
Cekaaa |
Feb 8 2007, 09:54 PM
|
Group: Članovi Joined: 1-July 06 Member No.: 73 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Mihajlo Cekic Škola/Razred: MG - IId |
Koliko si imala poena? ja imao 50poena... ali odvalili su one najzesce zadatke... znaci teze nisu mogli... ma to su nam se svetili posto smo na gradskom fazon nas 30 imali 90+... ali o5 su im zadaci bili glupi... secam se prvog... bila je neka fora sa zanemarivanjem... a za izborno za olimpijadu nisam nista radio a o5 sam imao 60poena...vise od shiljka ee sad mi zao sto nisam malo vise radio... mozda bih i ja prosao...
|
Anchi |
Feb 8 2007, 09:56 PM
|
Ma 25...I bila cak 38.. A pogresila na najlaksem iz sedmog razreda.. A onaj, cini mi se treci, samo njih 7-8 uradilo tacno i tu sam imala svih 20.... On kao bio jedan od tezih..
|
Cekaaa |
Feb 8 2007, 09:58 PM
|
Ja taj zadatak nikako ne kapiram ... ali onaj zadnji zadatak.... mislim kad su mi rekli da su vrsili testove ISKROm-XXXX.... znaci boodale
|
Anchi |
Feb 8 2007, 10:01 PM
|
Njega ne mogu tacno da se setim.. Znam samo da je bila neka glupost..
|
Cekaaa |
Feb 8 2007, 10:05 PM
|
sto je najgore tu sam imao svih 25 poena fora je u tome sto oni nikad ali znaci nikad ne umeju lepo da napisu i objasne zadatak... zato svaki put moram da zovem onog tipa sto sastavlja zadatke(u 7.razredu mancev, u 8. rakic) i da ga lepo zamolim da mi kaze zadatak na srpskom... jesi videla onu nebulozu od resenja od opstinskog prosle godine.... "...prostor se okrece oko tacke A..." .................
edit: +LOL This post has been edited by Cekaaa: Feb 8 2007, 10:07 PM |
Anchi |
Feb 8 2007, 10:08 PM
|
Jao jesam.. Strasno.. Ostali su svi bili bas laki. Laksi nego pismeni iz fizike
Valjda ce i ove.. Jedino se treba probuditi toliko rano... Malo je falilo da se uspavam i zakasnim na opstinsko iz matematike... |
NeverMore21 |
Feb 8 2007, 10:21 PM
|
Group: Članovi Joined: 21-September 06 From: 21. блок Member No.: 115 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Bojan Zukic Škola/Razred: Matematicka gimnazija IVb |
Eh, ako ne "ubodem" 99+ necu smeti da se pojavim pred nastavnikom iz osnovne !!! Uh, to famozno republicko 2006. - dabogda se ne ponovilo Ochekujem da ce opstinsko biti lako (pa cak je i pismeni tezi od njega deset puta ) !!! Nama je danas profesorka napomenula da se "chuvamo" "tau" vremena...(mora da zna vec zadatke ). A shto se tice komisije...nosim beli luk i krst kad ih vidim...Pa jel se secate okruznog prosle godine, kad su i oni sami prevideli drugo reshenje onog zadatka sa potencijalom??? Jaooo, moram struju i optiku da ponowim za nedelju, qq, kako cu da stignem... Nenade ti se izwukao nekako
-------------------- |
Anchi |
Feb 8 2007, 10:24 PM
|
QUOTE su i oni sami prevideli drugo reshenje onog zadatka sa potencijalom E ono je bilo strasno... Uf.. optika i struje.... Joj moram i to da ponovim.. Strasno.. Nadam se da nista od toga nece biti... QUOTE Nenade ti se izwukao nekako Kako se izvukao? |
NeverMore21 |
Feb 8 2007, 10:42 PM
|
Group: Članovi Joined: 21-September 06 From: 21. блок Member No.: 115 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Bojan Zukic Škola/Razred: Matematicka gimnazija IVb |
Bar ne mora da se "skriva" ako kiksne, poshto ne izlazi na takmicenje ;P
-------------------- |
Anchi |
Feb 8 2007, 11:41 PM
|
A... Zashto ne izlazi? U MG je opstinsko iz fizike kao pismeni otprilike..
|
Turgon |
Feb 9 2007, 11:10 AM
|
Group: Članovi Joined: 3-February 07 From: Cambridge, UK Member No.: 424 Status: Van MGa Ime i prezime: Nikola Mrksic Škola/Razred: Trinity College, Cambridge 2014 |
***e, ja sam isao da se zalim za taj prvi kod rakica. pola sata mu ja pokazujem sta sam radio. na svakih30s jel tacno to sto sam rekao: Jeste.....ok idemo dalje.....i dolazi budala na kraju , e mrzi me da slusam kako si radio , evo ti 1 poen, ja ga gledam : TREBA VISE DA DOBIJEM!!11!!
A on kao, Jel oces ti ovaj 1 poen ili ne, I na kraju sma imao 37, i prosao na savezno! Je*em im mater crnogorsku..... -------------------- |
Turgon |
Feb 9 2007, 11:12 AM
|
Group: Članovi Joined: 3-February 07 From: Cambridge, UK Member No.: 424 Status: Van MGa Ime i prezime: Nikola Mrksic Škola/Razred: Trinity College, Cambridge 2014 |
Kakava optika....OMG!!!!!
Pa da me Calukovika u 8-om nije oslobodila radjenja tog kontrolnog dobio bi keca......o boze.....ma dobro bice prolaz sa 80 -------------------- |
pyost |
Feb 9 2007, 02:56 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
QUOTE(Turgon @ Feb 9 2007, 11:12 AM) Nemoj previse da panicis, zadatak iz prethodnog razreda obicno bude na skolskom nivou. Samo treba da popamtis formule i kako se prelama svetlost za razlicita ogledala (sto mozes i po logici da otkrijes). Baci pogled na zadatak iz optike koji smo mi imali prosle godine na republickom - piece of cake -------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
^_NiN0_^ |
Feb 9 2007, 04:28 PM
|
Moderator Group: Moderatori Joined: 29-January 06 Member No.: 4 Status: Učenik MGa |
Da, da kako da ne. Da sam uradio optiku imao bih 3. nagradu . Ne ponovilo se. Sada ocekujem negde oko 30-40 poena
-------------------- Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin Yo-yo, yo-yo, yo Yo!hambin, Yo!hambina, Yo!hambiiina (Mala matura deca kokaina® Velika matura deca Yo!hambina) |