Preporuke Dobrih Filmova
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Preporuke Dobrih Filmova
Eli0t |
Aug 31 2007, 04:22 PM
|
Voodoo People Group: Administratori Joined: 25-January 06 Member No.: 1 Status: Bivši učenik MGa |
Odgledah Million Dollar Baby pre neki dan (Clint Eastwood).. Definitivno preporuka
|
maxydelanoche |
Sep 1 2007, 03:28 AM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
"Shakespeare in love", ako vas je "Titanic" rastuzio, ovo ce vas rasplakati.
HP, ali kec. "Sibirski berberin" - za razliku od americkih, ruski filmovi imaju dusu... Blah... Ne pamtim imena filmova, inace sam u (relativno) skorije vreme gleala par finih... -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
Iva |
Sep 1 2007, 12:18 PM
|
Group: Članovi Joined: 30-June 06 Member No.: 71 Status: Van MGa |
I'm not so fond of Russian movies
-------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
Markelja |
Sep 2 2007, 12:15 AM
|
Group: Članovi Joined: 9-June 07 Member No.: 529 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG / Ia |
preporucujem celu triologiju LOTR, sa nekim izostavljenim scenama, strava je mnogo je zanimljivije.... nego grashak u potpunosti se slazem s' tvojim misljenjem o jessici i filmovima sa njom... inace jesi li pogledao film into the blue, ako nisi obavezno to uradi ovde se vidi mnogo vise vise... http://www.youtube.com/watch?v=VSQqLLBW3oM...related&search=
|
pyost |
Sep 2 2007, 10:32 AM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Gledao sam sinoc "Phone Booth" sa Kolinom Farelom... Zanimljiv film, s obzirom da je radnja prilicno jedinstvena, ali inace nista posebno.
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
Devojka sa mesecom u očima |
Sep 4 2007, 07:25 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-August 07 From: in front of computer :D Member No.: 608 Status: Van MGa Škola/Razred: (jedina) gimnazija (u ovom gradu) II |
QUOTE(Eli0t @ Aug 31 2007, 04:22 PM) Mani se taj film neverovatno dopao. Pogotovu shto nije happy end. Mislim... ovako je realan QUOTE(maxydelanoche @ Sep 1 2007, 03:28 AM) Ijao... shekspir... tako lep film... kako sam bila zaludjena njim. Gledala jedno.... pa... vishe od 5 puta Jel gledao neko film Poseidon? Da malo prokomentarishem.... nisam dobila priliku da ga lepo predstavim... . Inache smatram da je film malo zeshce sranje. Mislim... nerealno i glupo. Ono dete krene da se davi sa druge strane nekih reshetki... kad ono spasu ga... a taman se ponadala da ce film da postane interesting. I svi srecni i zadovoljni... samo im konobar umro This post has been edited by sleeping beauty: Sep 4 2007, 07:28 PM -------------------- Good
Thank goodness there are people like you in the world! You are tolerant and conscious of others, and people are generally drawn to your kind open demeanor. You give help when it is needed and enjoy the happiness of others. Sometimes you may have bad days, but you try not to take it out on other people. Your goodness inspires people to be the same way, and you know that your friends will do the same things for you that you do for them. |
Eli0t |
Sep 4 2007, 07:32 PM
|
Voodoo People Group: Administratori Joined: 25-January 06 Member No.: 1 Status: Bivši učenik MGa |
Gledao sam ja Poseidona.. Definitivno nije vredan onih 200 din sto sam dao za kartu..
|
Ritualista |
Sep 4 2007, 08:34 PM
|
Group: Članovi Joined: 4-August 07 Member No.: 610 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Alija Đusliju Škola/Razred: IVe |
"Panov lavirint", ako ga niste gledali. Vec je i u video klubovima. Super za one koji bi da se kulturno uzdizu.
A za kulturno degradiranje - Fantasticno ( citaj: sjebana ) 4: Uspon srebrnog drkadzije -------------------- Ko ne grebe, taj ne jebe.
|
paydoman |
Sep 4 2007, 10:01 PM
|
Baja mod Group: Članovi Joined: 7-February 07 From: Marulićeva 8 Member No.: 426 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Luka Škola/Razred: IV 1 |
Pingo
sabija film -------------------- dozvolite mi forum diskusije sadasnjih ucenika mga -.-
|
Grashak |
Sep 5 2007, 12:05 AM
|
Group: Članovi Joined: 16-March 06 From: drugi sprat, 4 vrata desno!111 Member No.: 42 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: IVc i dalje kooonza BWEEEEEEE |
QUOTE(maxydelanoche @ Sep 1 2007, 03:28 AM) ono sto me je najvise rastuzilo u vezi to gfilma je sto su samo jednom se kresnuli... rastuzilo me kada je GD potonuo u Simpsonovima... ne zasluzju takvu smrt QUOTE(Markelja @ Sep 2 2007, 12:15 AM) nego grashak u potpunosti se slazem s' tvojim misljenjem o jessici i filmovima sa njom... inace jesi li pogledao film into the blue, ako nisi obavezno to uradi ovde se vidi mnogo vise vise... http://www.youtube.com/watch?v=VSQqLLBW3oM...related&search= eeee taj film ocu da nabavim da, da, da nisam gledaLA (nisam lezbo cisto da se razumemo... samo mi se mnogo mnogo svidjaju osobe istog pola ) psejdon.. nisam se mucila cak ni trejler da pogledam.. :puke: -------------------- You spin me right round baby, Right round! Weeeee!!
|
Sep 5 2007, 01:47 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-August 07 From: in front of computer :D Member No.: 608 Status: Van MGa Škola/Razred: (jedina) gimnazija (u ovom gradu) II |
QUOTE(Eli0t @ Sep 4 2007, 07:32 PM) Ma film je bash onako... ma nemam komentara QUOTE(Grashak @ Sep 5 2007, 12:05 AM) respect -------------------- Good
Thank goodness there are people like you in the world! You are tolerant and conscious of others, and people are generally drawn to your kind open demeanor. You give help when it is needed and enjoy the happiness of others. Sometimes you may have bad days, but you try not to take it out on other people. Your goodness inspires people to be the same way, and you know that your friends will do the same things for you that you do for them. |
jeele |
Sep 6 2007, 09:25 AM
|
Group: Članovi Joined: 6-September 06 From: van sebe Member No.: 89 Status: Van MGa Ime i prezime: Jelena Dimov Škola/Razred: MG, IVe |
million dollar baby je extra film...
u bioskopima nema nista...vec duze vreme... zna li iko sta treba u skorije vreme da dodje? a da se cini dobrim...? -------------------- |
Ritualista |
Sep 6 2007, 11:11 AM
|
Group: Članovi Joined: 4-August 07 Member No.: 610 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Alija Đusliju Škola/Razred: IVe |
'Beowulf', ako dolazi ove godine, mada je diskutabilno da li ce ga ameri upropastiti kao i 90% akcionih filmova.
-------------------- Ko ne grebe, taj ne jebe.
|
cipiripi |
Sep 6 2007, 12:10 PM
|
Group: Članovi Joined: 4-September 07 From: BGD-Dorcol Member No.: 635 Status: Van MGa Ime i prezime: Ana Nikolic Škola/Razred: Masinski fakultet,prva godina |
The notebook (vise film za devojke,malo je tra la la,al je xtra)
Romeo & Juliet sa Leonardom d.c. i definitivno Meet Joe Black ,pomalo is3povan,al odlican film -------------------- tisa od mraka,brza od smrti
too weird to live,too rare to die myspace.com/cipiripi88 |
Sep 6 2007, 07:29 PM
|
QUOTE(cipiripi @ Sep 6 2007, 12:10 PM) The notebook (vise film za devojke,malo je tra la la,al je xtra) Romeo & Juliet sa Leonardom d.c. i definitivno Meet Joe Black ,pomalo is3povan,al odlican film U ***... pa ti bash imash ukusa Volish Brada i Leonarda? Xtra @t: Nekada davno sam gledala film "Do kraja vremena". Da nije mozda josh neko gledao? This post has been edited by sleeping beauty: Sep 6 2007, 07:30 PM -------------------- Good
Ritualista |
Sep 6 2007, 08:07 PM
|
Mne... Je li iko gledao "Zagora"? Naši ljudi su snimali film negde u Vojvodini. TOTALNO je istripovan, ludilo! Zagor je malo debeo, ali odeća je ko iz stripa.
Scena na početku: Zagor kod matorog Indijanca, koji umire. Indijianac: Zagore, ja ću uskoro otići u večna lovišta mojih predaka, ali ti mi obećaj da ćeš pomoći mom narodu. Beli ljudi dolaze ovde zbog žutog kamenja i, tako ti Manitua, moraš ih sprečiti! Ma flim je ludilo, ali je zajebano doći do njega. -------------------- Ko ne grebe, taj ne jebe.
|
jeele |
Sep 7 2007, 09:17 AM
|
Group: Članovi Joined: 6-September 06 From: van sebe Member No.: 89 Status: Van MGa Ime i prezime: Jelena Dimov Škola/Razred: MG, IVe |
xexexe zvuci zanimljivo
potrazicu @iva: ruski filmovi su super...zavisno od tematike...i je l' te sta vise volis... potrazi NOCNU STRAZU (Nochnoy Dozor) ruski...extra je film... posle toga ima nastavak Dnevna Straza (Dnevnoy Dozor...) koji je isto extra... i ruski trileri/krimi itd. i drame su meni bolji od mnogih americkih... -------------------- |
cipiripi |
Sep 7 2007, 09:44 AM
|
Group: Članovi Joined: 4-September 07 From: BGD-Dorcol Member No.: 635 Status: Van MGa Ime i prezime: Ana Nikolic Škola/Razred: Masinski fakultet,prva godina |
QUOTE(sleeping beauty @ Sep 6 2007, 07:29 PM) U ***... pa ti bash imash ukusa Volish Brada i Leonarda? Xtra @t: Nekada davno sam gledala film "Do kraja vremena". Da nije mozda josh neko gledao? Ma ne volim ih nesto posebno,al su filmovi(koje sam navela) bas super Don Juan DeMarco -Johnny Deep,Marlon Brando Corpse Bride -Johnny Deep...doduse,ovde samo daje glas,posto je kao "crtani"(sve je od gline) Donnie Brasco -Johnny Deep,Al Pacino (prica o panduru koji je na tajnom zadatq,al mu se osladi,pa i sam postaje "gengsta" ) Edward Scissorhands - Johnny Deep ;ovo sam gledala jos kao klinka,tuzan film...glavni lik je nedovrseni (da kazem) experiment naucnika,i umesto ruku ima makaze... btw. da,obozavam Johnny Deep-a Bicentennial Man (Dvestogodisnjak) ,igra Robin Williams,mnogo lep film Mafija - parodija na mafijaske filmove,odlican je This post has been edited by cipiripi: Sep 7 2007, 09:45 AM -------------------- tisa od mraka,brza od smrti
too weird to live,too rare to die myspace.com/cipiripi88 |
milija |
Sep 7 2007, 12:06 PM
|
Group: Članovi Joined: 6-March 06 Member No.: 38 Ime i prezime: Milija Jovicic |
Evo par mojih predloga od ovog leta:
posto obozavam filmove Milosa Formana, ovaj njegov novi film preporucujem svima: Gojini duhovi (negde Gojine utvare) - Goya's ghosts Verujem da ce vam se radnja dopasti ma koliko vam film na kraju bolesno izgledao. Pogledajte kako je to izgledalo kada je jedna zena nevino optuzena od strane inkvizicije, Gojin udeo u svemu tome, dolazak Francuza za vreme Napoleonovih ratova u Spaniju kao i jos mnogo toga sto ce vam se mnogo dopasti! Ajde da dodam jos 2 Formanova filma: Amadeus - ako niste obavezno ga nabavite i odgledajte! Let iznad kukavicjeg gnezda - Nekada urnebes na kraju plakanje... E nesto drugih filmova: Valter brani Sarajevo Kazablanka Donnie Darko Good Shepherd - kako je zapravo nastala CIA i koji je to covek stajao iza nje. Eto par predloga. Ali kao sto Jeele rece, ruski filmovi su extra bre. Pogotovu dnevna i nocna straza (obe sam jos prosle godine odgledao) zasluzuju paznju. Efekti nimalo ne zaostaju za holivudskim, nikada ne bih nesto ovako ocekivao od Rusa. -------------------- Izadji i bori se
Zivot je kuchka, i ja sam makro. |
Sep 7 2007, 01:51 PM
|
I meni se svidjaju ruski filmovi, samo nisam bash puno njihovih gledala Ali... nekako su realniji i simpatichni (samo ja takodje volim i one nerealne holivudske). Mislim... shta znam. Znam da Nemci imaju vrlo sumorne filmove Ima neki shto su pushtali na tv 1000 jedno vreme (neshto vezano za tishinu - da li zvuk tishine ili sl ). U filmu se radi o devojci chiji su roditelji gluvi, ali ona nije i shta znam... stalno joj brane odredjene stvari , ali je malo vishe sumoran shto se mene tiche. Isto vazi i za film Mrvica i Anton" (mislim da je chak i isto nemachki .... mozda austrijski). Ali... taj mi se svidja... tako... ko god ima kablovsku i tv 1000 pustice ga ponovo sigurno, pa izvolite pogledati (ako vec niste )